Avi Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Witam Zatem stało się - prezentuję w galerii mój pierwszy 'tank'. Model wykonałem jakieś dwa miesiące temu. Zaznaczam, ze jest to mój pierwszy zrobiony czołg od dwudziestu lat !!! . Proszę zatem o wyrozumiałość, acz przed krytyką się nie wzbraniam Zestaw to Dragon, do którego dorzuciłem karabin maszynowy z Karayi, a ten wkm na wieży to produkt Armorscale. Reszta jest 'spudła'. Jakoś tak postanowiłem go nie 'zagracać' zbyt mocno - pojazd ma sam w sobie ładną sylwetkę. Malowany farbą Lifecolor - Israeli Sand 1967. Brudzony delikatnie 'cieniami do powiek' Tamiyi oraz akwarelkami. Na kołach odrobinę błotka powstałego przez wymieszanie pigmentów Padrebooks z medium akrylowym. Malowanie z Wojny Sześciodniowej - Zippori Brigade, Synaj '67. To tyle Liczę na łagodny wymiar kary, zważywszy, że tych M-51 ostatnio wysyp na forum fotki: Paweł Grochowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Zaznaczam, ze jest to mój pierwszy zrobiony czołg od dwudziestu lat !!! . Proszę zatem o wyrozumiałość, acz przed krytyką się nie wzbraniam Lubisz czarny humor, co? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Wyrok jest taki: SLICZNIOCHA, zdecydowanie jeden za najlepszych jakie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Sam czołg mi się podoba, a w Twoim wykonaniu to w szczególności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Zaznaczam, ze jest to mój pierwszy zrobiony czołg od dwudziestu lat !!! . Proszę zatem o wyrozumiałość, acz przed krytyką się nie wzbraniam Lubisz czarny humor, co? :] Nie, po prostu niektórzy przykładają się do pracy. Trochę obawiałem się jak ten model będzie wyglądał, bo jak na pierwszy czołg wybrałeś nie lada maszkarę, ale obawy szybko minęły po obejrzeniu pierwszego zdjęcia. Model to kawał dobrej roboty, ale brakuje mi zbliżeń, coś ukrywasz No i czemu uparcie trzymacie się tego fotosika ? Polecam Photobucket. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 8 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2008 ale brakuje mi zbliżeń, coś ukrywasz Mr. Green Nie, nie ukrywam niczego, wręcz przeciwnie - myślę, ze przy zbliżeniach lepiej byłyby widoczne subtelności malowania akwarelką. Po prostu nie mam tego modelu w domu teraz - jest u znajomego. Jak wróci, to zrobię trochę zbliżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Bardzo ładnie jak na "zerwane więzi" po 20-stu latkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Nie lubie tego czolgu - ale model bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Widziałem ten model na żywo i naprawdę robi wrazenie. Sewer zostaw te szmatopłaty i dalej ciagnij tanki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Eee.. nie no elegancki jest,ale z tą dwudziestką to przesadziłeś trochę,tak z 15 lat temu sam na własne oczy widziałem Twoje dwa tanki na dioramie pozdrowienia od starego znajomego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 no śliczny sprzęcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 8 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Eee.. nie no elegancki jest,ale z tą dwudziestką to przesadziłeś trochę,tak z 15 lat temu sam na własne oczy widziałem Twoje dwa tanki na dioramie pozdrowienia od starego znajomego no fakt, to były moje ostatnie tanki, które zrobiłem )) A konkretnie czołg i ciężarówka. Widziałeś we Wrocławiu w 1991 roku (chyba). No to faktycznie, nie 20 a 17 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Widziałeś we Wrocławiu w 1991 roku (chyba). No to faktycznie, nie 20 a 17 lat Tak,to było w Światowidzie właśnie,wiele lat mineło... Ale popieram Erniego,jak już całkowicie nie chcesz porzucać płatowców,to chociaż od czasu do czasu uracz nas jakimś pojazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Bardzo fajnie wyszły otarcia i rysy , i do tego świetnie okurzony , poprostu miodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Jeśli macie na myśli Seweryna F. to chylę czoła. Piękny model. Chyba zacznę kleić samoloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 A ja! Znalazłem błąd! Tak naprawdę! Wypychacz we wnętrzu reflektora! xD Modelik i tak jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 1 A !!!! A ten wypychacz to nie czasami zarowka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Jak na pierwszy czołg od 20 lat to naprawdę rispekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 A ten wypychacz to nie czasami zarowka ? nie... widać dwie ciemne plamy tam... poza tym wiem o wypychaczu nie ze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 A to sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Bardzo fajnie wyszły otarcia i rysy , i do tego świetnie okurzony , poprostu miodek Nic dodać... moje przy tym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Hehehe, znowu ten wypychacz 'wylazł'. Już kilka osób mi zwróciło na to uwagę Ale, to nie wypychacz - wewnątrz reflektora w tym modelu Dragona są trzy okrągłe elementy. Też myślałem, ze to wypychacze. Ale to są lustra (konkretnie jakieś soczewki) - nie wiem czy to prawda, ale ponoć tak jest - powiedział mi o tym gość, który 'siedzi' w pancerce (głównie izraelskiej). Już miałem to niwelować, ale się powstrzymałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Gratulacje , ładna taczana, pod but Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Model "światowy", jednak....dla mnie zbytnio "ciemny", przeciez to "pustynny przecierak", dałbym mu mocniej syfku...a`la piach. Styczności z I i bez I Shermanami praktycznie nie miałem, jednak chciałbym by wyglądał jak ten..... gratuluję +niedźwiedź ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 10 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2008 dla mnie zbytnio "ciemny", przeciez to "pustynny przecierak", dałbym mu mocniej syfku...a`la piach. Jeśli masz na myśli 'kolor' zawieszenia, to 'da się zrobić' Faktycznie, może go nieco 'przypruszę' jeszcze. Natomiast jeśli chodzi o kolor bazowy, to on naprawdę jest bardzo jasny. Nie wiem, może taki ciemny na fotkach wyszedł tylko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi