mic43 Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 Ukończony. Szmaty trochę mnie przerosły, nie mogłem znaleźć sensownego na nie miejsca. Z boku wieży wisiały by nierealistycznie, no i musiałbym odpowiednio zmodyfikować rozjaśnienia tak, aby były spowrotem na wierzchu. Teraz niezbyt fajne wystają za obręb czołgu, może to jeszcze kiedyś poprawię, ale póki co, mam już go dosyć. Pozdrawiam 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Malowania i brudzenia nie czepiam się natomiast lewa gąsienica do poprawki bo w tym ułożeniu spadnie z koła napędowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Eksploatacja na wieży trochę przesadzona, jak na eksponacie z polskiego muzeum pod chmurką, ale jak dla mnie technicznie bomba, bo ja tak nie umiem wykonywać obić i jeszcze długo nie będę umiał. Te zapasowe ogniwa na wieży - OMG Kółka - miodzio! Zwracam za to uwagę na to, jak wygląda cała reszta, bo w mojej opinii na tym najbardziej skupia się odbiorca - bety jak z innej bajki i dość nieprawdopodobnie umieszczone na kadłubie - dwa, trzy rowy i spadają... Tą beżową plandekę z tyłu użyj na innym pojeździe, bo jej już nie wyoblisz na błotniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Nie bardzo znam się na pancerce, więc moja uwaga może być od czapy. Chodzi mi o gąsienice, są po całej szerokości pobrudzone tak samo, a chyba w miejscu kontaktu z kołami powinny być raczej wypracowane/wypolerowane. Tak samo zęby kół napędowych, wyglądają jakby nie miały kontaktu z gąsienicą Edytowane 20 Stycznia 2023 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Adamo722 napisał: Malowania i brudzenia nie czepiam się natomiast lewa gąsienica do poprawki bo w tym ułożeniu spadnie z koła napędowego Masz rację, ale nie mogę tych gumiaków lepiej ustawić 56 minut temu, Lipstein napisał: Eksploatacja na wieży trochę przesadzona, jak na eksponacie z polskiego muzeum pod chmurką, ale jak dla mnie technicznie bomba, bo ja tak nie umiem wykonywać obić i jeszcze długo nie będę umiał. Te zapasowe ogniwa na wieży - OMG Kółka - miodzio! Zwracam za to uwagę na to, jak wygląda cała reszta, bo w mojej opinii na tym najbardziej skupia się odbiorca - bety jak z innej bajki i dość nieprawdopodobnie umieszczone na kadłubie - dwa, trzy rowy i spadają... Tą beżową plandekę z tyłu użyj na innym pojeździe, bo jej już nie wyoblisz na błotniku. Co do bibelotów oczywiście racja, załóżmy że ząłoga jest dopiero w trakcie ich ładowania/zdejmowania - w końcu z otwartmi klapami silnika też raczej daleko by nie jechali. 31 minut temu, giberes napisał: Nie bardzo znam się na pancerce, więc moja uwaga może być od czapy. Chodzi mi o gąsienice, są po całej szerokości pobrudzone tak samo, a chyba w miejscu kontaktu z kołami powinny być raczej wypracowane/wypolerowane. Tak samo zęby kół napędowych, wyglądają jakby nie miały kontaktu z gąsienicą Zęby kół napędowych są srebnym przjechane, ale rzeczewiście jakoś to zniknęło na zdjęciach. Co do gąsienic chyba masz racje, tak też robi Nightshift, ale chciałem spróbować czegoś innego. W sumie koła mają gumowe bandaże, więc nie wiem czy tak to by się wypracowało do gołego metalu. Dzięki za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Przyklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 Z drugiej strony: https://www.dreamstime.com/tank-tracks-close-up-tanks-caterpillar-tracks-tank-tracks-close-up-tanks-caterpillar-tracks-image141250166 więc chyba nie ma reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Koledzy wyżej dobrze opisali, model ma plusy i minusy, gąski gumowe to porażka, szkoda je w ogóle dawać, mogłeś się przyłożyć bardziej , góra zakryta pod błotnikiem przecież , można było nałożyć na zęby, chipping technicznie bez zarzutu, ale jak dla mnie zbyt widoczny, na przybliżeniach jeszcze ok, a tu jest zbyt intensywny po całości, przez to nie do końca realistyczny, a przecież nie lubisz bajkowych modeli :), bambetle też jak z innej bajki wyglądają przez te kolory, natomiast brudzenie podwozia bardzo fajnie, ogólnie model ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 1 godzinę temu, mic43 napisał: Z drugiej strony: https://www.dreamstime.com/tank-tracks-close-up-tanks-caterpillar-tracks-tank-tracks-close-up-tanks-caterpillar-tracks-image141250166 więc chyba nie ma reguły. Jak stoi w muzeum lub pod chmurką to tak wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Czepię się brązowego błota na kołach. Błoto wysycha i jest szare albo świeże i błyszczące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Przyprósz antenę, bo czysta i karabin, a zwłaszcza magazynek. Te koce, też uważam, że nie pasują. Ogólnie całkiem fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 22 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2023 W dniu 20.01.2023 o 21:23, copycat napisał: Przyprósz antenę, bo czysta i karabin, a zwłaszcza magazynek. Te koce, też uważam, że nie pasują. Ogólnie całkiem fajny. Dzięki za uwagi. W jakim sensie nie pasują? Kolor celowo miał trochę urozmaicać model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 22 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2023 W dniu 20.01.2023 o 17:40, Evildead napisał: Koledzy wyżej dobrze opisali, model ma plusy i minusy, gąski gumowe to porażka, szkoda je w ogóle dawać, mogłeś się przyłożyć bardziej , góra zakryta pod błotnikiem przecież , można było nałożyć na zęby, chipping technicznie bez zarzutu, ale jak dla mnie zbyt widoczny, na przybliżeniach jeszcze ok, a tu jest zbyt intensywny po całości, przez to nie do końca realistyczny, a przecież nie lubisz bajkowych modeli :), bambetle też jak z innej bajki wyglądają przez te kolory, natomiast brudzenie podwozia bardzo fajnie, ogólnie model ciekawy. Dzięki za uwagi. Kolor szmat celowo zrobiłem kontrastujący, żeby trochę urozmaicić model. Możnaby je pewnie trochę przykurzyć, może bardziej się wtopią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 32 minuty temu, mic43 napisał: Dzięki za uwagi. Kolor szmat celowo zrobiłem kontrastujący, żeby trochę urozmaicić model. Możnaby je pewnie trochę przykurzyć, może bardziej się wtopią. No dokładnie o to, trzeba je wtopić w całość, w tym wypadku można było ich jednak chyba nie dawać, bo tak wyglądają na siłę wsadzone , wiadomo chciałeś urozmaicić, ale trzeba by raczej więcej tego ekwipunku wrzucić , bo tak po jednym to tak dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 Jakościowo ciągną dobry model w dół, nie pasuje mi faktura, cieniowanie, widać że trochę na siłę dołożone. Sam detal wykonania gorszy niż modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 Zgodzę się z poprzednikiem te bambatele jakoś nie pasują mi tutaj. To cieniowanie na nich nie jest za dobre. No i dlaczego nie ma na nich weatheringu skoro wszytko wokół jest pokryte kurzem. Lepiej by te pierdółki pasowały na boku wieży. Ale to tylko moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2023 W dniu 22.01.2023 o 22:14, patrykd napisał: Zgodzę się z poprzednikiem te bambatele jakoś nie pasują mi tutaj. To cieniowanie na nich nie jest za dobre. No i dlaczego nie ma na nich weatheringu skoro wszytko wokół jest pokryte kurzem. Lepiej by te pierdółki pasowały na boku wieży. Ale to tylko moja opinia. A co nie tak z cieniowaniem? W warsztacie miałeś żadnych sugestii. Kurzem oczywiście trzeba będzie jeszcze je pokryć, jakoś tak spodobał mi się ten dodatkowy kontrast, ale może rzeczywiście zbyt odstają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi