Skocz do zawartości

Wataha T-34

Panzer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Widze ze bede mial kolege! Tez jestem pasjonatem T34, mam juz kilka poklejonych, kilka w pudelkach, jednego sterowanego jezdzacego, mruczacego po calum pokoju silnikiem, no poprostu mam "kota" na punkcie T34. Niedlugo pokaze wam moja kolekcje na forum. Jeden gosc z okolic Berlina tez ma niezla kolekcje teciakow, nawet sobie zrobil muzeum T34 w skali 1:72. Pozdrawiam.

Nie jestem pewien, ale chyba prezentowałeś swoją kolekcję na innym onegdaj. Tylko, być może mi się wydawało, było 'ich' znacznie więcej. W tym jakieś takie jugosłowiańskie 'wynalazki' i inksze dziwne rzeczy

Koledzy.

Tak naprawdę to mam kota, jak jeden kolega pisze na punkcie teciaka. Mam inne modele pancernego złomu ale T-34 jest zawsze pierwszy. Polskich kalek niestety zero. Ta 85-tka to Dragon ale zrobiony na model z marca 44 z armatą S-53. Kolekcję pokazuję pierwszy raz. Strategiczną ideą mego modelowania T-34 jest to aby trzymać się prawdy historycznej co do typu danego modelu. Wszystko musi być zgodne z latami produkcji, mimo że Rusaki czasami robili składanki.

Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam.

Edytowane przez Gość

Witam! Widze ze bede mial kolege! Tez jestem pasjonatem T34, mam juz kilka poklejonych, kilka w pudelkach, jednego sterowanego jezdzacego, mruczacego po calum pokoju silnikiem, no poprostu mam "kota" na punkcie T34. Niedlugo pokaze wam moja kolekcje na forum. Jeden gosc z okolic Berlina tez ma niezla kolekcje teciakow, nawet sobie zrobil muzeum T34 w skali 1:72. Pozdrawiam.

Widzę że i ja będę miał kolegę po linii T-34. Kolego jak widzę w sklepie model teciaka obojętnie jakiego to mnie trzepie i muszę go mieć. Zaraz czacha zaczyna mi pracować jak go zrobić.

Pozdrawiam.

Kurde to z tymi wizjami w sklepach modelarskich widze ze mamy tak samo!!! Duzo jezdze po swiecie, zawsze jak gdzies jade to wczesniej szukam w necie czy w tym miescie gdzie bede jest modelarski i gdzie, i nie ma wycieczki bez odwiedzenia takiego sklepu! Moja zona na poczatku sie wnerwiala, potem nudzila, a teraz to sama na polkach w sklepie rozpoznaje teciaki i mi mowi: "o popatrz to taki jak ty masz", albo: "a tego to chyba nie masz"! Ale w rodzinie mamy porzadek i spokoj, dwa razy do roku robimy wielkie zakupy urlopowe, ja wydaje kilka setek euro na moje modele i inne modelarskie rzeczy, a ona kilka setek na swoje kosmetyki, perfumy i inne badziewia, i nikt nikomu nic nie powie! A wiecie co najbardziej lubie, jak otwieram nowe pudelko z modelem, ten zapach plastiku...... -pozdrawiam!

Nie jestem pewien, ale chyba prezentowałeś swoją kolekcję na innym onegdaj. Tylko, być może mi się wydawało, było 'ich' znacznie więcej. W tym jakieś takie jugosłowiańskie 'wynalazki' i inksze dziwne rzeczy

Czesc,

mysle ze Ty moja kolekcje T-34 masz na mysli . Teraz zrobilem sobie przerwe w budowie modeli ale ciagle cos tam kupie .Na fotce widac wyniki moich zakupow.484e15ec9e65e6aa.jpg

Zapytanie do Adam 40. Co to za firma z tym T-34 z STZ. Już mnie trzepie. Mam zrobionego stalingradca Maqeta ale to trochę badziewie i chciałbym wreszcie zrobić rasowego z dobrej firmy?

Watahy cd. Ten ciągnik ewakuacyjny istniał naprawdę. Zrobiłem go pod dyktando mego kolegi technika czołgowego który w połowie lat 50-tych taki ciągnik siłami pułku czołgów zrobił. Miałem pewne wątpliwości co do wieżyczki d-cy wozu ale podobno to prawda.

Miłego oglądania.

cd6f3d480d0cbff0m.jpg

f38028448b804db3m.jpg

692378cd7c6335fdm.jpg

24f7653c74c630dcm.jpg

49d9ff8867145c5dm.jpg

da878748c802ab72m.jpg

2d86ee0624cd5fccm.jpg

ee3c1e15f9e98d64m.jpg

b5355cceec624575m.jpg

582429c3ba784edbm.jpg

Zapytanie do Adam 40. Co to za firma z tym T-34 z STZ. Już mnie trzepie. Mam zrobionego stalingradca Maqeta ale to trochę badziewie i chciałbym wreszcie zrobić rasowego z dobrej firmy?

Czesc,

tak to firma Cyber Hobby jak pisze kolega Seb ale uwazam ze z jakoscia nie jest tak zle . Ostatnio udalo mi sie kupic z tej firmy jeszcze jednego T-34/76 nr. 6452 (3 w 1) mozna trzy wersje zrobic , mnie interesuje wersja benzynowa . Uwazam ze Cyber Hobby i Dragon robia najlepsze repliki T-34.

Czesc,

tak to firma Cyber Hobby jak pisze kolega Seb ale uwazam ze z jakoscia nie jest tak zle . Ostatnio udalo mi sie kupic z tej firmy jeszcze jednego T-34/76 nr. 6452 (3 w 1) mozna trzy wersje zrobic , mnie interesuje wersja benzynowa . Uwazam ze Cyber Hobby i Dragon robia najlepsze repliki T-34.

Ten T-34 STZ z CyberHobby ostatnio mocno potaniał i cena w obecnej chwili nie odbiega już tak znacznie od 'normalnego' Dragona. Na szczęście. A co do recenzji na stronie Perth'a to też sugeruję podchodzić do nich z lekkim dystansem, bo czasem schlastają naprawdę ładny model, a pod niebiosa wychwalają totalny badziew. Kilka razy już coś takiego miało miejsce (swego czasu napisali, że model jest bardzo źle spasowany, gdy w rzeczywistości było zupełnie inaczej - tylko że nie zajrzeli do instrukcji montażu, a za to składali 'po swojemu' przez co kolejność była inna, i 'coś' za cholerę nie chciało się trzymać kupy ). Inna sprawa, że ich recenzje są zazwyczaj najlepiej i najdokładniej zilustrowane i naprawdę przydatne.

Czesc,

Ten T-34 STZ z CyberHobby ostatnio mocno potaniał i cena w obecnej chwili nie odbiega już tak znacznie od 'normalnego' Dragona. Na szczęście. A co do recenzji na stronie Perth'a to też sugeruję podchodzić do nich z lekkim dystansem, bo czasem schlastają naprawdę ładny model, a pod niebiosa wychwalają totalny badziew. Kilka razy już coś takiego miało miejsce (swego czasu napisali, że model jest bardzo źle spasowany, gdy w rzeczywistości było zupełnie inaczej - tylko że nie zajrzeli do instrukcji montażu, a za to składali 'po swojemu' przez co kolejność była inna, i 'coś' za cholerę nie chciało się trzymać kupy ). Inna sprawa, że ich recenzje są zazwyczaj najlepiej i najdokładniej zilustrowane i naprawdę przydatne.

Czesc,

wiesz ja nie sugeruje sie tym co na tej stronce pisza tylko tym co widze w pudelku . Mysle ze sie zgodzisz z tym co mowie w pudelku jest juz wszystko i nie trzeba dokupywac innych konwersji.( a po zlozeniu masz jeszcze DUZO zapasowych czesci do innych modeli)