Panzer Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam. Jestem pasjonatem T-34 i chciałem podzielić się fotkami moich czołgów. W niedalekiej przyszłości postaram się zaprezentować pozostałe teciaki z watahy. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f55d85e1fcddbe2b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c60ae6b646f809b5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9500e7abc9b95c06.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/09e9295a940d7383.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/41ec7ea087e116be.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c87e589f5e3943ba.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/45ba773cb580a30f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8b9b7c1695144a0.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/430e75fd0447b13e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Skala/firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Skala oczywiście 1:35 Preferuję w zasadzie wszystkie firmy z których da się ulepić T-34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 No to masz całą dywizje pancerną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Jeszcze parę teciaków mam na składzie i wtedy może uzbiera się na dywizję. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Też swego czasu skleiłem kilka T-34, ale ostały się tylko trzy. Mógłbyś wstawić miniatury zdjęć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Nieźle. Wklejaj zdjęcia zamiast linków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam, ladna kolekcja . Ja tez jestem pasjonatem tego czolgu . BRAWO tak trzymaj i dodaj fotki innych teciakow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Piękna kolekcja. A nie masz zbędnych polskich kalek do t-ciaka? Ja ostatnio zakupiłem T-34/85 Dragona i w tej chwili szukam do niego polskich kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blezor Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam! Widze ze bede mial kolege! Tez jestem pasjonatem T34, mam juz kilka poklejonych, kilka w pudelkach, jednego sterowanego jezdzacego, mruczacego po calum pokoju silnikiem, no poprostu mam "kota" na punkcie T34. Niedlugo pokaze wam moja kolekcje na forum. Jeden gosc z okolic Berlina tez ma niezla kolekcje teciakow, nawet sobie zrobil muzeum T34 w skali 1:72. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Jeden gosc z okolic Berlina tez ma niezla kolekcje teciakow Się mu nie dziwię, onegdaj teciaki występowały tam na gościnnych występach... Pewnie fascynacja pozostała mu do dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 co mogę powiedzieć ... jak T34 to zawsze jest super też lubię ten wóz, mam tylko dwa jeden ,,złom" i ,,RUDY" ps. ta 85-ka tooo... jaka firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Nie jestem pewien, ale chyba prezentowałeś swoją kolekcję na innym onegdaj. Tylko, być może mi się wydawało, było 'ich' znacznie więcej. W tym jakieś takie jugosłowiańskie 'wynalazki' i inksze dziwne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Koledzy. Tak naprawdę to mam kota, jak jeden kolega pisze na punkcie teciaka. Mam inne modele pancernego złomu ale T-34 jest zawsze pierwszy. Polskich kalek niestety zero. Ta 85-tka to Dragon ale zrobiony na model z marca 44 z armatą S-53. Kolekcję pokazuję pierwszy raz. Strategiczną ideą mego modelowania T-34 jest to aby trzymać się prawdy historycznej co do typu danego modelu. Wszystko musi być zgodne z latami produkcji, mimo że Rusaki czasami robili składanki. Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam. Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam! Widze ze bede mial kolege! Tez jestem pasjonatem T34, mam juz kilka poklejonych, kilka w pudelkach, jednego sterowanego jezdzacego, mruczacego po calum pokoju silnikiem, no poprostu mam "kota" na punkcie T34. Niedlugo pokaze wam moja kolekcje na forum. Jeden gosc z okolic Berlina tez ma niezla kolekcje teciakow, nawet sobie zrobil muzeum T34 w skali 1:72. Pozdrawiam. Widzę że i ja będę miał kolegę po linii T-34. Kolego jak widzę w sklepie model teciaka obojętnie jakiego to mnie trzepie i muszę go mieć. Zaraz czacha zaczyna mi pracować jak go zrobić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blezor Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Kurde to z tymi wizjami w sklepach modelarskich widze ze mamy tak samo!!! Duzo jezdze po swiecie, zawsze jak gdzies jade to wczesniej szukam w necie czy w tym miescie gdzie bede jest modelarski i gdzie, i nie ma wycieczki bez odwiedzenia takiego sklepu! Moja zona na poczatku sie wnerwiala, potem nudzila, a teraz to sama na polkach w sklepie rozpoznaje teciaki i mi mowi: "o popatrz to taki jak ty masz", albo: "a tego to chyba nie masz"! Ale w rodzinie mamy porzadek i spokoj, dwa razy do roku robimy wielkie zakupy urlopowe, ja wydaje kilka setek euro na moje modele i inne modelarskie rzeczy, a ona kilka setek na swoje kosmetyki, perfumy i inne badziewia, i nikt nikomu nic nie powie! A wiecie co najbardziej lubie, jak otwieram nowe pudelko z modelem, ten zapach plastiku...... -pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Nie jestem pewien, ale chyba prezentowałeś swoją kolekcję na innym onegdaj. Tylko, być może mi się wydawało, było 'ich' znacznie więcej. W tym jakieś takie jugosłowiańskie 'wynalazki' i inksze dziwne rzeczy Czesc, mysle ze Ty moja kolekcje T-34 masz na mysli . Teraz zrobilem sobie przerwe w budowie modeli ale ciagle cos tam kupie .Na fotce widac wyniki moich zakupow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Zapytanie do Adam 40. Co to za firma z tym T-34 z STZ. Już mnie trzepie. Mam zrobionego stalingradca Maqeta ale to trochę badziewie i chciałbym wreszcie zrobić rasowego z dobrej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Zapytanie do Adam 40. Co to za firma z tym T-34 z STZ. Fan T-34 a nie znasz wszystkich nowości ? Cyber Hobby pod płaszczykiem Dragona, tylko, że o wiele drożej. A sam model ma pełno baboli i niedociągnięć. http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/cyberhobby/chc6388.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Dzięki Seb. Świat sie kręci a kto pyta nie błądzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Watahy cd. Ten ciągnik ewakuacyjny istniał naprawdę. Zrobiłem go pod dyktando mego kolegi technika czołgowego który w połowie lat 50-tych taki ciągnik siłami pułku czołgów zrobił. Miałem pewne wątpliwości co do wieżyczki d-cy wozu ale podobno to prawda. Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Zapytanie do Adam 40. Co to za firma z tym T-34 z STZ. Już mnie trzepie. Mam zrobionego stalingradca Maqeta ale to trochę badziewie i chciałbym wreszcie zrobić rasowego z dobrej firmy? Czesc, tak to firma Cyber Hobby jak pisze kolega Seb ale uwazam ze z jakoscia nie jest tak zle . Ostatnio udalo mi sie kupic z tej firmy jeszcze jednego T-34/76 nr. 6452 (3 w 1) mozna trzy wersje zrobic , mnie interesuje wersja benzynowa . Uwazam ze Cyber Hobby i Dragon robia najlepsze repliki T-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Zapytanie do Adam 40. Co to za firma z tym T-34 z STZ. Już mnie trzepie. Mam zrobionego stalingradca Maqeta ale to trochę badziewie i chciałbym wreszcie zrobić rasowego z dobrej firmy? Czesc, tak to firma Cyber Hobby jak pisze kolega Seb ale uwazam ze z jakoscia nie jest tak zle . Ostatnio udalo mi sie kupic z tej firmy jeszcze jednego T-34/76 nr. 6452 (3 w 1) mozna trzy wersje zrobic , mnie interesuje wersja benzynowa . Uwazam ze Cyber Hobby i Dragon robia najlepsze repliki T-34. Ten T-34 STZ z CyberHobby ostatnio mocno potaniał i cena w obecnej chwili nie odbiega już tak znacznie od 'normalnego' Dragona. Na szczęście. A co do recenzji na stronie Perth'a to też sugeruję podchodzić do nich z lekkim dystansem, bo czasem schlastają naprawdę ładny model, a pod niebiosa wychwalają totalny badziew. Kilka razy już coś takiego miało miejsce (swego czasu napisali, że model jest bardzo źle spasowany, gdy w rzeczywistości było zupełnie inaczej - tylko że nie zajrzeli do instrukcji montażu, a za to składali 'po swojemu' przez co kolejność była inna, i 'coś' za cholerę nie chciało się trzymać kupy ). Inna sprawa, że ich recenzje są zazwyczaj najlepiej i najdokładniej zilustrowane i naprawdę przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Zapytanie do Adam 40. Co to za firma z tym T-34 z STZ. Już mnie trzepie. Mam zrobionego stalingradca Maqeta ale to trochę badziewie i chciałbym wreszcie zrobić rasowego z dobrej firmy? Czesc, tak to firma Cyber Hobby jak pisze kolega Seb ale uwazam ze z jakoscia nie jest tak zle . Ostatnio udalo mi sie kupic z tej firmy jeszcze jednego T-34/76 nr. 6452 (3 w 1) mozna trzy wersje zrobic , mnie interesuje wersja benzynowa . Uwazam ze Cyber Hobby i Dragon robia najlepsze repliki T-34. Ten T-34 STZ z CyberHobby ostatnio mocno potaniał i cena w obecnej chwili nie odbiega już tak znacznie od 'normalnego' Dragona. Na szczęście. A co do recenzji na stronie Perth'a to też sugeruję podchodzić do nich z lekkim dystansem, bo czasem schlastają naprawdę ładny model, a pod niebiosa wychwalają totalny badziew. Kilka razy już coś takiego miało miejsce (swego czasu napisali, że model jest bardzo źle spasowany, gdy w rzeczywistości było zupełnie inaczej - tylko że nie zajrzeli do instrukcji montażu, a za to składali 'po swojemu' przez co kolejność była inna, i 'coś' za cholerę nie chciało się trzymać kupy ). Inna sprawa, że ich recenzje są zazwyczaj najlepiej i najdokładniej zilustrowane i naprawdę przydatne. Czesc, wiesz ja nie sugeruje sie tym co na tej stronce pisza tylko tym co widze w pudelku . Mysle ze sie zgodzisz z tym co mowie w pudelku jest juz wszystko i nie trzeba dokupywac innych konwersji.( a po zlozeniu masz jeszcze DUZO zapasowych czesci do innych modeli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 No toż ja dokładnie o tym mówię Też uważam, że 'teciaki' z Dragona są najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi