Rafał B Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 Ja tam się nie znam, ale coś bym z tym jeszcze podziałał. Zwłaszcza z tymi ciemniejszymi miejscami, które sprawiają wrażenie jakby miejscami w panzer grau wpadały. ...no chyba, że to zamierzony efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 cdn... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Ta kalka wygląda średnio. Strasznie gruba i to widać. Może przeszlifuj ją trochę na bokach, aby nie było takiej ostrej krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 Na razie zalałem płynem microscale - zobaczymy jutro. Jak będzie dalej taki widoczna to faktycznie spróbuję przeszlifować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Tylko nie szlifuj kalki tylko lakier który na nią położysz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Lutego 2023 Share Napisano 18 Lutego 2023 W dniu 13.02.2023 o 18:24, SFModel napisał: Ta kalka wygląda średnio. Strasznie gruba i to widać. Może przeszlifuj ją trochę na bokach, aby nie było takiej ostrej krawędzi. Niestety, kalki Tamiya są bardzo grubaśne i bez płynów to średnio po nałożeniu wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Musiałem przemalować na prawidłowy kolor Teraz rozjaśnienia i drapanki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Normalnie czuć Afrykę!!!! Czy nie zostały ci przypadkiem kalki z malowaniem z Bałkanów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2023 26 minut temu, robertmodelarz napisał: ... Czy nie zostały ci przypadkiem kalki z malowaniem z Bałkanów: Zostały Obtarty i rozjaśniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Thalgonis napisał: Zostały Machniom? Edytowane 25 Sierpnia 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Machniooooom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 Problem tego modelu polega na tym, że na jedynym foto jakie mi się udało znaleść pojazdu Bero... ma on inne środkowe koła. Dodatkowo obszar szarego pozostawionego w związku z napisem jest znacznie większy Załączam foto z neta do dyskusji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2023 Jeszcze trochę młotkowania i piaskowania i będzie finito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Sierpnia 2023 Share Napisano 29 Sierpnia 2023 Rzuć mu na pancerz trochę towaru- oczywiście z umiarem. https://plastmodel.pl/50764-panzer-art-re35-596-stowage-set-for-sdkfz-231232-135 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Sierpnia 2023 Share Napisano 29 Sierpnia 2023 Eleganckie sandałki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Sierpnia 2023 Share Napisano 29 Sierpnia 2023 2 minuty temu, copycat napisał: Eleganckie sandałki. Niemieckie -oczywiście z LIDL-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 31 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Września 2023 Autor Share Napisano 5 Września 2023 Chyba koniec... Nie wiem czy lepsze foto na czarnym czy na białym... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 No najbardziej mi się podoba ostatnie zdjęcie. Pojazd zarąbisty. Lubię takie dziwaczne. Ale wiadomo, w swojej kolekcji Tygrysa i Panterę trzeba też mieć Sam model moim zdaniem jest bardzo fajny, ale brakuje mi czegoś do przełamania monotonni. Wiem, to trudne jest. Ale np. gdyby wiadro było białe a nie srebrne. A ten baldachim to faktycznie taki srebrno błyszczący był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 (edytowane) Pojazd całkiem fajnie wyszedł. Jedyne co bym poprawił to kanistry, dałabym kolor panzer Grey. W Afryce różne bywało, najważniejsza była woda i paliwo. Edytowane 6 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Września 2023 Autor Share Napisano 5 Września 2023 (edytowane) Nie wiem czy ten baldachim był w innym kolorze... Na zdjęciu które Robert podesłał (to z sandałkami ) wydaje się, że to ten samo kolor co baza... Ale ja nie umiem czytać zdjęć czarno białych... Robert: masz rację z tymi kanistrami, przemaluję, urozmaici to trochę kolorystyczny odbiór modelu PS. wiadro bydzie białe, howgh Edytowane 5 Września 2023 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 A ja bym propponowal dorobic jakies mocowanie do menażek bo qyglada to jakby lewitowały. Pakunek na tyle tez nie jestbprzymocowany. Karnistry troche tak na siłę położone na błotniku. Pomyśl nad ich umieszczeniem w bardziej sensownym miejscu. No chyba że to pod winietkę tak je z czapy umieściłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Września 2023 Autor Share Napisano 5 Września 2023 Teraz, patrykd napisał: A ja bym propponowal dorobic jakies mocowanie do menażek bo qyglada to jakby lewitowały. Pakunek na tyle tez nie jestbprzymocowany. Karnistry troche tak na siłę położone na błotniku. Pomyśl nad ich umieszczeniem w bardziej sensownym miejscu. No chyba że to pod winietkę tak je z czapy umieściłeś. Jest na drucie tylko nie widać - w galerii będą zbliżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi