Skocz do zawartości

[W] Focke-Wulf Ta 152 (Hobby Boss, 1:48)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, Thalgonis napisał:

nudziło mi się w łykend :szczerbol: wink4

Co mam Ci powiedzieć...

Obyś nudził się jak najczęściej. :twisted:

• Haha 1
Napisano

Jak na razie rewelacyjne spasowanie, naprawdę. Nie wiem jeszcze jak ze skrzydłami, bo nie przykładałem, ale połówki kadłuba wymagały dosłownie, jednej kropli szpachli w jednym miejscu i to tylko dlatego, że za mocno wyciąłem element z ramki... Widać, że HB odrabia lekcje patrząc na konkurencję (bo to ich „konstrukcja”, żaden przepak) :)  

Ta152-2.jpg

• Like 4
Napisano
3 godziny temu, Thalgonis napisał:

Jak na razie rewelacyjne spasowanie, naprawdę. Nie wiem jeszcze jak ze skrzydłami, bo nie przykładałem, ale połówki kadłuba wymagały dosłownie, jednej kropli szpachli w jednym miejscu i to tylko dlatego, że za mocno wyciąłem element z ramki...

Od tej strony ten model wygląda nieźle choć zdarzają się fragmenty skażone skórką pomarańczy.... Merytorycznie już gorzej ale to taka chińska uroda tych modeli. Malowanie to chyba science fiction (?)

• 1 month later...
Napisano

Ciałko riebiata,

po ponad miesięcznej przerwie spowodowanej traumatycznymi przeżyciami, wracam z tymi swoimi złomami szkopskimi :) 

„Tea” właściwie gotowy do podkładowania - wszelka drobinica osobno malowana… 

Ta152-3.jpg

• Like 1
Napisano

No, a jak to wychwalane spasowanie części?

Napisano

:) W dalszym ciągu bardzo dobre. Po przyłożeniu skrzydeł wyszła z jednej strony niedokładność na tyle minimalna, że na upartego można by przyjąć iż jest to łączenie paneli, z drugiej strony minimalnie większa - wystarczyło zapuścić płynną szpachlę od Mr.Hobby, a potem ją wacikiem nasączonym MLT „zetrzeć”. Zero pracy papierem ściernym :) 

Napisano
10 minut temu, barszczo napisał:

Ale ta ciemniejsza zieleń to nieco dziwna jest... 🤔. Co to za farby?

Po prostu „Green” od tamki... Stonuje się, spoko :) 

• Like 1
Napisano
13 minut temu, RogerM napisał:

Dlaczego nie zainwestujesz w komplet farb AK Real Colors tylko bawisz się Tamką?

Mam komplet do luftwaffe od Mr.Hobby - tylko akurat zielony mi „wyciekł” z palety :szczerbol: