Thalgonis Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Czółko, nudziło mi się w łykend 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Malowanie planujesz pudełkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 Tak I już się go boję - te zielone esy-floresy na podstawowym camo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 A więc będzie się działo, zasiadam i patrzę z zainteresowaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 1 godzinę temu, Thalgonis napisał: nudziło mi się w łykend Co mam Ci powiedzieć... Obyś nudził się jak najczęściej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 Jak na razie rewelacyjne spasowanie, naprawdę. Nie wiem jeszcze jak ze skrzydłami, bo nie przykładałem, ale połówki kadłuba wymagały dosłownie, jednej kropli szpachli w jednym miejscu i to tylko dlatego, że za mocno wyciąłem element z ramki... Widać, że HB odrabia lekcje patrząc na konkurencję (bo to ich „konstrukcja”, żaden przepak) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 3 godziny temu, Thalgonis napisał: Jak na razie rewelacyjne spasowanie, naprawdę. Nie wiem jeszcze jak ze skrzydłami, bo nie przykładałem, ale połówki kadłuba wymagały dosłownie, jednej kropli szpachli w jednym miejscu i to tylko dlatego, że za mocno wyciąłem element z ramki... Od tej strony ten model wygląda nieźle choć zdarzają się fragmenty skażone skórką pomarańczy.... Merytorycznie już gorzej ale to taka chińska uroda tych modeli. Malowanie to chyba science fiction (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 Roger, być może - u mnie wszystko jest SF, nie robię niczego „reallissimo” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Oj kłamczuszek, kłamczuszek i trefniś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 20 Marca 2023 Autor Share Napisano 20 Marca 2023 Ciałko riebiata, po ponad miesięcznej przerwie spowodowanej traumatycznymi przeżyciami, wracam z tymi swoimi złomami szkopskimi „Tea” właściwie gotowy do podkładowania - wszelka drobinica osobno malowana… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 No, a jak to wychwalane spasowanie części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Marca 2023 Autor Share Napisano 21 Marca 2023 W dalszym ciągu bardzo dobre. Po przyłożeniu skrzydeł wyszła z jednej strony niedokładność na tyle minimalna, że na upartego można by przyjąć iż jest to łączenie paneli, z drugiej strony minimalnie większa - wystarczyło zapuścić płynną szpachlę od Mr.Hobby, a potem ją wacikiem nasączonym MLT „zetrzeć”. Zero pracy papierem ściernym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Marca 2023 Autor Share Napisano 21 Marca 2023 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 ...a teraz Maciek ładnie to wszystko zamaluj, co by śladu nie zostało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Marca 2023 Autor Share Napisano 21 Marca 2023 NIE będę się starał za bardzo Rafale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Ale ta ciemniejsza zieleń to nieco dziwna jest... . Co to za farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Ale jarzeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 1 minutę temu, barszczo napisał: Ale ta ciemniejsza zieleń to nieco dziwna jest... . Co to za farby? Ławka parkowa 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 10 minut temu, barszczo napisał: Ale ta ciemniejsza zieleń to nieco dziwna jest... . Co to za farby? Po prostu „Green” od tamki... Stonuje się, spoko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Dlaczego nie zainwestujesz w komplet farb AK Real Colors tylko bawisz się Tamką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 13 minut temu, RogerM napisał: Dlaczego nie zainwestujesz w komplet farb AK Real Colors tylko bawisz się Tamką? Mam komplet do luftwaffe od Mr.Hobby - tylko akurat zielony mi „wyciekł” z palety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Ja bym jednak zachęcał do kupna AK RC.... Tam masz 3 wersje RLM 81, a Gunze ma jedną średnio podobną do oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 U mnie wszystko jest PZPR, a wg instrukcji tu nie ma RLM 81 tylko RLM 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi