Kalor Napisano 29 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2023 Robota nad kolorami bazowymi mniej więcej skończona, zalakierowane żeby bardziej nie zepsuć ale parę rzeczy muszę jeszcze poprawić, jak na przykład przetarcia na płaszczyznach są trochę nie takie jak sobie wyobrażałem, ale ogólnie jestem zadowolony. Planuję też spróbować się ze zrobieniem małej, prostej podstawki, ale to jeszcze zobaczymy na ile cierpliwości mi starczy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 30 Czerwca 2023 Share Napisano 30 Czerwca 2023 Figurki są rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Czerwca 2023 Share Napisano 30 Czerwca 2023 Masz więcej zdjęć figurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2023 16 minut temu, Lipstein napisał: Masz więcej zdjęć figurek? Mogę po południu zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2023 8 godzin temu, Lipstein napisał: Masz więcej zdjęć figurek? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 16 Lipca 2023 Autor Share Napisano 16 Lipca 2023 Sam nie wiem, niby podstawka jest jakaś, ale wycierpiałem się przy niej sporo, a jeszcze muszę przykleić jakieś chwasty i pomalować do końca. No i czołg, nie mogę zapomnieć o tym że mam czołg do skońćzenia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 22 Lipca 2023 Autor Share Napisano 22 Lipca 2023 Nie wytrzymałem i zrobiłem od nowa, kupiłem cieńszą trawę, lepszy flok i smart Mud z VMS które jest dużo lepsze niż gips czy szpachla do drewna bo nie lepi się tak bardzo i jest znacznie łatwiej formowalna. Na zdjęciach pomalowane tylko aerografem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 26 Lipca 2023 Autor Share Napisano 26 Lipca 2023 Trochę spamu, ale skończyłem z podstawką. Głównie to ujednoliciłem darń z ziemią, więcej różnorodności w korze trawy i kwiatki. Kwiatki zrobiłem przyklejając flok do trawy. Ogólnie podobało mi się, na przyszłość muszę ogarnąć lepszy sposób na sadzenie trawy, jest tak jakoś nienaturalnie się układa w niektórych miejscach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 27 Lipca 2023 Share Napisano 27 Lipca 2023 Nasadzales trawke punktowo? Czy jakimś innym sposobem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 27 Lipca 2023 Autor Share Napisano 27 Lipca 2023 19 minut temu, zyziek napisał: Nasadzales trawke punktowo? Czy jakimś innym sposobem? Punktowo, palcami, kilka razy w to samo miejsce. Problem jest w tym że w niektórych miejscach trawa zbiera się ku górze zamiast rozchodzić na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 24 Października 2023 Autor Share Napisano 24 Października 2023 Eksperymentowanie na żywym modelu to nie był dobry pomysł zwłaszcza z nieplanowanym urlopem w trakcie co dało czas farbom olejnym na wyschnięcie. Wydaje mi się że trochę przesadziłem, co sądzicie? kontynuować z tym czy wyczyścić trochę? Przynajmniej mam nowe, porządne winylowe tła do zdjęć. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Października 2023 Share Napisano 24 Października 2023 Wg mojej oceny jest Ok. Francuz ubrudził się i zakurzył, jedzie przecież po drodze gruntowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 24 Października 2023 Share Napisano 24 Października 2023 Jest bardzo mocno uciorany ale wygląda ładnie. Raczej bym zostawił, a nawet dodał trochę brudu na przedniej płycie bo w porównaniu z resztą to wydaje się być za czysta (jakieś zacieki jeśli się da, bo nie wiem czy narzędzia wklejone na stałe). No i jeszcze okolica włazu kierowcy - na wieży jest więcej brudu a wydaje mi się, że tam powinno się więcej zbierać. I jeszcze kwestia gąsienic - może złudzenie optyczne, ale wydaje mi się, że jedna jest dużo jaśniejsza od drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 24 Października 2023 Autor Share Napisano 24 Października 2023 16 minut temu, TAW napisał: Jest bardzo mocno uciorany ale wygląda ładnie. Raczej bym zostawił, a nawet dodał trochę brudu na przedniej płycie bo w porównaniu z resztą to wydaje się być za czysta (jakieś zacieki jeśli się da, bo nie wiem czy narzędzia wklejone na stałe). No i jeszcze okolica włazu kierowcy - na wieży jest więcej brudu a wydaje mi się, że tam powinno się więcej zbierać. I jeszcze kwestia gąsienic - może złudzenie optyczne, ale wydaje mi się, że jedna jest dużo jaśniejsza od drugiej. Nad frontem jeszcze nie pracowałem na szczęście a co do gąsienic to chcę je zróżnicować bo na podstawce jedna jedzie po trawie a druga po suchej więc ta pierwsza powinna trochę trawy i ziemi nałapać. Postudiuję jeszcze zdjęcia współczesnych maszyn, pomyślę jak to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 24 Października 2023 Share Napisano 24 Października 2023 Zostaw , jest ok. Fakt przednia płyta do poprawki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Nie ma się czego wstydzić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 Odkryłem przyczynę mojego problemu, emalie których użyłem wyschły na błyszcząco, po przykurzeniu pigmentami wygląda to lepiej, może nawet go niedługo skończę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 23 Listopada 2023 Autor Share Napisano 23 Listopada 2023 Galeria: I wracam kończyć porozpoczynane projekty, może też na szybko AMX-50B zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi