Jump to content

SU-122 Tamiya 1/35

Kamil K.
 Share

Recommended Posts

Witam!

Wakacje zaowocowały kilkunastodniowym spotkaniem z Dziagwą, a to z kolei doprowadziło do sklejenia tego fajnego modelu. Kleił się bezproblemowo, malowanie, jak i budowa są opisane w tym temacie. Malowany jak zwykle u mnie pędzlem.

Zapraszam do oceny i komentowania.

pict3776fu8.jpg

pict3777st6.jpg

pict3778rp6.jpg

pict3780sa7.jpg

p1000725ou6.jpg

p1000728fq7.jpg

pict3758oe6.jpg

pict3759sq5.jpg

pict3761fi4.jpg

pict3763ky4.jpg

pict3764mb0.jpg

pict3766qx1.jpg

pict3767yx4.jpg

pict3768hb5.jpg

pict3769wu1.jpg

pict3770ai2.jpg

pict3774yf5.jpg

pict3775yg2.jpg

gulus jaki tam brzydalek ten pojazd jest piękny .

Model prezentuje się zacnie aż nie chce mi się wierzyć że malowany pędzlem,

Widzę że dałeś też różne koła i tu mam pytanie czy istaniałt su na wszystkich kołach stalowych takich bez gumy zupełnie.

dla mnie bomba jeśli chodzi o malowanie i brudzenie pierwsza klasa natomiast nie bardzo podoba mi sie ten napis po boku mógł byś go jakoś bardziej poprawić dokładnie chodzi mi o to ze to łączenie ruskich liter coś nie takie

Eh... pięknie pomalowany... Naprawdę nie widać jakichkolwiek "chorób" malarstwa pędzlowego (zacieki, smugi, a szczególnie grubej warstwy). Byś nie napisał, to bym nie uwierzył. Brawo!

gulus jaki tam brzydalek ten pojazd jest piękny .

Model prezentuje się zacnie aż nie chce mi się wierzyć że malowany pędzlem,

Widzę że dałeś też różne koła i tu mam pytanie czy istaniałt su na wszystkich kołach stalowych takich bez gumy zupełnie.

W zasadzie SU były robione w Swierdłowsku a tam zawsze dawano koła ogumione. Jednak w ramach napraw bieżących mogli dawać koła stalowe lecz chyba nie wszystkie. Gdzieś widziałem SU-85 z 6-cioma stalowymi kołami. A tak na marginesie kto rusaków rozgryzie co oni robili na swoich wozach.

Fajnie by było jakbyś dodał jeszcze coś od siebie(skrzynki,koce,plecaki itp.)

Podejrzewam, że załoga woziła to wewnątrz, co by innej załodze "trafiejka" się nie pofarciła