paffko Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Pierwszy mój model w tym konkursie. Będzie w malowaniu pustynnym. Przedstawiam to co do tej pory zrobiłem. W razie, gdyby któryś z kolegów zauważył jakieś babole - krzyczeć ile wlezie Foty: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Krzyczec nie ma co, czekam na ciag dalszy. Bedzie tak sam sobie stal, czy moze jakas podstaweczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Krzyczec nie ma co, czekam na ciag dalszy. Bedzie tak sam sobie stal, czy moze jakas podstaweczka ? Nad podstawką jeszcze będę musiał się zastanowić (zobaczymy czy starczy mi czasu i sił). W ogóle jest to mój pierwszy pancerny model w tej skali i pierwszy raz będę próbował robić ślady eksploatacji. Zobaczymy jak wyjdzie, aczkolwiek będę się starał ze wszystkich sił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Ja będę tu chętnie zaglądał. Oczywiście plus za temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Mała aktualizacja. Skończyłem sklejać wieże, fuknąłem ją bazowym kolorem, dzisiaj jeszcze dojdzie mały shading, a w poniedziałek ruszam po farby olejne i zwas:bip:emy gadzine W razie gdyby któryś z kolegów dopatrzył się merytorycznych jak i technicznych baboli to mówić Fotki: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Po 2 miesięcznej przerwie pojechałeś po całości.(Nie znam się na współczesnej pancerce ) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Całość ok, ale szkoda że nie w barwach europejskich Bundeswehry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Całość ok, ale szkoda że nie w barwach europejskich Bundeswehry. Drugi będzie właśnie w malowaniu Bundeswehry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Drugi będzie właśnie w malowaniu Bundeswehry. A może zbudujesz Panzerhaubitze 2000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Panzerhaubitze 2000 Cudo... Polecam budowę, bardzo miły modelik Revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Jak na razie ok Ale fakt szkoda że nie bundeswehry tylko ciągle ten Iraq i Afganistan zróbcie coś po Europejskiemu w końcu tu mieszkacie a nie w Iraku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Ja takiego chciałbym zrobić w w jedynie słusznym malowaniu Dobrze ,że nie robisz go w malowaniu trójbarwnym NATO , mi osobiście trójbarwny kamuflaż się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Ja takiego chciałbym zrobić w w jedynie słusznym malowaniu Czyli IDF? Gdzie można kupić kalki do Izraelskiego M109? Te zdjęcie jest fajne: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Israeli_Doher_M109_Firing.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Czyli IDF? Gdzie można kupić kalki do Izraelskiego M109? Ano IDF. Kalki robi Bison Decals i są dostępne w Jadarze . Ale Izraelski M109 różni się od standardowego nie tylko oznaczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Jak narazie bardzo fajnie wygląda tylko powierzchnia farb jest chropowata.A i gdzie kupiłeś ten model bo spodobała mi się ta ogromna lufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Ten model można bez problemu dostać w większości polskich i zagranicznych sklepach modelarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Ja go kupiłem w modelarskim w Poznaniu. W planach drugi Paladin i Panzerhaubitze 2000 w tym samym trójbarwnym malowaniu NATO Fakt, powierzchnia jest chropowata ale przetre ją filcem i powinno być ok. Jeszcze teraz sam na zdjęciach zauważyłem, że po malowaniu gdzieś mi wcieło podpórke do karabinu :( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Dzięki A najgorsze jest to,że nie moge znaleźć tego modelu Nie wiem czy ja już googlować nie potrafie czy co Chodzi o ten model: http://www.hobbysta.pl/paladin-sp-howitzer-p-2040.html Bo innego Paladina znaleźć nie moge. Aha i czy te siatki w modelu to el.fototrawione czy w zestawie były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Tu masz in-boxa którego znalazłeś http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=113062&kateg=288969 Tu paladin od revella http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=142107&kateg=288969 To wszystkie o których mi wiadomo Jak narazie bardzo fajnie wygląda tylko powierzchnia farb jest chropowata.A i gdzie kupiłeś ten model bo spodobała mi się ta ogromna lufa jest jeszcze wcześniej wspomniana PzH 2000 i AS-90 no i 2s1 Gwoździk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 2s1 Gwoździk Goździk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Aha i czy te siatki w modelu to el.fototrawione czy w zestawie były? Te siatki są z takich elastycznych plecionych żyłek i były dołączone do zestawu. Niestety kształty siatek, które wycinałem trzeba było mocno modyfikować w stosunku do tego co jest pokazane w instrukcji. Ale nie było to zbyt praco- i czasochłonne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz BIS Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Ja takiego chciałbym zrobić w w jedynie słusznym malowaniu Czyli IDF? Gdzie można kupić kalki do Izraelskiego M109? Te zdjęcie jest fajne: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Israeli_Doher_M109_Firing.jpg Mam wrażenie, że Paladina w oznakowaniu IDF nie zrobisz, jak i w oznakowaniu Bundeswehry. Wersja M109A6 Paladin, z tego co wiem przeznaczona jest tylko dla armii amerykańskiej. Oczywiście M109A6 jednostek amerykańskich stacjonujących w ramach NATO w Europie mają kamuflaż trójbarwny. Zjęcie z linka to oczywiście IDF M109, ale nie wersja A6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 2s1 Gwoździk Goździk No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Mam wrażenie, że Paladina w oznakowaniu IDF nie zrobisz, jak i w oznakowaniu Bundeswehry. Wersja M109A6 Paladin, z tego co wiem przeznaczona jest tylko dla armii amerykańskiej. Oczywiście M109A6 jednostek amerykańskich stacjonujących w ramach NATO w Europie mają kamuflaż trójbarwny. Zjęcie z linka to oczywiście IDF M109, ale nie wersja A6. Miałem na myśli zrobienie Paladina w wersji IDF , ale nie prosto z pudła, tylko użyc go jako model-baza i dodać modyfikację , które przerobią go właśnie na Izraelskiego M109 Rochev. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz BIS Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Miałem na myśli zrobienie Paladina w wersji IDF , ale nie prosto z pudła, tylko użyc go jako model-baza i dodać modyfikację , które przerobią go właśnie na Izraelskiego M109 Rochev. Dla porządku nazwa Paladin zarezerwowana jest dla wersji A6, więc nie można pisać o zrobieniu wersji IDF Paladina. Do konwersji na IDF Rochev, który powstał w oparciu o wersję A1/A2, zastosowałbym podwozie z modelu ITALERI, chyba nr kat.246, z modelem w wrsji E4/G/A1/A2. Mogę to sprawdzić dokładnie jutro, ale wydaje mi się, że podwozie Paladina A6, różni się od podwozia A1/A2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi