Olecki75 Napisano 2 Kwietnia 2023 Share Napisano 2 Kwietnia 2023 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 Proponuję prowadzić dwie nowe kategorie vintage dla modeli budowanych ze starych zestawów (wydanych pierwszy raz do końca roku 1989) i kolekcje. To położę nieco zapełnić Wam stoły z modelami bo jak ostatnio odwiedziłem Wasz konkurs to modeli lotniczych było malutko :(. Może warto przemyśleć tą kwestię i bardziej rozreklamować Wasz konkurs ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 3 minuty temu, Staryfajter1954 napisał: Proponuję prowadzić dwie nowe kategorie vintage dla modeli budowanych ze starych zestawów (wydanych pierwszy raz do końca roku 1989) i kolekcje. To położę nieco zapełnić Wam stoły z modelami bo jak ostatnio odwiedziłem Wasz konkurs to modeli lotniczych było malutko :(. Może warto przemyśleć tą kwestię i bardziej rozreklamować Wasz konkurs ? Wszędzie widzę kolega ciśnie te dwie kategorie. Trochę na siłę w moim odczuciu. Modeli wcale mało nie było też tam było całkiem sporo modeli. Może kolega zorganizuje festiwal Vintage? Lotniczych modeli było wystarczająco. Przypominam o wielkości sali konkursu. Naprawdę nie wszyscy są fanami vintage i kolekcji Nie każdy konkurs pozwala na tę kategorie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 4 minuty temu, Sjmport napisał: Wszędzie widzę kolega ciśnie te dwie kategorie. Trochę na siłę w moim odczuciu. Modeli wcale mało nie było też tam było całkiem sporo modeli. Może kolega zorganizuje festiwal Vintage? Lotniczych modeli było wystarczająco. Przypominam o wielkości sali konkursu. Naprawdę nie wszyscy są fanami vintage i kolekcji Nie każdy konkurs pozwala na tę kategorie... Myślę, że z powodzeniem byłoby możliwe zorganizowanie tych dwóch kategorii to jedno a drugie rozważałem taką imprezkę jak festiwal albo mistrzostwa modeli vintage. Jeśli zebrałaby się większa liczna osób chętnych do pomocy przy tego typu imprezie to nie wykluczam zorganizowanie czegoś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 12 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Proponuję prowadzić dwie nowe kategorie vintage dla modeli budowanych ze starych zestawów (wydanych pierwszy raz do końca roku 1989) i kolekcje. To położę nieco zapełnić Wam stoły z modelami bo jak ostatnio odwiedziłem Wasz konkurs to modeli lotniczych było malutko . Może warto przemyśleć tą kwestię i bardziej rozreklamować Wasz konkurs ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 6 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Myślę, że z powodzeniem byłoby możliwe zorganizowanie tych dwóch kategorii to jedno a drugie rozważałem taką imprezkę jak festiwal albo mistrzostwa modeli vintage. Jeśli zebrałaby się większa liczna osób chętnych do pomocy przy tego typu imprezie to nie wykluczam zorganizowanie czegoś takiego. Dobrze zrobiony model vintage sam się wybroni pomiędzy nowoczesnymi zestawami. Nie potrzeba w moim odczuciu dodatkowej kategorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 3 minuty temu, Sjmport napisał: Dobrze zrobiony model vintage sam się wybroni pomiędzy nowoczesnymi zestawami. Nie potrzeba w moim odczuciu dodatkowej kategorii Owszem ale dobrze zrobiony model vintage to także lekcja historii rozwoju modelarstwa i dlatego kategoria vintage powinna być organizowana jako swego rodzaju lekcja historii modelarstwa redukcyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 10 minut temu, halset napisał: Zawsze się znajdzie ktoś komu to potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 1 minutę temu, Staryfajter1954 napisał: Owszem ale dobrze zrobiony model vintage to także lekcja historii rozwoju modelarstwa i dlatego kategoria vintage powinna być organizowana jako swego rodzaju lekcja historii modelarstwa redukcyjnego. Tylko podkreślam moje odczucia nie każdy konkurs musi mieć tą kategorię. Nie każdy konkurs ma miejsca na niewiadomo ile kategorii.. Trzeba uszanować decyzję organizatorów. Skoro Szanowny Kolega ma w głowie pomysł na taki festiwal fajnie, ale nie wciskać, że tak to ujmę na każdy możliwy konkurs... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 Od morza po Tatry każdy konkurs na vintage otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Xmen napisał: Od morza po Tatry każdy konkurs na vintage otwarty. Niestety nie jest tak dobrze a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 2 minuty temu, Staryfajter1954 napisał: Niestety nie jest tak dobrze a szkoda. Rozumiem że hasło się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Sjmport napisał: Tylko podkreślam moje odczucia nie każdy konkurs musi mieć tą kategorię. Nie każdy konkurs ma miejsca na niewiadomo ile kategorii.. Trzeba uszanować decyzję organizatorów. Skoro Szanowny Kolega ma w głowie pomysł na taki festiwal fajnie, ale nie wciskać, że tak to ujmę na każdy możliwy konkurs... U nas w Będzinie kiedyś były festiwale modelarskie organizowane przez Stowarzyszenie Parcina i Kazimierza Rauchfleischa, który był jego członkiem. Niestety ale nie wiem jak wyglada sprawa ze stowarzyszeniem a Kazimierz Rauchfleisch zmienił miejsce zamieszkania i festiwale przestały być organizowane. Może wartałoby wrócić do pomysłu organizowania u nas w Będzinie festiwali modelarskich ? Trzeba się zastanowić w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 11 Maja 2023 Share Napisano 11 Maja 2023 Pytanie do organizatorów W kategorii z figurkami w skali 1:16 i większe akceptowane są tylko figurki przedstawiające ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 16 Maja 2023 Autor Share Napisano 16 Maja 2023 Powiedzmy, że w grę wchodzą różni humanoidzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 17 Maja 2023 Share Napisano 17 Maja 2023 4 godziny temu, Olecki75 napisał: Powiedzmy, że w grę wchodzą różni humanoidzi. Czyli załóżmy Meduza z sześcioma łapami się liczy do humanoidów tak jakby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 Można też pod S-F podpiąć ale w sumie to figurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 Dobry wieczór, W dniu 5.04.2023 o 16:19, Staryfajter1954 napisał: Proponuję prowadzić dwie nowe kategorie vintage dla modeli budowanych ze starych zestawów (wydanych pierwszy raz do końca roku 1989) i kolekcje. To położę nieco zapełnić Wam stoły z modelami bo jak ostatnio odwiedziłem Wasz konkurs to modeli lotniczych było malutko :(. Może warto przemyśleć tą kwestię i bardziej rozreklamować Wasz konkurs ? Mam taką radę dla kolegi. Z propozycjami organizacji vintage niech kolega pisze bezpośrednio do organizatorów, bo każda propozycja na forum powoduje niepotrzebne dyskusje. Natomiast decyzja o rozegraniu czegoś na konkursie zależy tylko od organizatora i nie podlega dyskusji. Co najwyżej dana kategoria zostanie zweryfikowana frekwencją uczestników. Pozdrawiam Andrzej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 (edytowane) Pytanie Radzieckie sanie z silnikiem z tyłu, które są na płozach do jakiej kategorii będę kwalifikowane? Konkretnie te: Soviet Aerosan RF-8 Edytowane 21 Lipca 2023 przez Sjmport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 3 Września 2023 Share Napisano 3 Września 2023 Jakieś nowe szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 7 Września 2023 Autor Share Napisano 7 Września 2023 (edytowane) Szczegóły konkursu: https://www.smpaderewski.pl/index.php?id=177&id_skr=760 Edytowane 12 Września 2023 przez Olecki75 By nie było postu pod postem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 12 Września 2023 Autor Share Napisano 12 Września 2023 W dniu 21.07.2023 o 18:02, Sjmport napisał: Pytanie Radzieckie sanie z silnikiem z tyłu, które są na płozach do jakiej kategorii będę kwalifikowane? Konkretnie te: Soviet Aerosan RF-8 Aero-sanie to chyba najbliżej im do samolotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 12 Września 2023 Share Napisano 12 Września 2023 54 minuty temu, Olecki75 napisał: Aero-sanie to chyba najbliżej im do samolotów. Przyznam, że to mnie zbiło z tropu. Fakt miało to silnik ze śmigłem, ale nie latało. Po śniegu na płozach zasuwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 12 Września 2023 Share Napisano 12 Września 2023 21 minut temu, Sjmport napisał: Przyznam, że to mnie zbiło z tropu. Fakt miało to silnik ze śmigłem, ale nie latało. Po śniegu na płozach zasuwało. Jeżeli popatrzymy na to z perspektywy rodzaju napędu to odpowiedź Oleckiego75 ma sens, bo to śmigło wprawiało w ruch tę maszynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 15 Września 2023 Share Napisano 15 Września 2023 Wojskowy motocykl to do jakiej kategorii pasuje: Wojskowe pojazdy kołowe Motocykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi