robertmodelarz Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Stareńki Abrams firmy Tamiya -skala 1/35 o nazwie własnej "Old Ironsides" z wojny domowej w Kosowie w 1999. Model wygląda jakby, ktoś wyciągną go z za szafy. Nałożony anty slip skutecznie utrudnia brudzenie modelu. Wyszło jak wyszło.......... Edytowane 29 Września 2023 przez robertmodelarz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 Robertmodelarz nie obraź się ale że model stareńki czy tam leciwy to nie jest powód do wymówki, nie postarałeś się i tyle, tak szybko to zacieki od pędzla niby streaking robiłeś, to po co te pociągnięcia poziome pędzla ?, znowu wyjdę na krytykanta :), staraj się bardziej, sorry ale ktoć musi pisać , słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 1 minutę temu, Evildead napisał: Robertmodelarz nie obraź się ale że model stareńki czy tam leciwy to nie jest powód do wymówki, nie postarałeś się i tyle, tak szybko to zacieki od pędzla niby streaking robiłeś, to po co te pociągnięcia poziome pędzla ?, znowu wyjdę na krytykanta :), staraj się bardziej, sorry ale ktoć musi pisać , słabo Też tak mi się wydaje, ale na tym zdjęciu się wzorowałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) 4 minuty temu, robertmodelarz napisał: Też tak mi się wydaje, ale na tym zdjęciu się wzorowałem... Spoko , ale tu camo się przebija jednak, a u Ciebie zapiaszczone po całości Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Dużo niedociągnięć, to nie jest tak, że pin wash sam się robi. Często trzeba go blendować, czyścić. Każdy zaciek dopieścić, a nie pędzlem do ram okiennych, w każdym możliwym kierunku. Edit Nie jestem znawcą, ale wujek google mówi, że IFOR to siły NATO w Bośni i Hercegowinie "The Implementation Force (IFOR) was a NATO-led multinational peace enforcement force in Bosnia and Herzegovina under a one-year mandate from 20 December 1995 to 20 December 1996 under the codename Operation Joint Endeavour. " Kosowo 1999 to KFOR. Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez copycat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) 6 minut temu, copycat napisał: Dużo niedociągnięć, to nie jest tak, że pin wash sam się robi. Często trzeba go blendować, czyścić. Każdy zaciek dopieścić, a nie pędzlem do ram okiennych, w każdym możliwym kierunku. Dokładnie, trzeba piętnować bylejakość Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, copycat napisał: Dużo niedociągnięć, to nie jest tak, że pin wash sam się robi. Często trzeba go blendować, czyścić. Każdy zaciek dopieścić, a nie pędzlem do ram okiennych, w każdym możliwym kierunku. Edit Nie jestem znawcą, ale wujek google mówi, że IFOR to siły NATO w Bośni i Hercegowinie "The Implementation Force (IFOR) was a NATO-led multinational peace enforcement force in Bosnia and Herzegovina under a one-year mandate from 20 December 1995 to 20 December 1996 under the codename Operation Joint Endeavour. " Kosowo 1999 to KFOR. Poleję go jeszcze trochę white spirtem, może trochę pomoże. Jak widać załogi Abramsów również źle rozcierają zabrudzenia na pancerzu. Kalki do modelu są tak opisane -identyczne tylko, że skala 1/16 nie wnikam w ramy czasowe IFOR/KFOR/SFOR: Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 A mi się tam podoba fajnie zmalowany! Są bambetke na pancerzu i to mi się wtapia w całość tego okresu interwencji US Army. A tak serio to mi się bardzo podobają wizjery takich jeszcze nie widziałem. W realnym czołgu są jakieś różowo czerwone zielone i sraczkiwate także inwencja twórcza na 5! Co mi nie pasuje to brak anten... Ale mogły zostać zdemontowane przez załogę więc się nie czepiam. Ogólnie model 10/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) Podejście drugie. Roztarłem white spiritem,smugi bardziej w kierunku pionowym, tam gdzie się dało. W anty slipie jak wlazło to niczym tego się nie poprawi. Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Jest dobrze, zostaw bo zepsujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Kwietnia 2023 Share Napisano 25 Kwietnia 2023 To znowu wash na plecakach razi w oczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2023 Share Napisano 25 Kwietnia 2023 szew na brązowym bambetlu poprawwwww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi