pd-3d Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Model w skali 1:200. Odlewany kadłub w dwóch częściach, pełny lub do linii wodnej. Detale drukarka żywiczna. Podstawka do modelu, figurki kilku członków załogi, przezroczysta osłona pomostu, duża blaszka z elementami fototrawionymi. Pytania i zamówienia poprzez e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) Kilka fotek na których coś widać by nie zaszkodziło. Nie widzę tu tej części podwodnej, ani instrukcji... Cena rozumiem jest tak powalająca, że musi pozostać ściśle tajna ? Edytowane 18 Kwietnia 2023 przez Szydercza Gała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pd-3d Napisano 18 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Ależ proszę Cię uprzejmie, oto instrukcja. Cena nie jest ani powalająca ani ściśle tajna, ale to forum to nie jest sklep i nie widzę przy każdej prezentowanej nowości podanej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Ano nie widzisz, bo tych nowości nie wrzucają ludzie którzy je produkują i sprzedają. W zasadzie to tu chyba powinieneś dać sama zapowiedź, a oferty ceny itp w dziale handlowym. Modelarze to wzrokowcy, z takimi zdjęciami i prezentacja produktu za wiele nie sprzedasz, szczególnie jeżeli potencjalni klienci będą musieli wymuszać i formacje dotyczące produktu siłOM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 ciekawa sprawa - będzie planowany w skali 1:350 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pd-3d Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2023 Tak, jest planowany w 1:350. Muszę tylko znacznie uprościć blaszki do niego i część elementów drukowanych zniknie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 16 Maja 2023 Share Napisano 16 Maja 2023 Kiedy można będzie zakupić model w skali 1/350? proszę o podanie terminu i ceny , jestem zainteresowany zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 16 Maja 2023 Share Napisano 16 Maja 2023 Mnie również to ciekawi. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 16 Maja 2023 Share Napisano 16 Maja 2023 Dołączam do pytania o 350. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pd-3d Napisano 17 Maja 2023 Autor Share Napisano 17 Maja 2023 Szczerze powiedziawszy to ostatnio trochę odpuściłem prace projektowe do OSY w 1:350. Musiałem trochę odpocząć i też zbudować jakiś model. W końcu jestem, co prawda kiepskim ale jednak modelarzem a nie biznesmenem. Do tego kupiłem kilka nowych modeli w oczekiwaniu na emeryturę. Jeszcze się oszukuję. No ale dobra, przekonaliście mnie. Wracam do pracy przy 350. Nie będę teraz składał pustych deklaracji, ale myślę że będzie dostępna na początku wakacji. Nad ceną dopiero będę myślał jak wszystko będzie gotowe. Na pewno nie będzie powalająca. Dajcie mi proszę jeszcze trochę czasu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Maja 2023 Share Napisano 17 Maja 2023 2 godziny temu, pd-3d napisał: Dajcie mi proszę jeszcze trochę czasu. Lepiej zrobić porządnie niż szybko z tego co widzę to masz już 4-5 kupców chętnych na 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 17 Maja 2023 Share Napisano 17 Maja 2023 2 godziny temu, M.A.V. napisał: chętnych na 350 ja też ja też, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pd-3d Napisano 10 Lipca 2023 Autor Share Napisano 10 Lipca 2023 Osa 1;350. Elementy drukowane są już gotowe, jeszcze tylko blaszki i modyfikacja instrukcji. Aczkolwiek zastanawiam się czy się nie wstrzymam trochę, bo zamówiłem nową dużo dokładniejszą drukarkę, ale przyjdzie dopiero pod koniec sierpnia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 Ładnie! Spokojnie poczekam na dokładniejszy wydruk. Pozdrawiam, Marek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pd-3d Napisano 18 Lipca 2023 Autor Share Napisano 18 Lipca 2023 Na Facebook-owej grupie „Modelarstwo i mikromodelarstwo okrętowe” prowadzona jest relacja z budowy modelu w skali 1:200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Października 2023 Share Napisano 9 Października 2023 W dniu 10.07.2023 o 10:52, pd-3d napisał: Osa 1;350. Elementy drukowane są już gotowe, jeszcze tylko blaszki i modyfikacja instrukcji. Aczkolwiek zastanawiam się czy się nie wstrzymam trochę, bo zamówiłem nową dużo dokładniejszą drukarkę, ale przyjdzie dopiero pod koniec sierpnia. czy wersja 1:350 jest już dostępna do nabycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pd-3d Napisano 10 Października 2023 Autor Share Napisano 10 Października 2023 Czekam na dostawę blaszek. Modele wydrukowane na nowej drukarce w rozdzielczości 12K, leżą spakowane w pudełkach i czekają. Na początku przyszłego tygodnia powinienem mieć blaszki u siebie i będę mógł zacząć rozsyłać kompletne modele. Jak będę miał wszystko to odezwę się sam, w pierwszej kolejności do zainteresowanych kolegów. No i oczywiście pojawi się informacja ze zdjęciami na forum. Tak że jeszcze kilka dni cierpliwości proszę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pd-3d Napisano 19 Października 2023 Autor Share Napisano 19 Października 2023 Miło mi poinformować że można już zamawiać Osę w 1:350. W wolnej chwili wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pd-3d Napisano 22 Października 2023 Autor Share Napisano 22 Października 2023 (edytowane) Małe to wszystko, ciężko robi się zdjęcia, muszę poczekać na lepszą pogodę. Edytowane 22 Października 2023 przez pd-3d 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 Ale wiesz że to są śmigła a nie śruby okrętowe? Na prawdę nie rozumiem co w tym jest takiego trudnego, żeby zrobić to dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pd-3d Napisano 22 Października 2023 Autor Share Napisano 22 Października 2023 Masz rację, przepraszam, to wrodzone lenistwo z mojej strony. Następnym razem bardziej się postaram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 Ja czekam na perfekcyjny model z fabryki Gały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 (edytowane) Jestem już szczęśliwym posiadaczem owada zakup bezproblemowy --> expresowa wysyłka do paczkomatu EDIT -------------- 15 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Ale wiesz że to są śmigła a nie śruby okrętowe? nie jest tak żle - one mają 2,5mm średnicy więc w realu wyglądają całkiem nieźle Edytowane 23 Października 2023 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 Jedyne do czego ja się mógłbym przyczepić to zasugerowałbym @pd-3d aby rozważył w następnych egzemplarzach pokład dziobowy z blaszki. Niestety on nie jest płaski i są na nim drobne artefakty po wydruku które i tak trzeba wyszlifować na gładko , więc w tej skali wszelkie detale tego pokładu z druku 3D i tak się straci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi