stroju Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam Niedawno ktoś chciał zobaczyć resztę moich modeli więc jak zdobyłem aparat to trochę poszalałem Wszystko w 1/35 Dalsze fotki na następnych stronach 88 FLAK Dragona czyli moja pierwsza dioramka: A to moja druga dioramka ze starym bunkrem polskim z Mirage: To moje eksperymenty z pigmentami na przeróbce modelu Revella: A teraz próbuje zreanimować Opla Blitz z Italieri i ćwicze malowanie aerografem(jeszcze nie gotowy): Reszta modeli w gablocie razem: A tak to wygląda w pokoju: To mały spadek po dziadku(chyba się zbroił na wypadek wojny a karabinek to samoróbka ): Na koniec mój kompresorek: Ufff... Jak skończę Blitza to go zaprezentuje Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 niezły ten spadek ten granat jest prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Miodzio kolekcja Te dwie dioramki też fajne. Do bunkra dodaj jakieś figurasy. Oooo i nawet Demag z Pakiem Wszystko robi bardzo pozytywne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Niestety atrapa ale reszta oryginalna Z resztą gdyby był prawdziwy to bym się tak nie chwalił A co do bunkra to czekam na jakiś Polaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Szczególnie podoba mi się 88, ale spadek też jest świetny Ile twojemu dziadkowi zajęło stworzenie takiego Bismarcka?? Ogólnie fajną masz tą oszkloną szafkę na modele, też bym sobie taką sprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Małe nieporozumienie: dziadka są bagnety itp., a Bismarck jest mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Bardzo piękne modele, aż chce się kleić,malować i washować, kolekcja tez piękna, ja mam tylko Lee-enfield'a mojego dziadka walczył pod Arnhem, bardzo ale to bardzo (z naciskiem na słowo bardzo) piękne modele flaczek bardzo piekny, genialne konstrukcje, gratulacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 A mi sie podoba pokój jako całość... też mam manie wieszania obrazków. A ten plakat z messerschmittami to z kat wyrwałeś oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 88 FLACK Dragona FLAK - od Fliegerabwehrkanone, a nie jakiś "Flack".... PS Piękny Bismarck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Bardzo ciekawa kolekcja Jeśli to nie stanowi problemu to mógłbyś zrobić trochę więcej zdjęć Merkavy, tych HMMVE i Bradleya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Fajnie modele, ten Bismarck robi wrażenie, pozostałe w gablotach też. Jedyne co mi się rzuciło w oczy to w polskim bunkrze, z dziur po pociskach są zacieki z rdzy ? dlaczego ? jeśli w ogóle to powinno być widać tam jakieś elementy stalowego "rusztowania". Chyba przesadziłeś z zaciekami. W Blizu przednia szyba jakaś dziwna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 A ten Bismarck to z jakiego wydawnictwa? MM czy coś starszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Jendrass1 w Blitzu szyba zapewne jest przygotowana do brudzenia i została zamaskowana linia wycieraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Moje gratulacje!!! Modele z Bardzo Wysokiej półki. Szczególnie ta diorama z 88-ką oraz SKUD. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 No, no, no... Modele są przepiękne! Proszę o bliższe fotki amerykańskiego halftracka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 No, no, no... Modele są przepiękne! Proszę o bliższe fotki amerykańskiego halftracka! viewtopic.php?t=8967 Bismarck jest z MM ale jest jeszcze nie gotowy (brakuje działek p-lot, i dźwigów) na razie odechciało mi się modeli z kartonu na najbliższe 10 lat A bunkier sklejałem dość dawno i z zaciekami mnie poniosło ale z moich obserwacji wynika że jak w żelbecie wystaje zbrojenie to bardzo szybko rdzewieje (to zwykły nie zabezpieczony metal) Ten karabinek to do doskonały przykład co można zrobić z deski, rurki PCV, karnisza i sprężyn. Zrobiłem go jak byłem mały i jakoś nie mam serca go wyrzucić. PS przepraszam za pisownie FLAK-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 piękny bismarck i figurki Hansów do flak 18! jak zrobiłeś śnieg??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Taki trik z gazety: lakier do włosów + soda oczyszczona Najpierw spryskałem potem posypałem i znowu spryskałem Po zaschnięciu nawet się skrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Jeśli to nie stanowi problemu to mógłbyś zrobić trochę więcej zdjęć Merkavy, tych HMMVE i Bradleya? Tylko się nie śmiać koledzy bo robiłem je dość dawno : Bradleya nie warto niestety pokazywać( nie chcę się kompromitować ) I jeszcze FLAK zdjęty z podstawki: Mój najmniejszy pojazd (1/87): A tu ciekawostka z czasów wielkiej wojny: To mój ostatni model który malowałem pędzlem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Małe nieporozumienie: dziadka są bagnety itp., a Bismarck jest mój Sorrki popierniczyło mi się coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 stroju Wiem, że to nie forum z modelami kartonowymi, ale czy mógłbyś wrzucić kilka fotek tego Bismarcka z bliższej odległości??? Jak nie tu, to podeślij mi na priva, będę wdzięczny, bo naprawdę jest piękny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Bismarck naprawdę jest fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Nie sklejam pojazdów wojskowych ale ten SCUD luncher strasznie mi się podoba. Jaki on jest duży i ile cię kosztował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Nie sklejam pojazdów wojskowych ale ten SCUD luncher strasznie mi się podoba. Jaki on jest duży i ile cię kosztował?? ok 40 cm długości a kupiłem go w sklepie (nie internetowym) za 90 zł Na prośbę kolegi Jakuba : Jest to mój pierwszy okręt (i ostatni) z kartonu Może kiedyś dorobię te dźwigi i działka p-lot. PS dzięki za wasze zachwyty ale przypominam że zajmuje się pojazdami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Zawodowa kolekcja fajny statek też siedzę w kartonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi