Floki Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 (edytowane) Model skończony. Czas na galerię. Relacja z budowy znajduje się tutaj: Jeśli chodzi o same wypraski, to większych zastrzeżeń brak. Pewien problem mogą stanowić przesunięcia na niektórych detalach (wiek form robi swoje) co w moim przypadku skończyło się destrukcją karabinu maszynowego przy próbie nadania lufie okrągłego kształtu. Kolejnym minusem jest nie do końca spasowana owiewka kabiny pilotów (potrzebna była odrobina szpachli). Kalkomanie nie sprawiły większych kłopotów. Szachownice nałożyły się bez problemów. Numery taktyczne rozpadły się na odpowiednio dwa i trzy fragmenty, ale bez większych trudności dało się je złożyć do kupy. Oczywiście żeby nie było tak różowo, to okazało się, że oznaczeń "uwaga śmigło" na arkuszach brak. Jeśli chodzi o malowanie, to wątku warsztatowym zwrócono mi uwagę, że spód jest za ciemny. Próbowałem to zmienić, ale po nałożeniu jednej warstwy dałem sobie spokój. Po zamontowaniu wirnika nie bardzo jest jak model dobrze chwycić do malowania i uznałem, że już lepiej zostawić to tak jak jest, bo dalsze poprawki mogły się łatwo skończyć tak jak w tym przypadku https://pl.wikipedia.org/wiki/Ecce_Homo_(obraz_Elíasa_Garcíi_Martíneza) Edytowane 3 Maja 2023 przez Floki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 Pomarudzę. A, co! jak se lubię to, se mogę! Generalnie nie wyszedł źle biorąc pod uwagę materiał wyjściowy znanego i jakże cenionego producenta. Według mnie brakuje natomiast łoszyka, który by troszkę uplastycznił całość, no i zdjęcia zdecydowanie za ciemne. To tyle, bo na trzepaczkach się nie znam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 Wygląda całkiem fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 Lubię tego wiatraka. Model czysto sklejony i fajnie zmalowany . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 Ładnie wyszedł, ciekawie wygląda Mi-4-rka w tym łaciatym kamo Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 fajnie wyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Dodaj wash i będzie super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 19 Maja 2023 Autor Share Napisano 19 Maja 2023 8 godzin temu, Bikernytzu napisał: Dodaj wash i będzie super Może w następnym wiatraku będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi-2 Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Mi-4 klasyka już, ciekawe też wygląda w malowaniu "serialowym" z MO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi