Szupryt Posted May 21 Share Posted May 21 Dzień dobry, tu mnie jeszcze nie było . Postanowiłem wziąć się za bary z modelarstwem lotniczym w skali 1:48, jako coś nowego po pancerce i prostych modelach 1:72. Od dawna leżakował u mnie Mig-17F z Hobbybossa. Wprawdzie Kol. @boberm1 pracuje nad swoim, ale chyba nie obrazicie się za drugiego. Mój zamierzam zbudować jako kamuflowanego "432" z 45 plmb z Babimostu z okładki TBiU: zdjęcie w celu dyskusji Poniżej część dodatków: koła od Airesa, lufy działek i rurki Pitota, kalkomanie White Eagle. Do tego fotel KK-2 Quickboosta, blaszka zoom od Edka i drukowany w 3D zasobnik spadochronu zamówiony na Shapeways. I generalnie sądzę, że jak na debiut w skali mogłem sobie parę z tych dodatków odpuścić. Początki skromne: po czarnym podkładzie pomalowałem kokpit szarym i przetarłem jasnoszarym suchym pędzlem. Na tej bazie będę doklejał blachy i malował detale. Już czuję, że zarówno skala, jak i tematyka to jest strzał w dziesiątkę. Ostatni raz tak pilny i skupiony przy modelu byłem chyba w podstawówce, w pocie czoła pracując nad Łosiem z Plastyka Będzie wyzwanie, zwłaszcza, że po raz pierwszy będę malował kamuflaż aerografem. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boberm1 Posted May 21 Share Posted May 21 Z przyjemnością popodglądam warsztat Kolegi. Podpowiem,że ciut lepiej się lepi niżli onżeż łosiowy "Plastyk". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts