jmx62 Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 Już jutro 27 maja'23 https://piknik.law.mil.pl/ Program nie za bogaty ale zawsze... Dzisiaj przyleciały dwa F-16. Jeden latał trening. Przyleciał też już Artur Kielak chyba na XA-41 (za daleko było i dokladnie nie widziałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 No nieee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 No to ja dębliniak z krwi i kości (no prawie) i się nie załapałem Ale moja wina bo o tym wiedział każdy kto chciał wiedzieć (chociaż w kalendarzu na '23 nie było). Próbowałem różnych kontaktow i nie dało rady nawet nie pomogła argumentacja że akurat mam urodziny i że wieeeeele lat pracowałem na tym lotnisku. No cóż, pozostaje mi mój balkon. Dobrze że to XI pietro i widok dokładnie na wieżę i port lotniczy więc akurat środek pasa (i centrum pokazów w locie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 (edytowane) 3 godziny temu, jmx62 napisał: ...No cóż, pozostaje mi mój balkon. Dobrze że to XI pietro i widok dokładnie na wieżę i port lotniczy więc akurat środek pasa (i centrum pokazów w locie). Duży Kolega ma ten balkon?? Prosimy z Grzesiem namiary adresowe, przyjedziemy Edytowane 26 Maja 2023 przez Slawek_26869 literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 20 minut temu, Slawek_26869 napisał: Duży Kolega ma ten balkon?? Prosimy z Grzesiem I fajnie jakby jeszcze grill się zmieścił 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 Godzinę temu, Slawek_26869 napisał: Duży Kolega ma ten balkon?? Prosimy z Grzesiem namiary adresowe, przyjedziemy Sorry Koledzy. Bardzo chętnie bym Was zaprosił ale już mam 8 osób i 3 psy. Boję się żeby się ten balkon nie oberwał bo wówczas my bylibyśmy niekwestionowanymi gwiazdami tych pokazów, tyle tylko że spadającymi. A z XI piętra do ziemi długo się leci to można i parę figur akrobacji 🛩 pokazać zanim by się przyziemiło. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 Opadanie liściem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 A niech Kolega pomyśłi jak by to było super dostać od sędzów 10 pkt. za pokaz grupowej akrobacji i jeszcze na dodatek wzorowe lądowanie całą eskadrą we wzorowym szyku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 To już kwalifikuje się na poważne pokazy typu "ErSzoł" a to niestety w Radomiu, chyba że kiedyś przeniosą do Dbln jak było w 1995 i 2 lata później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 Rozpoczniemy nową tradycję pokazów typu "EjSzałBedeLatał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 (edytowane) Pamiętajcie żeby lądować telemarkiem. Edytowane 26 Maja 2023 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 Quś... jutro na balkon wychodzę tylko ze spadochronem. Chyba że mi ktoś dla jaj podmieni na gaśnicę hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 27 Maja 2023 Autor Share Napisano 27 Maja 2023 Slawek_26869 i Grzes dobrze że nie przyjeżdżaliście. Nuuuuuda. Miałem wrażenie jakbym był na lotnisku Warszawa-Radom. Nic nie latało. Jakby nie Artur Kielak i Harvard i Chipmunk to by nie było co wspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 29 minut temu, jmx62 napisał: Slawek_26869 i Grzes dobrze że nie przyjeżdżaliście. Nuuuuuda. Miałem wrażenie jakbym był na lotnisku Warszawa-Radom. Nic nie latało. Jakby nie Artur Kielak i Harvard i Chipmunk to by nie było co wspominać Może jakbyśmy przyjechali byłoby ciekawiej , ale się tego nie dowiemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 13 minut temu, Slawek_26869 napisał: Może jakbyśmy przyjechali byłoby ciekawiej Jakby się balkon urwał to na pewno.A ile emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 27 Maja 2023 Autor Share Napisano 27 Maja 2023 (edytowane) A ilu byłoby kibiców. I dla wszystkich starczyłoby karnetów. Tylko spotterzy byliby niepocieszeni bo obiektywy mieliby skierowane nie w tą stronę co potrzeba Edytowane 27 Maja 2023 przez jmx62 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 2 godziny temu, jmx62 napisał: Nic nie latało Nic z wojaków? 2 godziny temu, jmx62 napisał: nie było co wspominać Ja akurat wszystkie pokazy w Dęblinie na których byłem (o ile dobrze liczę - 4 razy) wspominam wyśmienicie! Świetna atmosfera, mało ludzi, słońce za plecami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 27 Maja 2023 Autor Share Napisano 27 Maja 2023 (edytowane) 30 minut temu, Grzes napisał: Nic z wojaków? Ja akurat wszystkie pokazy w Dęblinie na których byłem (o ile dobrze liczę - 4 razy) wspominam wyśmienicie! Świetna atmosfera, mało ludzi, słońce za plecami... F-16, nuda Bielik, jak wyżej Puszczyk, ok Herc, jak na typ maszyny to wcale spoko Kaśka trochę lepiej. Z wojskowych to jeszcze były dwie Iskry cywilne. Ech to były czasy, na każdych pokazach słychać było tylko: "Ło Matko, znowu te Iskry, ileż to można oglądać". A po kilku latach od wycofania teraz każdy chce oglądać Iskry w powietrzu. Ja też wspominam każde pokazy dęblińskie bardzo miło(Air Show i różnego rodzaju pikniki) a było tego więcej jak w przypadku Grzesia. W kilku nawet brałem czynny udział w zabezpieczeniu ul i łączności itp. Najpierw przerąbane w związku z nawałem pracy ale już po to sama satysfakcja że wszystko poszło ok i było się współautorem sukcesu (w minimalnym stopniu ale jednak). Wgl ten piknik to jakiś taki dziwny, jakby zrobiony na kolanie, na szybko. Nie było go w kalendarzu imprez lotniczych na ten rok. Edytowane 27 Maja 2023 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 Mig 29 nie było ? Tyle lat służby w Mińsku i olali ?Na pokazach zawsze robił wrażenie. Smugi spalin , huk, sylwetka. Pamiętam, jak na pokazach po dynamicznym poderwaniu Miga 29 włączyły się alarmy w samochodach na parkingu ... Jeszcze zatęsknimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 27 Maja 2023 Autor Share Napisano 27 Maja 2023 Dwudziestedziewiąte teraz nie na piknikach a za granicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 49 minut temu, jmx62 napisał: Herc, jak na typ maszyny to wcale spoko Kaśka trochę lepiej. Wyjdę na ignoranta, ale zupełnie nie łapię tych nazw, nie wiem o jakie maszyny chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 Teraz, jmx62 napisał: Dwudziestedziewiąte teraz nie na piknikach a za granicą. na pokazach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 50 minut temu, panmopsik napisał: na pokazach Powiedzmy że na gościnnych występach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, kopernik napisał: zupełnie nie łapię tych nazw, Herc - C-130 Herkules Kaśka - Casa C-295M Edytowane 27 Maja 2023 przez Grzes 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Maja 2023 Autor Share Napisano 28 Maja 2023 Widział może już ktoś na jakichś stronach spotterskich fotki z tej nudnej imprezy? Ja nie robiłem bo z odległości około 800 metrów od pasa i komórką to trochę bez sensu. Za to porządną lornetka robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi