Skocz do zawartości

Amfibia PTS-M 1/35 projekt 3D

stakov

Rekomendowane odpowiedzi

Z malowaniem kabiny nie będzie żadnych problemów, kolor wnętrza jest taki sam jak całego pojazdu.  Resztę i tak mało widać, swój pojazd planuję zrobić z zamkniętymi osłonami na okna.

• 6 months later...
2 godziny temu, stakov napisał:

Projekt PTS-M skończony,

Pięknie to wyszło :super:

Pytanie takie jak przy Starze 266 - czy można liczyć na 1:72?

• Like 3

• 3 months later...

Kolor jest już ostateczny, jeszcze tylko weathering, i inne końcowe robótki. Wkleiłem folię FEP od drukarki w ramy okienne pojazdu i myślę, że bardzo dobrze do tego się nadaje, jest cienka a zrazem sztywna, bardzo dobrze przez nią widać. 

000.jpg

00.jpg

0.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

6.jpg

• Like 12

W dniu 8.10.2024 o 20:43, stakov napisał:

Kolor jest już ostateczny, jeszcze tylko weathering, i inne końcowe robótki. Wkleiłem folię FEP od drukarki w ramy okienne pojazdu i myślę, że bardzo dobrze do tego się nadaje, jest cienka a zrazem sztywna, bardzo dobrze przez nią widać. 

000.jpg

00.jpg

0.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

6.jpg

A jak z przeskalowaniem do 72?

Na kiedy można liczyć?

Jeden już zamawiam (no, chyba, że cena mnie zabije 🙂).

Przemek

Edytowane przez PrzemekW
  • Like 1

47 minut temu, OLO napisał:

Dołączam się do kolegi z72 naj najbardziej

Skala 1/72 z pewnością będzie zrobiona, muszę tylko przemyśleć które drobne elementy połączyć z jakąś większą bryłą. W skali 1/35 i tak niektóre części już są zbyt delikatne (cienkie) co w mniejszej skali  nie ma racji bytu.

• Like 1
  • Thanks 2

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Do osób zainteresowanych skalą 1/72, poniżej zamieszczam próbne wydruki kadłuba. Wydrukowałem również koła jako pojedyncze elementy tu też wyszło ok, mam tylko obawy co do gąsienic po zmniejszeniu wyjdą bardzo cienkie. Rozważam możliwość połączenia kół z gąsienicami jako jeden element, zobaczymy która opcja wyjdzie lepiej. Po weekendzie dorzucę kolejne fotki wydruków w 1/72. Co do zamówień decydować będzie kolejność zgłaszania zainteresowania w tym wątku lub poprzez wiadomości.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

• Like 1

Wygląda super.

Jak z ceną?

A może rozważysz doklejaną szoferkę?

Np. górę z sufitem i oknami.

Jeśli kadłub drukowany jest jako całość, to w 72 dotrzeć tam z kolorkami będzie ... trudno.

Przemek