robertmodelarz Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Z malowaniem kabiny nie będzie żadnych problemów, kolor wnętrza jest taki sam jak całego pojazdu. Resztę i tak mało widać, swój pojazd planuję zrobić z zamkniętymi osłonami na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 1 Czerwca Autor Share Napisano 1 Czerwca Projekt PTS-M skończony, ostatnie przymiarki gąsienic. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca 2 godziny temu, stakov napisał: Projekt PTS-M skończony, Pięknie to wyszło Pytanie takie jak przy Starze 266 - czy można liczyć na 1:72? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 28 Września Autor Share Napisano 28 Września Surfacer położony, jutro rzucam kolorek. Po pomalowaniu podkładem już teraz wygląda dużo lepiej bardziej wyraziste są szczegóły. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września Jeszcze raz wow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września Kawał dobrej projektowej i modelarskiej robotybrawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września (edytowane) No to kolor odpalamy!!!! Cały na zielono lub nowocześnie na pstrokato: Edytowane 28 Września przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września Zbieram szczękę z podłogi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września Już się swojej nie mogę doczekać. Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września Świetnie się prezentuje. Będę się zgłaszał niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Października Share Napisano 7 Października Świetnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 8 Października Autor Share Napisano 8 Października Kolor jest już ostateczny, jeszcze tylko weathering, i inne końcowe robótki. Wkleiłem folię FEP od drukarki w ramy okienne pojazdu i myślę, że bardzo dobrze do tego się nadaje, jest cienka a zrazem sztywna, bardzo dobrze przez nią widać. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października klaszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października Szyby kryształ, kurz pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października Dobrze wygląda. Jaki to kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października Godzinę temu, halset napisał: Dobrze wygląda. Jaki to kolor? Kolor wygląda na Wrocław 1997. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 9 Października Autor Share Napisano 9 Października 2 godziny temu, halset napisał: Dobrze wygląda. Jaki to kolor? Farba której użyłem do pomalowania modelu: Hataka A112 RED-LINE Warsaw Pact Green Shadow - 17ml 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października Przyszłościowy zestaw: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października (edytowane) W dniu 8.10.2024 o 20:43, stakov napisał: Kolor jest już ostateczny, jeszcze tylko weathering, i inne końcowe robótki. Wkleiłem folię FEP od drukarki w ramy okienne pojazdu i myślę, że bardzo dobrze do tego się nadaje, jest cienka a zrazem sztywna, bardzo dobrze przez nią widać. A jak z przeskalowaniem do 72? Na kiedy można liczyć? Jeden już zamawiam (no, chyba, że cena mnie zabije ). Przemek Edytowane 12 Października przez PrzemekW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Dołączam się do kolegi z72 naj najbardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 12 Października Autor Share Napisano 12 Października 47 minut temu, OLO napisał: Dołączam się do kolegi z72 naj najbardziej Skala 1/72 z pewnością będzie zrobiona, muszę tylko przemyśleć które drobne elementy połączyć z jakąś większą bryłą. W skali 1/35 i tak niektóre części już są zbyt delikatne (cienkie) co w mniejszej skali nie ma racji bytu. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października 15 minut temu, stakov napisał: Skala 1/72 z pewnością będzie zrobiona 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października Dołączam się do prośby o 72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano Sobota o 09:47 Autor Share Napisano Sobota o 09:47 Do osób zainteresowanych skalą 1/72, poniżej zamieszczam próbne wydruki kadłuba. Wydrukowałem również koła jako pojedyncze elementy tu też wyszło ok, mam tylko obawy co do gąsienic po zmniejszeniu wyjdą bardzo cienkie. Rozważam możliwość połączenia kół z gąsienicami jako jeden element, zobaczymy która opcja wyjdzie lepiej. Po weekendzie dorzucę kolejne fotki wydruków w 1/72. Co do zamówień decydować będzie kolejność zgłaszania zainteresowania w tym wątku lub poprzez wiadomości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Sobota o 10:10 Share Napisano Sobota o 10:10 Wygląda super. Jak z ceną? A może rozważysz doklejaną szoferkę? Np. górę z sufitem i oknami. Jeśli kadłub drukowany jest jako całość, to w 72 dotrzeć tam z kolorkami będzie ... trudno. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi