Lipa Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 (edytowane) Zabaweczki robione równolegle jakieś 2 miesiące z hakiem. Sporo kombinowania z malowaniem i efektami-wyszło jak zawsze. Me163 służył jako manekin do testów przed zastosowaniem praktycznym na mc200. No cóż Saetta miał być tym następnym... lepszym Jedynie obicia na me163 były robione inaczej-kredkami AK. MC200 model wybrakowany. Producent zapomniał kilku elementów i ja również zapomniałem dorobić m.in. wlotu powietrza pod silnikiem oraz jakiejś klapki nad. Edytowane 11 Lipca 2023 przez Lipa 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 Ładna "włoszczyzna" .Tym bardziej że w rzadko spotykanym malowaniu z Rosji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 Fajny ten Włoch, tylko zdjęcia ciemne. Coś można by tu poprawić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 Saetta wymiata! Tylko ten złoty przód nieco psuje efekt. Komet też ładny. Wiem, że nie Twoja wina, ale ta swasta na ogonie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 Saetta bardzo ok. Na Komecie takie ślady eksploatacji raczej nie miały okazji ani czasu żeby się pojawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Lipca 2023 Autor Share Napisano 14 Lipca 2023 (edytowane) W dniu 11.07.2023 o 19:03, Xmen napisał: Ładna "włoszczyzna" .Tym bardziej że w rzadko spotykanym malowaniu z Rosji. No mnie też urzekło. Taka śródziemnomorska egzotyka, której te żółte elementy szybkiej identyfikacji dodają takiej Pruskiej surowości Kupiłem z marszu kilku następnych makaroniarzy W dniu 11.07.2023 o 19:54, zaruk napisał: Fajny ten Włoch, tylko zdjęcia ciemne. Coś można by tu poprawić? Tak, zmienić kolesia co to fotografujeNiestety spartaczyłem malowanie góry- jest zbyt ciemna. Zresztą Michał mi o tym pisał. Zostaw- nie posłuchałem Wszystko "prawie" tradycyjnie hatakami, Coś mi kolor nie pasował i zaczęło się wariowanie. Więcej niż słowa wyjaśnią fotki z warsztatu poniżej-PRZED/PO. Jeśli nalegasz chętnie spróbuję zrobić jaśniejsze zdjęcia tylko, że to partactwa nie naprawi W dniu 11.07.2023 o 21:35, Baas ArK napisał: Saetta wymiata! Tylko ten złoty przód nieco psuje efekt. Komet też ładny. Wiem, że nie Twoja wina, ale ta swasta na ogonie... Ten "złoty" to brass pokryty bright brass Vallejo. Miał być mosiądz, dodałem nawet jakieś egzotyczne kolorki olejami by troszkę zaśniedzić i delikatna korozja. Skoro widać to inaczej znaczy, że poniosłem fiasko. Przy następnym projekcie bardziej pokombinuję. Kalki na komecie ogólnie słabawo. Swastyki nie dość, że dzielone na pół to jeszcze poprzesuwane. Napisy eksploatacyjne zdublowane. Przynajmniej w instrukcji, bo ktoś chyba zapomniał zrobić ctrl+c jak oddawał projekt do druku... W dniu 12.07.2023 o 07:35, barszczo napisał: Saetta bardzo ok. Na Komecie takie ślady eksploatacji raczej nie miały okazji ani czasu żeby się pojawić Trudno się nie zgodzić ale jeśli by to była inna maszyna,powiedzmy, latająca te kilka dni więcej niż osławione kilka tygodni to byłoby ok? Ćwiczyłem sobie malowanie zużycia poszycia. Myślę, że na początek jest nie najgorzej, takie mocne 4/10. Jakby to troszkę urozmaicić i wprowadzić więcej przebarwień to widać światełko w tunelu.. Podsumowując. Moim zdaniem gumowa lala-manekin, czyli Komet, wyszedł lepiej niż prawdziwy aktor. Jestem zdziwiony, że Saetta uzyskała tyle sympatii ale mimo wszystko mnie to cieszy. Duża satysfakcja, że się podoba choć osobiście myślę, że to "coś" nie zasługuje. Będę się bawił dalej i próbował, aż do śmierci, by zrobić w końcu ten lepszy Dzięki! Edytowane 14 Lipca 2023 przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Nie wiem co Ty chcesz od tego Mc-200. Fajny model wyszedł. Malowania włoskie są jednymi z najtrudniejszych a tutaj wyszło nie źle. Alternatywą dla tego modelu jest tylko model firmy AML.Mydło straszne. Wiem bo mam zaczętego.Kiedyś go zrobię. Jakich makaroniarzy kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 C.200 wyszedł fajnie. Plus za włoską maszynę i rzadką spotykaną. Jaka następna włoska maszyna? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Lipca 2023 Autor Share Napisano 14 Lipca 2023 (edytowane) Falco, Folgore czyli Saetta z silnikiem rzędowym(te zielone precle mnie przerażajOM), Fiat g50. Wszystko 1/72. Korciła mnie jeszcze savoia marchetti ale to za wielkie bydle na moje skromne półki. Falco chyba zloty kleił kiedyś i wspominał, że mydło także....TEN. Na razie zmieniłem teatr działań zobaczymy co wyjdzie z obecnych wniosków. Miałem cholera łódki kończyć a się w lotnictFo wkręciłem jak za bajtla. Edytowane 14 Lipca 2023 przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Lipca 2023 Share Napisano 15 Lipca 2023 Łódki muszą się wysezonować. Regia Aeronautica zdecydowanie ciekawsze. Te zielone "precle dają nieźle popalić a robiłem tylko na skrzydłach w swoim Folgore. Jeśli SM.79 czy SM.81 za duże to może jakieś Caproni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 16 Lipca 2023 Autor Share Napisano 16 Lipca 2023 No to niektóre to się już ze 3-4 lata sezonują Pożyjemy zobaczymy. Ostatnio zaczynam się zastanawiać nad pudłami na gotowe modele. Poupycha się te wszystkie śmieci do piwnicy, to i miejsce się znajdzie. Już nie wspomnę o tym, że jakbym ukończył te kilkanaście czołgów i figurki to też by więcej miejsca było. Puki co w witrynce dwie półki są "warsztatowe" i stoją tam paździerze jeden na drugim. Jeszcze jest jedna hardcore'owa opcja-sprzedaż książek na makulaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi