sianko Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 Witam Dawno temu ten zestaw wpadł w moje ręce, ale zupełnie "świeżutko"skończony wylądował na mojej półce. O zestawie nie ma co się rozpisywać, gdyż swoje lata ma. Jednak uważam że z niewielkim nakładem można spróbować zbudować całkiem przyzwoitą replikę tego myśliwca z okresu WWI. Swój model delikatnie zwaloryzowałem we własnym zakresie, a do pomalowania głównych powierzchni użyłem farbek: AK Batleship grey+odrobina srebrnej, oraz AK yellow. Model przedstawia maszynę ltn. G. Kleina- czyli pudełkowe malowanie. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 Jak zwykle - klasa. Piękne wykonanie, te wszystkie przebarwienia, wypłowienia, cienie, zacieki - radość dla oczu. O ile czegoś nie mylę, ten samolot nie cieszył się zbyt dobrą opinią wśród pilotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 23 Lipca 2023 Autor Share Napisano 23 Lipca 2023 Dzięki zaruk 3 godziny temu, zaruk napisał: O ile czegoś nie mylę, ten samolot nie cieszył się zbyt dobrą opinią wśród pilotów. Raczej bawarski producent nie miał" dobrej prasy" w Idefagu, a samolot nie ustępował osiągami Fokkerowi DVII, jednak był od niego cięższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 Świetnie się prezentuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Bardzo ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoLPP Napisano 25 Lipca 2023 Share Napisano 25 Lipca 2023 Model zjawiskowy. Zastanawiam się tylko, czy to malowanie jest potwierdzone, czy to nie jest ekstrapolacja kolorów z Pfalza D.IIIa Kleina... Aha, ta jednostka, której Pfalze się nie podobały to był Idflieg , czyli Inspektorat Lotnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 25 Lipca 2023 Share Napisano 25 Lipca 2023 Piękny. Ma chyba z 8 cm rozpiętości. Nie wiem, jak Ty to robisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 25 Lipca 2023 Autor Share Napisano 25 Lipca 2023 14 godzin temu, PrzemoLPP napisał: Model zjawiskowy. Zastanawiam się tylko, czy to malowanie jest potwierdzone, czy to nie jest ekstrapolacja kolorów z Pfalza D.IIIa Kleina... Aha, ta jednostka, której Pfalze się nie podobały to był Idflieg , czyli Inspektorat Lotnictwa. Dzięki, miałem go robić w dobrze udokumentowanym malowaniu, ale wypadek z lozegną przekreślił moje zamiary i na szybko wykonałem to co widać. Idflieg- ach ten niemiecki zęby można na nim połamać 12 godzin temu, Wachmistrz napisał: Piękny. Ma chyba z 8 cm rozpiętości. Nie wiem, jak Ty to robisz.... Takie do 10 cm jeszcze jakoś mi wychodzą, im większy model tym gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi