Mitrandir Napisano 1 Sierpnia 2023 Share Napisano 1 Sierpnia 2023 (edytowane) HMA.1 Największy obecnie używany helikopter zwalczania okrętów podwodnych we flocie Jej(Jego) Majesty. Trzysilnikowa uniwersalna platforma AW-101 daje szereg różnorakich możliwości, od ratownictwo morskie po ZOP. Niebawem mamy się doczekać własnych 4 egzemplarzy tej największej produkowanej w Europie maszyny ( nie liczę Rosji ) już się nie mogę doczekać pracy nad takim ptaszkiem, notabene kamuflaż naszych morskich AW-101 muszę przyznać bardzo mnie się podoba Model wykonany z zestawu firmy Italeri w skali 1/72, farby Bilmodel makers i cała masa własnych przeróbek... Życzę miłego oglądania Edytowane 1 Sierpnia 2023 przez Mitrandir 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 Bardzo fajny, świetnie się prezentuje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 Elegancki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 Piękne zdjęcia; model rewelacja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2023 56 minut temu, bart207skw napisał: Piękne zdjęcia; model rewelacja!!! Dziękuje. Zdjęcia telefonem, ale światło naturalne wiele daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 Uwielbiam ten helikopter , a w tym malowaniu to jest po prostu bajka. Świetna robota. Ja niestety ze swoim utknąłem na etapie zamknięcia kadłuba i dorabianiu paru detali .... i cos dalej ruszyć nie mogę . Tez w planach tygrysie malowanie 269. A tak przy okazji , skąd masz te kaleczki z tygryskiem na nosku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 Świetny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2023 (edytowane) 9 godzin temu, Dzejo napisał: Uwielbiam ten helikopter , a w tym malowaniu to jest po prostu bajka. Świetna robota. Ja niestety ze swoim utknąłem na etapie zamknięcia kadłuba i dorabianiu paru detali .... i cos dalej ruszyć nie mogę . Tez w planach tygrysie malowanie 269. A tak przy okazji , skąd masz te kaleczki z tygryskiem na nosku? U mnie to nie była bajka... Kalki ze starości się rozpadły więc zrobiłem ręcznie maski, Żeby wyglądało jakoś tak... Kalkomanie skompletowałem z zestawu Xtradecal | Nr. X72279 | 1:72 https://www.scalemates.com/pl/kits/xtradecal-x72279-agusta-westland-merlin-operators--1091675 Ładny pakiet 23 malowań Merlinów Edytowane 2 Sierpnia 2023 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 Ta wersja Merlina jest wizualnie bardzo fajna. Odmiana dla PL niestety już takiej figury nie ma i wizualnie traci. Może się skusisz na zrobienie polskiego Merlina z Airfix (afx14101) ? Dziwię się Italeri, że odpuściła morskiego EH-101 w cztery ósemce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2023 51 minut temu, panmopsik napisał: Ta wersja Merlina jest wizualnie bardzo fajna. Odmiana dla PL niestety już takiej figury nie ma i wizualnie traci. Może się skusisz na zrobienie polskiego Merlina z Airfix (afx14101) ? Dziwię się Italeri, że odpuściła morskiego EH-101 w cztery ósemce Muszę Cię zmartwić, ale to nie moja skala Pewnie Flachenty go popełni, na półce u niego leży... Ja tylko i wyłącznie 1/72... ale muszę przyznać że kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 Wzór świetny. Dedykowany tylko dla polskiej sto jedynki ? Działaj, działaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 (edytowane) Kotwica mi się podoba a te paski to nie białe(szkoda) tylko odcień szarego z tej fotki wynika (scramble.nl, Facebook) Edytowane 2 Sierpnia 2023 przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, panmopsik napisał: Kotwica mi się podoba a te paski to nie białe(szkoda) tylko odcień szarego z tej fotki wynika (scramble.nl, Facebook) Samo malowanie trudności raczej nie przysporzy, większy problem w przebudowie płatowca... Mam wszystkie merliny jakie wyszły, i żaden nie pasuje... trzeba przerabiać. Niektóre przeróbki są dosyć radykalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 3 Sierpnia 2023 Share Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Nie porównywałem ale krótki tył kadłuba, to powinien pasować ? Z pozostałymi elementami zdążysz, bo ten Merlin to świeżynka. A może nawet Italeri się szarpnie na "morską nową" wersję w ramach tego kontraktu i wsparcia poprawy relacji włosko-polskich ? W końcu "...z ziemi włoskiej do..." Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 3 Sierpnia 2023 Share Napisano 3 Sierpnia 2023 Podoba się Sam ogrom tego śmiglaka robi wrażenie. Świetna robota, ilość detali i prezentacja modelu jak zwykle u Ciebie I klasa. Swojego jak tylko przyszedł już ciachałem. Ale dobrze, że tylko do przymiarki bo wtedy byłem "w gorącej wodzie kąpany". 8 godzin temu, Mitrandir napisał: Kalkomanie skompletowałem z zestawu Xtradecal | Nr. X72279 | 1:72 https://www.scalemates.com/pl/kits/xtradecal-x72279-agusta-westland-merlin-operators--1091675 Ładny pakiet 23 malowań Merlinów Czy to te kalki ci się rozsypały? Zastanawiałem się nad inną wersją malowania niż pudełkowe, tylko te kalki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2023 5 godzin temu, burzatg napisał: Podoba się Sam ogrom tego śmiglaka robi wrażenie. Świetna robota, ilość detali i prezentacja modelu jak zwykle u Ciebie I klasa. Swojego jak tylko przyszedł już ciachałem. Ale dobrze, że tylko do przymiarki bo wtedy byłem "w gorącej wodzie kąpany". Czy to te kalki ci się rozsypały? Zastanawiałem się nad inną wersją malowania niż pudełkowe, tylko te kalki Nie, te italerii (tygrysie). Dzięki za pochwałę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2023 10 godzin temu, panmopsik napisał: Nie porównywałem ale krótki tył kadłuba, to powinien pasować ? Z pozostałymi elementami zdążysz, bo ten Merlin to świeżynka. A może nawet Italeri się szarpnie na "morską nową" wersję w ramach tego kontraktu i wsparcia poprawy relacji włosko-polskich ? W końcu "...z ziemi włoskiej do..." Mister Craft prawdopodobnie wyda przynajmniej takie plotki chodziły... nawet był pokazany box art 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi