raptorf22 Napisano 1 Września 2023 Napisano 1 Września 2023 (edytowane) Model wykonany w wersji OOB, chciałem spróbować czegoś nowego i sprawdzić inny styl malowania niż w modelach lotniczych. Z modyfikacji to został trochę obniżony, reszta co fabryka dała. Zamysł był taki żeby Ogórek nie był zbyt mocno i nachalnie zgniły, ale podniszczony i jeszcze sprawny. Malowany Tamiyą oraz Gunze, do rdzy użyłem podstawowych farb mieszanych wg. potrzeb, wash z farb olejnych i lakier satynowy jako finish. Obicia zrobione na lakier i sól oraz maskol nanoszony gąbeczką. Efekt poniżej: Edytowane 1 Września 2023 przez raptorf22 9 Cytuj
pmroczko Napisano 1 Września 2023 Napisano 1 Września 2023 Cześć! Niezły jest! Może warto by jeszcze chromy trochę podniszczyć, teraz są takie prosto z fabryki... Też kiedyś kleiłem ten model, ale ja mojego zrobiłem "na czysto", za to z większymi przeróbkami: Warto zwrócić uwagę, że jeszcze Revell wypuścił model tego wozu i to o wiele bardziej szczegółowy (zwłaszcza wnętrze i podwozie). Za to Hasegawa też ma swoje zalety, np. prostota składania. Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 1 Cytuj
Michal_1981 Napisano 4 Września 2023 Napisano 4 Września 2023 Piękny model. Super efekt rdzy, bardzo realistyczny. Smaczku dodają rożne kołpaki. Można by trochę przybrudzić opony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi