raptorf22 Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 (edytowane) Model wykonany w wersji OOB, chciałem spróbować czegoś nowego i sprawdzić inny styl malowania niż w modelach lotniczych. Z modyfikacji to został trochę obniżony, reszta co fabryka dała. Zamysł był taki żeby Ogórek nie był zbyt mocno i nachalnie zgniły, ale podniszczony i jeszcze sprawny. Malowany Tamiyą oraz Gunze, do rdzy użyłem podstawowych farb mieszanych wg. potrzeb, wash z farb olejnych i lakier satynowy jako finish. Obicia zrobione na lakier i sól oraz maskol nanoszony gąbeczką. Efekt poniżej: Edytowane 1 Września 2023 przez raptorf22 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 Dobry jest, naprawdę dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 Świetna robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 1 Września 2023 Autor Share Napisano 1 Września 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 Cześć! Niezły jest! Może warto by jeszcze chromy trochę podniszczyć, teraz są takie prosto z fabryki... Też kiedyś kleiłem ten model, ale ja mojego zrobiłem "na czysto", za to z większymi przeróbkami: Warto zwrócić uwagę, że jeszcze Revell wypuścił model tego wozu i to o wiele bardziej szczegółowy (zwłaszcza wnętrze i podwozie). Za to Hasegawa też ma swoje zalety, np. prostota składania. Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 4 Września 2023 Share Napisano 4 Września 2023 Piękny model. Super efekt rdzy, bardzo realistyczny. Smaczku dodają rożne kołpaki. Można by trochę przybrudzić opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi