kowal76 Napisano 10 Września 2023 Autor Share Napisano 10 Września 2023 2 godziny temu, mirage3 napisał: Te szpachlówki od AMMO to z pędzelkami są ? Tak, z pędzelkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Października 2023 Autor Share Napisano 1 Października 2023 Po dłuższej przerwie zabrałem się za malowanie drobnych części. Skrzydła już poszpachlowane. Pytanie mam co do wnęk podwozia, jaki kolor ?. Dla mnie kolor pasa na kadłubie, wygląda tak samo ja niebieski na kołpaku. Myślę, że kolor żółty nawet na czarno białym zdjęciu dawałby większą różnicę. Chyba zrobię tak jak w Matchboxie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 1 Października 2023 Share Napisano 1 Października 2023 Wnęka kółka ogonowego: NMF. Poziome profile wzmacniające - ZCY. Możliwe pojedyncze profile IG. Profile wzmacniające na styku ścianka/sufit NMF. Wnęka podwozia głównego: - sufit wnęki NMF - profile wzmacniające sufit wnęki prostopadłe do osi kadłuba - ZCY, możliwe pojedyncze profile IG - profile jak wyżej na łączeniach ze ścinką przednią i dźwigarem skrzydła - NMF - żebra - NMF - dźwigar skrzydła - ZCY - ścianka rozdzielająca wnęki w osi kadłuba - ZCY - profile pionowe wzmacniające ściankę rozdzielającą IG, możliwe też DDG - ścianka przednia wnęki w części mieszczącej koło (z ukośnymi wzmocnieniami)- ZCY, reszta ścianki przedniej NMF - profile wzmacniające, równoległe do osi kadłuba, w miejscu łączenia wnęki na koło z wnęką na goleń - ZCY, możliwe IG, np. przedni IG, tylny ZCY - blacha wzmacniająca miejsce montażu goleni podwozia (czyli sufit wnęki w przedziale goleni) ZCY, możliwy NMF - 'trójkątna' blacha wzmacniająca przed przedziałem goleni NMF - urządzenia na ściance rozdzielającej wnęki: rozdzielacz hydrauliki NMF, przewody hydrauliczne srebrne, cylindryczny zbiorniczek NMF z pokrywami ZCY i obejmami z gumowymi, czarnymi opaskami Możliwe podmalówki ZCY w różnych miejscach wnęki. Wszystkie pokrywy wnęk podwozia od wewnątrz pozostawiano NMF. Pas ochronny na pokrywach kół podwozia głównego mógł być wykończony różnie, ale tu najbardziej prawdopodobny będzie chyba ZCY. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Października 2023 Autor Share Napisano 13 Października 2023 Mala aktualizacja :0. Kokpit i koła gotowe. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 Pasy biodrowe to dałeś amerykańskie. Nikt tego nie zepnie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Października 2023 Autor Share Napisano 14 Października 2023 10 godzin temu, greatgonzo napisał: Pasy biodrowe to dałeś amerykańskie. Nikt tego nie zepnie :). Takie były w zestawie quinty do spita, czyli błąd producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 14 Października 2023 Share Napisano 14 Października 2023 Małe to, ale przyjrzawszy się, to one chyba są od Suttona, tylko późniejszej wersji. Czyli dalej się nie zepną :). Nie wiem czy zestaw zawiera tylko jeden rodzaj rodzaj pasów, ale producent to mógł popełnić błąd przy tworzeniu tego zestawu. Pasów do kabiny w Twoim modelu, jak sądzę, nie wklejał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Października 2023 Autor Share Napisano 14 Października 2023 Godzinę temu, greatgonzo napisał: Małe to, ale przyjrzawszy się, to one chyba są od Suttona, tylko późniejszej wersji. Czyli dalej się nie zepną :). Nie wiem czy zestaw zawiera tylko jeden rodzaj rodzaj pasów, ale producent to mógł popełnić błąd przy tworzeniu tego zestawu. Pasów do kabiny w Twoim modelu, jak sądzę, nie wklejał. W zasadzie racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Października 2023 Autor Share Napisano 14 Października 2023 Mam pytanie, może ktoś robił Mustanga Hasegawy i została mu ta limuzyna ?. Niestety moja uległa zniszczeniu :(. Co do modelu, to stan na dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 14 Października 2023 Share Napisano 14 Października 2023 Czy wygląd kołpaka jest już ostateczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Października 2023 Autor Share Napisano 15 Października 2023 (edytowane) 7 godzin temu, zaruk napisał: Czy wygląd kołpaka jest już ostateczny? Nie, a czemu pytasz ?. Coś z nim nie tak ?. Będą może leciutkie obicia i lakier na koniec. Edytowane 15 Października 2023 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Października 2023 Share Napisano 15 Października 2023 Pytam, bo wydaje się nierównomiernie pomalowany. Przedni pas niebieskiego położony bez przetarć z równym odcięciem, tylny - już nie. Być może wzorowałeś się na zdjęciu i wówczas tak ma pozostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Października 2023 Autor Share Napisano 15 Października 2023 22 minuty temu, zaruk napisał: Pytam, bo wydaje się nierównomiernie pomalowany. Przedni pas niebieskiego położony bez przetarć z równym odcięciem, tylny - już nie. Być może wzorowałeś się na zdjęciu i wówczas tak ma pozostać. Jeśli chodzi o nierówności, to oczywiście, że będę korygować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Października 2023 Autor Share Napisano 17 Października 2023 Kadłub zamknięty i teraz będzie trochę szpachlowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Października 2023 Share Napisano 17 Października 2023 4 godziny temu, kowal76 napisał: Kadłub zamknięty i teraz będzie trochę szpachlowania. Najwięcej zabawy miałem z doklejanym wlotem powietrza pod śmigłem, ale da się to ogarnąć . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Października 2023 Autor Share Napisano 28 Października 2023 Model poskładany w całość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Października 2023 Share Napisano 29 Października 2023 Tam się chyba coś złego stało z kalką na łopacie "z tyłu" kołpaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Października 2023 Autor Share Napisano 29 Października 2023 3 godziny temu, jachud3 napisał: Tam się chyba coś złego stało z kalką na łopacie "z tyłu" kołpaku? Tak, zamówiłem kalki i trzeba dać nową, bo lekko się pomarszczyła. Chyba od nadmiaru płynu tak się stało. Hasegawa jednak to nie Eduard lub Tamiya i trzeba się trochę pomęczyć ze spasowaniem itp. Pewnie nie wyjdzie idealnie, ale jakoś tam będzie wyglądać. Taką mam nadzieję :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Października 2023 Share Napisano 29 Października 2023 Godzinę temu, kowal76 napisał: Hasegawa jednak to nie Eduard lub Tamiya i trzeba się trochę pomęczyć ze spasowaniem itp. Dobrze idzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Listopada 2023 Autor Share Napisano 3 Listopada 2023 Podkład i poprawki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Listopada 2023 Autor Share Napisano 4 Listopada 2023 Dzisiaj pomalowałem całość Gunze C 8. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Listopada 2023 Share Napisano 4 Listopada 2023 Ładnie wszystko siadło . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 4 Listopada 2023 Share Napisano 4 Listopada 2023 Mustang jest na mojej liście, w srebrzystym malowaniu, będę śledził... Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Listopada 2023 Autor Share Napisano 5 Listopada 2023 Mam pytanie, co do żółtej krawędzi na skrzydłach. Obejmuje ona kaemy, czy się ma kończyć przed nimi ?. Zastanawiam się też, czy nie pomaluję pasa tak jak w starym matchboxie, czyli na niebiesko i przed owiewką czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Listopada 2023 Autor Share Napisano 10 Listopada 2023 Malowania ciąg dalszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi