Praetorian Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Hejas! Niektórzy mieli okazję widzieć model nieskończony na MTM 2008. Zakładam relację dopiero teraz, bo miał być niespodzianką, ale premiera nie za bardzo się udała Model według własnego pomysłu. Przerobione przednie koła na Super Single. Rama pomalowana na czarny metallic. Buda w kolorze Electric Orange z palety Forda (Focus ST). Malowanie według własnego pomysłu zrobione przy pomocy taśmy tamiya 40mm i 6mm. Logo DAF i napisy "Flying Dutchman II" zrobione na ploterze (dzięki Wojtek ) Myślę, że model będzie ukończony w granicach jednego tygodnia. Pytania i komentarze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Pięknyyyy ! a te napisy i reszta to naklejki czy folia ? Czekam na koniec bo kolor jest piekny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Pięknyyyy ! a te napisy i reszta to naklejki czy folia ? Czekam na koniec bo kolor jest piekny . Napisy na bokach i logo na globie, to wycięta ploterem folia samoprzylepna biała. Natomiast głowy fenixa (jak się przyjrzycie to zobaczycie :P ) na bokach kabiny są malowane aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Przemek, malowanie jest świetne (mówię o wzorach na bokach kabiny). Jeśli chodzi o folię, to ja z niej zrezygnowałem, bo niestety wychodzi dość gruba - robiłem próbę dużych napisów na kontener i nie byłem zadowolony. Trochę mało na tych fotach widać, lepsze byłyby w świetle dziennym, ale pewno takie zrobisz Model bardzo fajny, ale czyżbym widział tam łączenie na baku? A czy ta Mapa Polski nie jest trochę za duża? Powiedz, czym malowałeś "denka" reflektorów z przodu? Czy będziesz robił uszczelki i podszybię (szyby przedniej) na czarno? No i pytanie dodatkowe, jaka naczepa? Podoba mi się ten model Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Zastanawiałem się na MTM czyje to jest Fajna konstrukcja z ładnym malowaniem, ale koniecznie popraw bak, no chyba, że będzie zabudowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potek Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Dafik prezentuje się świetnie, tylko czemu nie przestawiłeś katalizatora, akusi na prawą str z zbiornika na lewo :/ Ale kabina i pomysł w malowaniu extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Widziałem z bliska cudnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 powalił mnie kolor i wykonanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Ładny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Wow Chłopaki... ale mi słodzicie Jest mi niezmiernie miło z tego powodu Co do naczepy to jeszcze się zastanawiam, ale mam pewien pomysł... Jeśli uda mi się zdobyć HDSa, to będzie albo inny pojazd z hdsem, albo przełużę dafa i wpakuję go za kabinkę. Naczepa będzie wtedy firanką z otwartym dachem, albo w ogóle platforma, a na niej? Vostok I HDS będzie umieszczał go na pomniku (mam w zestawie z Vostokiem taką fajną podstawkę). Reflektory są wyklejone sreberkiem od tabletek. Niestety nie miałem folii śniadaniowej pod ręką i teraz mnie szlag trafia, bo robiłem to na szybko czego widać efekty Natomiast kierunki pomalowane markerem spirytusowym. Co do tych wszystkich okablowań, przestawiania zbiorników itd, to po prostu chciałem aby ten DAF ładnie prezentował się na półce i abym mógł stestować na nim aero. Jestem z niego zadowolony. Bak... Ehhhh... Szlifowałem go hmmm.... Dwa dni? TAk! Ale niestety klej nie wytrzymał... polerki i szlifowania pod wodą... I mi się rozkleił i dlatego wygląda jak by był nie szlifowany. Ale stwierdziłem, że nie będę go moczył, bo łączenia są za międzyosiówkami. Co do uszczelki szyby, to będzie malowana, a podszybie raczej nie, bo nawet w oryginalnych dafach jest w kolorze nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Nic się nie chwaliłeś na MTM, że to Twój model Podoba mi się dafik, no i mam nadzieję ujrzeć go już ukończonego w Oleśnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 No nie było się czym chwalić, bo wszyscy się z niego polewali No taki też mam zamiar, dlatego napisałem, że w ciągu tygodnia będzie finisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 No ładny Dafik Piękny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 A ja z Czerniawą, się śmialiśmy z tego dafa, bo nie miał szyb itp, myśleliśmy ze wystawił go jakiś........... no ale teraz jest o wiele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Piękny DAF spreyem malowales czy aero? Widzialem na allegro akcesorie italeri z HDS-em za 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 Ja też widziałem, ale za tyle kasy, to ja ściągnę sobie je chociażby z Niemiec i jeszcze do tego coś więcej wezmę. Wnętrze, kabina i felgi malowana aerografem, a rama ze zbiornikiem to spray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 No Przemek to czekamy na Finish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potek Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Teraz DAFik wygląda ślicznie a co to dopiero jak skończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Powiem krótko : Rewelacyjnie daf się prezentuje, kolorek robi swoje bardzo mi się podoba, również cieszy oko czyste wykonanie Przemku. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 Dzięki za słowa otuchy Pytanie na śniadanie: Jak się otwierają osłony międzyosiowe w dafie 105XF ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Przemek polewali się bo nie napisałeś, że to WIP i nikt nie wiedział o co chodzi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 No wiem, ale nie było miejsca w WiPach, to postawiłem w konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Trzeba było sobie zrobić. Kazał ci ktoś Kenwooda stawiać prosto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 Trzeba było sobie zrobić. Kazał ci ktoś Kenwooda stawiać prosto? Ojjj tam... Mogłem go w ogóle nie przywozić, bo niewiele osób o nim wiedziało, ale nie wytrzymałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Ha! Ja DXi pokażę, skończone, bo wiele osób może się przestraszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi