Yonex13 Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Kupiłem w poniedziałek model na allegro taki jak w temacie. Myślę, że juto już powinien być u mnie w domu. Model w skali 1:72 firmy Dragon Temat zacząłem specjalnie wcześniej żeby później już nie mieć kłopotów technicznych itp. Moja pierwsza propozycja malowania to takie. I chyba tego użyje: Teraz druga propozycja to taka: (Też mi się podoba) Myślałem o takiej scence w malowaniu opcji pierwszej ( ) Scenka mi się bardzo podoba taki do połowy "wbity" w ziemię elefant który został sam na polu bitwy Teraz mam do was prośbę czy może być taka scenka w malowaniu pierwszej opcji Proszę pisać Aha a z tymi szkopami co stoją koło elefanta na ostatnim zdjęciu nie będzie problemu bo takich szkopów w siedem dwójce ja mam pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 bo takich szkopów w siedem dwójce ja mam pełno to ...rosjanie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 bo takich szkopów w siedem dwójce ja mam pełno to ...rosjanie....... Jumo to przebierańcy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 To kto to wkońcu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 To Iwany przy porzuconym Elefancie. Jedyne normalne wytłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 To Iwany \. ??: Co to są czy może kto to jest:?: Iwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Question?Question?: Co to są czy może kto to jest:?: Iwany Question Haha , Iwany to po prostu Ruscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 a nieza wczesnie...z problmami figur? Sklej mastodonta,pokombinujeml) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 A tak w ogóle to wtedy nie będzie tam niemców... Nie poczekajmy najpierw na model później pogadamy o figurkach!! A jak myślicie czy to dobry zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Jeśli kupiłeś elefanta, to scenka z dolnego zdjęcia oraz to malowanie odpada, bo to jest spod Kurska. Ogólnie chodzi o to, że elefant to zmodernizowany ferdinand (którego przedstawia to zdjęcie) i różnią się one od siebie kilkoma istotnymi szczegółami np zimmerit, km kadłubowy, wieżyczka dowódcy i parę innych. modyfikacji tej poddano ocalałe wozy mniej więcej pół roku później niż zrobiono to zdjęcie... To tak po krótce... Propozycja z kolorowej fotki jest jak najbardziej ok, chociaż zimmeritu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Jeśli kupiłeś elefanta, to scenka ze zdjęcia oraz to malowanie odpada, bo to jest spod Kurska. ale argument udowodnij mi że nigdy później żaden elefant nie zakopał sie do połowy i nie stał obok niego rosyjski oficer i pręzący pierś sołdat nie bądźmy takimi ortodoksami że do każdej scenki trzeba zaraz mieć zdjęcie i wersje pojazdu z pięcioma śrubami na wieży przecież nie tylko ferdynandy sie zakopywały prosze mnie nie bić za tą herezje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 ale argumentudowodnij mi że nigdy później żaden elefant nie zakopał sie do połowy i nie stał obok niego rosyjski oficer i pręzący pierś sołdat brak mi słów.... przecież nie tylko ferdynandy sie zakopywały jeszcze bardziej brak mi słów prosze mnie nie bić za tą herezje To po co się odzywasz jak nie rozumiesz o co chodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 wodzik730 napisał:Jeśli kupiłeś elefanta, to scenka ze zdjęcia oraz to malowanie odpada, bo to jest spod Kurska. ale argument Twój pewnie lepszy, nie? Człowieku, albo mów coś mądrego, albo się nie odzywaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Widzisz Wodzik, ja też nie do końca rozumiem o co ci chodzi. To dobre że zwróciłeś uwagę chłopakowi że na fotce jest Ferdek a nie Elefant ale dlaczego od razu negować mu pomysłu na małą winietkę? Czy każda diorama czy winietka musi być odtworzeniem zdjęcia czy kadru z kroniki filmowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Sorry, sorry, sorry..... Trochę faktycznie namieszałem. Tak to niestety jest jak się człowiek spieszy. Miałem na myśli, że malowanie nie pasuje do elefanta, a nie że scena ze zdjęcia. peter chyba przywykł do krytyki rodem z onetu czy innych takich, gdzie można przywalić nie popierając tego swoimi argumentami. Spoko, jest tu nowy.... Na przeprosiny podaję link do zdjęć "włoskich" elefantów. Może Yonex znajdzie tu pomysł na dioramkę....http://grayknight.narod.ru/Ferds_Italy/Ferds_Italy.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Dzięki ci bardzo Wodzik730 za stronkę fajne elafanty i tygrysy. Ale mnie się nic nie podoba z tego ale dzięki... Zostaję przy moim zdjęciu z malowaniem numer dwa.. Model już dzisiaj przyszedł. Mało nadlewów itp. Czuję, że model będzie miło się składało.. A fotki dam dzisiaj wieczorem. Wiecie czasu trochę mało rok szkolny się zaczął o w ogóle... Więc fotki trochę później. Jeszcze raz dzięki Wodzik730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Tak jak obiecywałem jest wieczór więc dodaje fotki. Na razie fotki tylko części w pudle i trochę za pudłem A więc tak wygląda pudło: Teraz wszystko razem: A teraz pozostałe części w ramkach oraz gąski: Dziękuje... Myślę, żę model będzie się składało w miarę szybko i przyjemnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 11 Września 2008 Autor Share Napisano 11 Września 2008 Robota jakoś tam idzie wczorajsza nocna robota dała taki skutek iż działo jest na swoim miejscu oraz są złożone wszystkie koła razem (trochę tego było) Teraz tak jeżeli ten elefant ma być "wkopany to chyba włazy powinny być otwarte a przynajmniej jeden nie?? no bo na pewno próbowalli uciec z palącego się czołgu i ja mam zamiar zrobić otwarty tylko ten tylny właz od wierzy i jeszcze pana mechanika i pana od kaemu. Co wy na to?? A tak apropos. Jeszcze fotki muszę dać!! Oto i one... Wieżyczka: Kółeczka: tak ogólnie: Proszę komentować... I poweidźcie mi czy mój pomysł jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 Robota idzie dalej. Prawie model jest cały sklejony została tylko podpórka do działa. Antena to jak na razie tylko prowizorka będzie trochę krótsza. to "coś" jak dal was to ja to nazywam podłogom. Tzn jeżeli to ma być zniszczony Elefant no to wiadomo włazy otwarte a brzydko wygląda model jeżeli włazy otwarte a w środku pusto... Tak więc takie rozwiązane... Jutro daję podkład kończę budowę czekam aż wyschnie farba z podkładu i jadę normalną farbą. A farbę wybrałem (oczywiście maluje Pactra'ą) To był chyba jakiś tam Ral ileś.. A teraz parę fotek: Oto włazy dwa otwarte mechanika i pana od kaemu: Teraz sama wanna: I model w całej okazałości: Proszę o komentarz ale naprawdę bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Chłopie, czym ty nakładałeś klej na części ławkowcem? Postaraj się chociaż go czysto skleić. Rozumiem,że małe części trudniej przykleić bez zabrudzenia klejem modelu, ale u Ciebie widać,że klej lał się strumieniami. Nie szkoda Ci zmarnowanego Dragona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Ta antena to chyba żart jakiś... Poza tym szkoda, że w ogóle pilnika nie używasz. A te szpary wszędzie..... bez pasowania to kleiłeś???? Szkoda. Osłona jarzma działa jest wklejona odwrotnie. A te zapasowe ogniwa (bo chyba to one są) na boku nadbudowy to Twoja wizja?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 Nie. Nie szkoda. Jak się go pomaluje kilkoma warstwami to nie będzie widać nic kleju. Gdzieś trzy warstwy farby i nic nie widać Zawsze tak robie i później po malowaniu nic nie widać kleju:!: Ale ogólnie powiedz czy wszystko dobrze:!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Jak się go pomaluje kilkoma warstwami to nie będzie widać nic kleju. Gdzieś trzy warstwy farby i nic nie widać To nie jest dobre podejście. Zabija całą zabawę. Lepiej kleić tak, aby malowanie nie musiało nic ukrywać. Noooo... Żeby nie musiało za dużo ukrywać Radziłbym jednak oszczędniej dozować klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 chłopie -ja się nie denerwuje bo nie tędy droga, kolega Wodzik stara się pomóc ale ty swoje... Chcesz komentarzy a nie pomocy -proszę - doskonale znakomicie, jeden z najlepiej wykonanych modeli, moim zdaniem Wilder musi się zwijać od Jimineza , jak pomalujesz go trzy razy to zostaniesz nowym wspólnikiem MIG Production - gratulacje, jeszcze zbieram szczenkę z podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Zawsze tak robie i później po malowaniu nic nie widać kleju:!: Tak jak i żadnych szczegółów... Jak nie będziesz ładnie składał to nie będziesz ładnie malował. Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi