Mitrandir Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 33 minuty temu, Adamsky napisał: .... proszę pamiętać ze w Iraku były wersje D , a model to W - to sa różne śmigłowce... Chyba, że ktoś ma model w wydaniu Eduarda tam były żywice do wersji D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 2 minuty temu, Adamsky napisał: Dziękuje za Wasze wsparcie , postaram sie byc w EPDE Liczę na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Września 2023 Autor Share Napisano 23 Września 2023 39 minut temu, Adamsky napisał: Dziękuje za Wasze wsparcie , postaram sie byc w EPDE Ja będę:-) Może się jakoś spikniemy Oczywiście buduje wersję D i wiem, że są znaczace różnice w stosunku do W. Dlatego zakupiłem konwersję żywiczna wypuszczona przez Edka, który zawiera -proszę wybaczyć- "ustrojstwa" do naprowadzania rakiet pod kabiną operatora uzbrojenia oraz wyrzutniki flar podpięte na pasach do belki ogonowej. Śledziłem też Twoje komentarze przy galerii tego śmigłowca w skali 1/72 tutaj na forum Także większości różnic jestem świadomy, niektóre dość specyficzne jak np ostrzegacz o opromieniowaniu za wirnikiem wymieniony tuż przed wysłaniem do Iraku na ADROS KT-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Września 2023 Autor Share Napisano 23 Września 2023 18 godzin temu, Mitrandir napisał: Paczam i siem uczem... Plany jak najbardziej są na takie malowanie... nawet zanabyłem Adasiowe kalki 45 minut temu, Mitrandir napisał: Liczę na to Mitrandir z Tobą również chętnie zamienię słowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 Godzinę temu, Psar77 napisał: Mitrandir z Tobą również chętnie zamienię słowo Zapraszam do kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 Trochę już zasobów mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Września 2023 Autor Share Napisano 23 Września 2023 22 minuty temu, Mitrandir napisał: Trochę już zasobów mam Też się biłem z myślami czy nie robić w 72 ale ostatecznie wygrało to, że w 48 już wcześniej sporo zainwestowałem... jak oceniasz ten zestaw czeski z MH Models ? Możesz wrzucić fotkę zawartości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 24 Września 2023 Share Napisano 24 Września 2023 W dniu 23.09.2023 o 08:21, Psar77 napisał: Określenie model życia jest dla mnie trochę niebezpieczne bo jakby zakłada że albo nic lepszego albo co gorsza nic więcej już w nim nie zdziałam więc wybieram opcję "dla własnej frajdy" No i chcę, żeby robił wrażenie jednak a nie stanowił źródło cichych komentarzy "no ale w kabinie to się mógł bardziej postarać" .... Paweł są gdzieś tutaj na forum te Twoje sztuki ? Nie ma ich ja to w zaciszu domowym robię a tak serio to nie lubię a może nie umiem zdjęć robic.. Jeden jest wystawiony w Poznaniu i będzie jeszcze we Włocławku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 24 Września 2023 Autor Share Napisano 24 Września 2023 1 godzinę temu, Pawel.G napisał: Nie ma ich ja to w zaciszu domowym robię a tak serio to nie lubię a może nie umiem zdjęć robic.. Jeden jest wystawiony w Poznaniu i będzie jeszcze we Włocławku Kurcze, akurat ani na jednym ani na drugi konkursie mnie nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Września 2023 Share Napisano 24 Września 2023 Mam nadzieję, Gospodarz wątku wybaczy, ale zapytam jak oceniasz wydruki z zestawu MH Models? 14 godzin temu, Mitrandir napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 24 Września 2023 Autor Share Napisano 24 Września 2023 42 minuty temu, Grzes napisał: Mam nadzieję, Gospodarz wątku wybaczy, ale zapytam jak oceniasz wydruki z zestawu MH Models? Sam jestem ciekaw A w ogole to chyba zrezygnuje z zakupu tego żywicznego kokpitu. Blachy ruskie przyszły bez instrukcji a jak zobaczyłem w necie ile tam dobra jest to dla paru pierdół które mogę dorobić z polistyrenu nie opłaca ssie kupować całego zestawu no i już mogę zacząć coś dziubać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 24 Września 2023 Autor Share Napisano 24 Września 2023 No to jedziemy z koksem ! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 W dniu 23.09.2023 o 12:03, Psar77 napisał: Ja będę:-) Może się jakoś spikniemy Oczywiście buduje wersję D i wiem, że są znaczace różnice w stosunku do W. Dlatego zakupiłem konwersję żywiczna wypuszczona przez Edka, który zawiera -proszę wybaczyć- "ustrojstwa" do naprowadzania rakiet pod kabiną operatora uzbrojenia oraz wyrzutniki flar podpięte na pasach do belki ogonowej. Śledziłem też Twoje komentarze przy galerii tego śmigłowca w skali 1/72 tutaj na forum Także większości różnic jestem świadomy, niektóre dość specyficzne jak np ostrzegacz o opromieniowaniu za wirnikiem wymieniony tuż przed wysłaniem do Iraku na ADROS KT-1 na D przed modernizacja byla Ł -166W-1 AE „Ispanka” 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 Pamiętaj Mi-24D w PKW OIF w okresie w którym planujesz robić w zasadzie były bez uzbrojenia - My "Silersi" mówiliśmy na nie KIWI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Września 2023 Autor Share Napisano 25 Września 2023 (edytowane) 5 minut temu, Adamsky napisał: Pamiętaj Mi-24D w PKW OIF w okresie w którym planujesz robić w zasadzie były bez uzbrojenia - My "Silersi" mówiliśmy na nie KIWI Pamiętam - będą tylko dwa zasobniki UB-32-24 i ... wystające przez okna kabiny transportowej karabiny PK Edytowane 25 Września 2023 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 5 godzin temu, Psar77 napisał: ... wystające przez okna kabiny transportowej karabiny PK... Nasi nie używali w Iraku UKM-2000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Września 2023 Autor Share Napisano 25 Września 2023 W wątku z Mi-24 w Iraku tylko tym 72 jest mowa, że to PK, ale może @Adamsky rozstrzygnie ostatecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 Karabin PK/PKM 7,62 - popularna "pekaśka" na każdym typie śmigłowca - W-3, Mi-8 oraz Mi-24 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 12 Października 2023 Share Napisano 12 Października 2023 Nie zapomnij o żebrowanej osłonie silnika rozruchowego AI-9 charakterystycznego dla wersji D. Wyrzutniki flar na taśmach. Brak wzmocnień belki z prawej strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Zaczynam podglądać bo mam go częściowo złożonego. Aczkolwiek kabina i dwie połówki ogona średnio ze sobą pasują i powstaje na dole szpara. Ciekawe czy będziesz miał to samo. Powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca W dniu 26.09.2023 o 00:45, Adamsky napisał: Karabin PK/PKM 7,62 - popularna "pekaśka" na każdym typie śmigłowca - W-3, Mi-8 oraz Mi-24 Pekaśki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca 2 minuty temu, Mitrandir napisał: Pekaśki Rozumiem że strzelają . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukmark Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Witam panowie podłączam się do tematu z tym że chodzi mi o konkretny egzemplarz Mi 24 z numerem bocznym 460, może ma ktoś jakieś fotki tego wiatraka , jakieś detale wnętrza , jaki był wymęczony przed remontem lub jego historia , wiem że z Pruszcza przekazany do Ino i dalej na Ukrainę poleciał , chciałem właśnie 460 tego z Iraqu wykonać i nie popełnić błędów baza zvezda 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi