Soris Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja Który to SP-ABG(?), bo na pewno nie ten: https://forum.odkrywca.pl/topic/773729-samoloty-pasażerskie-w-iirp/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja 11 godzin temu, Soris napisał: Który to SP-ABG(?), bo na pewno nie ten Dramat, poza JEDNĄ poprawką, reszta baboli poraża. Taki polski Trumpeter... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja 7 godzin temu, barszczo napisał: Dramat, poza JEDNĄ poprawką, reszta baboli poraża. Taki polski Trumpeter... No nie, projektant tych cudów to nawet do Teamu F Trumpetera by się nie załapał... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja (edytowane) 11 godzin temu, barszczo napisał: Dramat, poza JEDNĄ poprawką, reszta baboli poraża. Taki polski Trumpeter... Na pewno chętni się znajdą i projekt się wypłaci. Niestety Edytowane 3 Maja przez Qz9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Lipca Share Napisano 11 Lipca Moje modelarskie marzenie właśnie się spełnia!!! B R E G U E T X I X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 11 Lipca Share Napisano 11 Lipca I znowu to samo...wiem marudzę. co ma wspólnego z Breguetem to co widać na rysunkach projektu poza kształtem? Jaka blacha falista? Na stronie muz lotu jest cały katalog czesci, mozna bez problemu zrobić takiego że poleci 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 11 Lipca Share Napisano 11 Lipca 22 minuty temu, Qz9 napisał: I znowu to samo...wiem marudzę. co ma wspólnego z Breguetem to co widać na rysunkach projektu poza kształtem? Jaka blacha falista? Na stronie muz lotu jest cały katalog czesci, mozna bez problemu zrobić takiego że poleci Czym on był pokryty? Duralowymi listewkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 11 Lipca Share Napisano 11 Lipca (edytowane) Blacha duralowa z przetłoczeniami które pozwalały się zaginać na wypukłościach. Trochę coś w stylu bigowania papieru w modelach kartonowych. Płytkie rowki „U” A cale pokrycie w postaci paneli mocowanych do szkieletu na narożnikach były charakterystyczne zamki z okrągłą podkładką widoczne na zdjęciach i opisane w instrukcji. Edytowane 11 Lipca przez Qz9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca 18 godzin temu, Qz9 napisał: bigowania "bigowania"czyli zaginania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca (edytowane) 10 godzin temu, BRAVO112 napisał: "bigowania"czyli zaginania... Wytłaczania rowka, żeby potem zrobić co się z tym chce https://pl.wikipedia.org/wiki/Bigowanie chociaż pewnie tłoczenie takich rowków równolegle w arkuszu materiału ma swoją nazwę. Taka dziwaczna konstrukcja ze spinaniem pasów poszycia od spodu. W sumie Wymysł miał rację jak pisał, że z duralowych kistewek robiony Edytowane 12 Lipca przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września Pojawiło się trochę renderów , model będzie drukowany w skalach 1/32 , 1/48 i 1/72 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października jakieś nowe wieści od producenta , co w druku ? co w planach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października 7 minut temu, Cypis napisał: jakieś nowe wieści od producenta , co w druku ? co w planach ? Chyba teraz Gawron na tapecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada W dniu 26.10.2025 o 20:17, Wymysl napisał: Chyba teraz Gawron na tapecie tak jest , trochę szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada W dniu 26.10.2025 o 20:09, Cypis napisał: co w planach ? Ja myślę, że można śmiało odpowiedzieć: WSZYSTKO 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada Znajdź różnice, ilość dowolna: Zdjęcie z archiwum NAC. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada Na szmatopłatach się nie znam ale przypomina Bregueta,a nieścisłości idzie samemu poprawić,wiem bo w połowie przerabiałem P24G 1/32 tego autora,sedno to czy chcemy mieć model na którego nie ma alternatywy,czy wolimy popitolić o doopie Maryny i na tym poprzestać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada 33 minuty temu, Jaro napisał: Na szmatopłatach się nie znam ale przypomina Bregueta,a nieścisłości idzie samemu poprawić,wiem bo w połowie przerabiałem P24G 1/32 tego autora,sedno to czy chcemy mieć model na którego nie ma alternatywy,czy wolimy popitolić o doopie Maryny i na tym poprzestać. Napisałeś słowo klucz - przypomina. Nawet jeśli bardzo chcemy mieć jakiś model, nie oznacza to że mamy wychwalać pół, a nawet ćwierćprodukty. Bo nie ma alternatywy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada Zgadza się,ale sednem dla mnie jest właśnie alternatywa,a w zasadzie jej brak,temat pasuje biorę,nie olewam i nie strzępie języka,bo po co,szkoda czasu i nerwów.Facet robi to co robi i nikogo nie zmusza czy nie namawia do zakupów,ja biorę od razu poprawkę żę sprawa ciężka i będzie tylko bazą,paru wezmie i coś zrobi,reszty nikt nie zmusza do chwalenia (do wylewania pomyj sami się znajdują) .Podejrzewam swoja drogą że więcej kupuje niż się do tego publicznie przyznaje...właśnie z powodu napinki i malkontenctwa w kierunku autora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada 13 minut temu, Jaro napisał: sednem dla mnie Tyle, że forum jest nie tylko dla Ciebie, a inni mogą mieć inne sedna. 14 minut temu, Jaro napisał: Podejrzewam swoja drogą że więcej kupuje niż się do tego publicznie przyznaje Ja też i pewnie dlatego dla autora nie ma znaczenia, czy zrobi poprawny, czy nie. A nie przepraszam, byle jaki robi się szybciej, czyli ma znaczenie. 16 minut temu, Jaro napisał: właśnie z powodu napinki i malkontenctwa w kierunku autora. Niezasłużonych? Forum jest po to między innymi żeby się dzielić opiniami. Jeden to nazwie "napinka i malkontenctwo" a inny "cenną przed zakupową informacją". Dobry model sam się obroni, złego nie obroni nawet zakaz pisania o nim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada W zasadzie masz rację ale po jakie licho wycieczka w stronę autora,nie wiesz czy jest tak jak piszesz czy robi to z premedytacją czy może tak jak umie,właśnie z tego powodu nazwałem to jak nazwałem a nie "dobrą radą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada 15 minut temu, Jaro napisał: W zasadzie masz rację ale po jakie licho wycieczka w stronę autora,nie wiesz czy jest tak jak piszesz czy robi to z premedytacją czy może tak jak umie,właśnie z tego powodu nazwałem to jak nazwałem a nie "dobrą radą". Wycieczki, jak to nazwałeś, w stronę autora są nie tylko po to aby pokazać, że model jest podobny do oryginału ale np. także aby ostrzec innych, którzy nabyli lub nabędą zestawy tego autora przed niezastygniętą żywicą zamkniętą w technologicznym kesonie, która rozpuszcza i wygina model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada 13 minut temu, Jaro napisał: po jakie licho wycieczka w stronę autora,nie wiesz czy jest tak jak piszesz czy robi to z premedytacją czy może tak jak umie Przeczytaj ten wątek od początku. Przy czym nie twierdzę, że autor nie ma prawa ani nie umieć, ani robić bądź jak z premedytacją. Nie twierdzę też, że ludzie nie mają prawa kupować szajsu. Twierdzę, że widząc szajs ludzie mają prawo wyrazić swoje zdanie, a czytając podejście autora szajsu mają prawo mieć z tego bekę. Gdyby autor nie chciał robić szajsu to by słuchał krytyki zamiast opowiadać, że jemu tak pasuje. Ergo, byle jak jest dla niego lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada Jednemu się trafi tak innemu nie,nie rób z tego precedensu,trafiłeś lipa,fakt,ja nie trafiłem,ale poematów pochwalnych też nie wygłaszam z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada 2 minuty temu, TM48 napisał: Przeczytaj ten wątek od początku. Przy czym nie twierdzę, że autor nie ma prawa ani nie umieć, ani robić bądź jak z premedytacją. Nie twierdzę też, że ludzie nie mają prawa kupować szajsu. Twierdzę, że widząc szajs ludzie mają prawo wyrazić swoje zdanie, a czytając podejście autora szajsu mają prawo mieć z tego bekę. Gdyby autor nie chciał robić szajsu to by słuchał krytyki zamiast opowiadać, że jemu tak pasuje. Ergo, byle jak jest dla niego lepiej. Nie twierdzisz tego,tamtego ale to ze można mieć bekę z gościa bo was nie chce słuchać już tak,sorry słabe,jak pisałem nie pasuje mi nie kupuje olewam i tyle. Po co od razu gównoburza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi