Piotrek.S. Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Zdjęcie(a) w "Polskich Konstrukcjach Lotniczych" Andrzeja Glassa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafisz Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Hawker Hurricane-Airfix-1:72 (mój 4 model, a jego jakość pozostawia wiele do życzenia). Jest to Hurricane w malowaniu polskiego dywizjonu 303. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Ode mnie jeszcze Mig 17 PF - 21 Samodzielna Eskadra Lotnictwa Myśliwskiego Warszawa-Bemowo 1955r. 1/72 firma Plastyk (prosto z pudła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jambus Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 (edytowane) PZL P 24G "Mirage-Hobby " . Skończony kilka tygodni temu, ale jak widać nie za bardzo udany. Pozdrawiam Edytowane 8 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 A co w nim takiego nieudanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 A co w nim takiego nieudanego? Prócz lotek to wszystko w jak najlepszym porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jambus Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Prócz lotek to wszystko w jak najlepszym porządku Nie pamiętam gdzie,ale czytałem, że w P 24 lotki mogły spełniać rolę klap tzn. wychylać się jednocześnie do dołu. Jeżeli to błąd to dałby sie łatwo poprawić gdyby nie grube krawędzie spływu skrzydeł i sterów, osłona kabiny jak ze szkła pancernego oraz kilka innych rzeczy które można było zrobić dużo lepiej. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Nie pamiętam gdzie,ale czytałem, że w P 24 lotki mogły spełniać rolę klap tzn. wychylać się jednocześnie do dołu. Pierwsze słyszę o takim czymś, ale jeżeli czytałeś to OK. Poza tym to mi się podoba zwłaszcza malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jambus Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 jambus napisał:Nie pamiętam gdzie,ale czytałem, że w P 24 lotki mogły spełniać rolę klap tzn. wychylać się jednocześnie do dołu. Pierwsze słyszę o takim czymś, ale jeżeli czytałeś to OK. Poza tym to mi się podoba zwłaszcza malowanie. Z tymi lotkami to głowy bym nie dał, bo z taką informacją spotkałem się tyłko raz,ale nie będę tego poprawiał. Następną PZL-kę zrobię dokładniej i z "normalnie" wychylonymi lotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Cięgło z zaczepu wylazło.Nic wielkiego.Zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Dobrze by było nie robić gg z tej galeri bo się temat rozmyje. Jak będzie jedna fotka i mnóstwo pytań typu jaką farbą malowałeś, ile za niego dałeś i gdzie kupiłeś to wyjdze kaszana i nie będzie co oglądać. Niech autor wrzuci do zwykłej galeri model i tam niech go biczują lub wychwalają userzy . Hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Do jubileuszowej galerii dorzucam się z modelem-weteranem. Wykonany pod koniec lat dziewięćdziesiątych model W-3RM Anakonda nr 411. Model 1/72 vaku firmy Broplan w zapomnianym już pierwotnym kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Moje najnowsze "dzieło", jeszcze bez washa ale to się poprawi. MiG 29 z bazy w Mińsku Mazowieckim (Italeri, skala oczywiście 1:72), miłośnicy lotnictwa pamiętają pewnie tą maszynę z zeszłorocznego ILA, w tle nie warty przyglądania się polski F-16 (4040) Mastercraftu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Panowie! nic się nie dzieje Myślałem, że nacieszę oczy kolejnymi wyczynami braci modelarskiej a tu zastój Wobec tego zostałem zmuszony wystrawić moje starocie, których normalnie bym wam oszczędził - wszystkie prosto z pudła Bloch MB-152 C-1 kpt. Franciszka JASTRZĘBSKIEGO GC II/1, Francja maj 1940r - 1/72 Intech PZL 37B "Łoś II" 12 Eskadra Bombowa Małaszewice wrzesień 1939r. - 1/72 Mastercraft Fiesler Fi156 C3 9 Samodzielna Brygada Łącznikowa lato 1947r. - 1/72 chyba Pantera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Słowik OEFFAG LVG CV ANATRA SPAD61 SPAD51 Kilka Fokkerów,SPAD,BRE XIX,DH60 RWD PWS-ów kilka LUBLIN RVIII Zakłady P&L(póżniej LWS) i RXIIIDR(Daleki rajd)-"Błękitny ptak" Tudzież z ŻUBREM,FOKKEREM i i innym RVIII I inne koniki z tej "stajni" LOT-owskie JU52MGE,ELECTRA i SUPER ELECTRA PZL XIX i 5a PEZETELKI 1,6,24,11a,i dwie 7-ki I jeszcze trochę "pezetelek" PZL P11c "Łośki"A i B I KARASIE I WILK I "JASZCZOMP" Pod obcym niebem POTEZ 63.11, CAUDRON 635 i BLOCH DEWOITINE D510,D520,HAWK 75a i CAUDRON 714 MORANE 406 i BLOCH Ci ,którym: "Tak wielu-tak wiele...." HURRICANE "SPITY" "Cyrkowcy" MUSTANGI DEFIANT nocą , BEAUFIGHTER ,i MOSQUITO w dzień. BATTLE,WELLINGHTON-y LYSANDER,HARVARD,ANSON,DRADON RAPID i TIGER MOTH Na 90 lat Polskich Skrzydeł I mała(1/144) dioramka na pamiątkę "IKARA" dla 3esk 56PŚB Na 91 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Dziewico Andegaweńska...raj utracony czy jak? Raf jak będziesz w okolicach Koszalina albo Świdwina to zapraszam na potem i na deser Mam nadzieję, że chociaż połowę z tego co zaprezentowłałeś uda mi się kiedykolwiek zrobić. A myślałem, że prawdziwych harcerzy już nie ma .... thx sie chyba wzrusze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 krystyna_z_gazowni Jak zabiorę latorośli mojej dobry aparat,to wrzucę jeszcze ze 100 modeli powojennych.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Skorpionów,Farmanów Takich "cuśiów" I "Fikszonów" Pozdrawiam jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 No i zabiłeś Waszmość wątek... bo teraz już się nic nie da dodać oryginalnego Gratuluję kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 A ja w Was wierzę, jeszcze parę rzeczy macie na półeczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 No i bardzo piękna kolekcja Raf , ja na razie mogę się pochwalić 106 modelami z biało-czerwoną szachownicą , ale się staram ... Z Twojej kolekcji szczególnie zafascynowały mnie PZL P.I i Farman (rozumiem że nie jest jeszcze ukończony ). Czy mógłbyś napisać coś więcej o tych modelach PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 No i zabiłeś Waszmość wątek... bo teraz już się nic nie da dodać oryginalnego Gratuluję kolekcji Rzecz niewykonalna("zabicie" takiego wątku). Chciałem tylko złożyć swego rodzaju hołd Biało-Czerwonej. Moim celem jest 1000 modeli na stulecie,a i tak nie wyczerpie tematu-wierz mi. PZL P.I i Farman PZL P1-Wacu Broplanu Farman -od podstaw dłubanka samodzielna rzeczywiście nieukończona. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 I ja dodam do tego dzialu parę polonusow.Nie będe ich opisywal gdyż byly one obszerniej omawiane na forum w przeszlości a jeszcze jedno .wszystkie modele 1:48 Myśle że tyle starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Musisz mieć spore mieszkanie, skoro tyle modeli masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Tymi modelami nikogo nie zaskoczę, przedstawiać ich nie trzeba i raczej widać po nich jakie firmy wydały je na ten świat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi