Lipstein Napisano 16 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2023 (edytowane) Kalkomania wyszlifowana papierem 320, ubytki wypełniłem białą farbą Valejo, czekam, aż wyschnie i znowuż szlifowanie... Edytowane 16 Grudnia 2023 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 Cześć! Niestety zdjęcia nie widzę... Ale z opisu brzmi to jak coś co sam miałem Ci zaproponować. Jeszcze kiedyś wyciąłem sobie szablon na gwiazdę z taśmy maskującej i przez ten szablon ja namalowałem, więc jest to jak najbardziej do zrobienia. Gorzej jest z napisami, ale gwiazdy naprawdę nie są problemem. Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2023 Druga gąsienica dojechała, czas na obicia, lakier, ogólne ciuranie - łoszowanie, mat po całości i finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 A co z fotami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2023 (edytowane) Ja widzę... Niestety pech nadal unosi się nad tym projektem - dojechała gąsienica od kolegi Adamsa, a ja, mądrala - wsadziłem ją do wrzątku, aby ją wyprostować. Edytowane 19 Grudnia 2023 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 Godzinę temu, Lipstein napisał: Ja widzę... Niestety pech nadal unosi się nad tym projektem - dojechała gąsienica od kolegi Adamsa, a ja, mądrala - wsadziłem ją do wrzątku, aby ją wyprostować. Ja wiem że nie wygląda najlepiej ale to ze złomu było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 A to niefart, była termokurczliwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2023 Mam 5 modeli w różnym stadium zaawansowania prac; to kara od losu za to, że ciągle rozpoczynam coś nie kończąc poprzednich projektów. Model dostanie obicia, zabezpieczę je lakierem i do pudła, aż się znajdzie kolejny dawca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 Godzinę temu, Lipstein napisał: Mam 5 modeli w różnym stadium zaawansowania prac; to kara od losu za to, że ciągle rozpoczynam coś nie kończąc poprzednich projektów. Model dostanie obicia, zabezpieczę je lakierem i do pudła, aż się znajdzie kolejny dawca Przeszukam szafę może mam gdzieś resztę części do tego Tamiowskiego Halftracka, ale nie obiecuję że to mam czy tego nie wywaliłem , a tą jedną sobie zostawiłem do robienia śladów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2023 (edytowane) Edytowane 20 Grudnia 2023 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2023 To może Ci tą zwulkanizowaną odeślę w zamian za tą drugą cudownie odnalezioną, o ona mi się już nie przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Lipstein napisał: No już nie płacz obiecałem że poszukam to poszukam. A tak swoją drogą po kiego grzmota chciałeś ją prostować ( i to we wrzątku) , ona była oryginalnie tak wygięta bo była wpasowana na układ jezdny. Jak znajdę to się odezwę na PW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 (edytowane) Jak nie znajdziesz to tylko druk 3D uratuje Twój model: https://www.mojehobby.pl/products/M2-M3-halftrack-boogies.html Edytowane 11 Czerwca przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Jak nie znajdziesz to tylko druk 3D uratuje Twój model: https://www.mojehobby.pl/products/M2-M3-halftrack-boogies.html Ale bajeranckie te wózki, gąski z lekkim ugięciem , ale mi narobiłeś smaka, pytanie czy też pasują do Dragona. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 Łe tam, nie takie rzeczy już dopasowywałeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2023 (edytowane) Drogawe trochę, a i z jakością może być różnie, ktoś kiedyś na tym forum zrobił zbliżenie na koła do Sd kfz. 251, schodki były... Poza tym skoro to był gumowy odlew i było koło napinające, to jakie ugięcie? Edytowane 22 Grudnia 2023 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 Jakby coś to znalazłem jeszcze coś takiego: https://www.shapeways.com/product/KLKWSXSWE/1-48th-us-halftrack-running-gear?optionId=301430137 Co prawda to 1:48, ale jeśli poziom detalu by pasował, to można gościa poprosić o przeskalowanie tego w górę i też będzie git. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Stycznia Autor Share Napisano 3 Stycznia Paweł, możesz jeszcze raz zapodać link do manuala do tego M45? Zapodział mi się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Ależ proszę bardzo: M45quad.pdf (vietnam.net.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Stycznia Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia Raczej omijać tego producenta, jakość Fc druku pozostawia sporo do życzenia. Można zobaczyć w wątku o Sdkfz250/3, szkoda kasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia W dniu 22.12.2023 o 20:28, Lipstein napisał: ktoś kiedyś na tym forum zrobił zbliżenie na koła do Sd kfz. 251, schodki były... No właśnie ... Może jeszcze pokuszę się o przerobienie rolek podtrzymujących, bo w modelu obie rolki to jeden element, a można zrobić 4 elementy: dwie rolki i te dwa wygięte elementy mocujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Stycznia Autor Share Napisano 18 Stycznia Kalki nałożone, zabezpieczone lakierem, zrobiony łosz, obicia i inne lekkie syfienie. Dojechała druga gąsienica "z odzysku", więc może przy następnym napadzie weny pociągnę warsztat, ale i ta gąsienica wymaga dołączenia krótkiego dorobionego fragmentu (ktoś ją łączył chcąc zgrzać końce, ale mu wybitnie nie poszło) za pomocą protezy z Hipsu. Klosze lamp przednich wydrążone i zalane żywicą epoksydową dwuskładnikową - pierwszy raz próbowałem! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Cześć! Lampy dobrze wyszły. Radziłbym spróbować podobny efekt uzyskać wikolem - wygląda podobnie, a materiał o wiele łatwiejszy w pracy. Widzę, że gwiazdę na masce się udało całkiem ładnie wyciągnąć. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia W dniu 20.01.2024 o 15:07, pmroczko napisał: Cześć! Lampy dobrze wyszły. Radziłbym spróbować podobny efekt uzyskać wikolem - wygląda podobnie, a materiał o wiele łatwiejszy w pracy. Widzę, że gwiazdę na masce się udało całkiem ładnie wyciągnąć. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Do robienia kloszy lamp polecam klej dwuskładnikowy UHU plus, przy aplikacji daje dokładny i równy menisk wypukły oraz nie ma żadnych bąbli powietrza, działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia Z tą moją żywicą nie jest tak źle, jeno stygnie kilka godzin zamiast 30min, jak napisano na opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi