Skocz do zawartości

Volvo FH12 Sweet Candy 10 - Henrik Guldager

eKrystian

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Już z tą kalką nie przesadzajcie

Wygląda nieźle aczkolwiek linie są trochę za grube. Mogłeś spróbować wykałaczki lub czegoś o podobnym ''kalibrze" zeby zrobić cieńsze linie.

A myślisz, że się nie bawiłem ? Potem jak malujesz wszystko się zlewa, nawet jak zrobisz na początku wszystko cienko akurat tak miałem. Nie jest niestety to takie łatwe jak może się wydawać.

Pozdr. Krystian

Najpierw zrobiłem sobie tak jak by kontury,kształty "zygzaczki" jak to ma wyglądać i potem musiałem zamalować w środku tą plamkę i pomieszać z niebieskim.

Pozdr. Krystian

Nie ma co się przejmować . Dobra robota

Tak samo jak Kruger czekam na malunki na kabinie

Pozdrawiam.

Świetnie Ci to wyszło! Tak trzymaj!

Już z tą kalką nie przesadzajcie

Wygląda nieźle aczkolwiek linie są trochę za grube. Mogłeś spróbować wykałaczki lub czegoś o podobnym ''kalibrze" zeby zrobić cieńsze linie.

Teorie masz już opanowaną, może przejdziesz do praktyki?

Teorie masz już opanowaną, może przejdziesz do praktyki?
Czekałem, aż ktoś to skrytykuje... Chciałbym ci voseba przypomnieć, że sam nie dawno mówiłeś jaki sam cukier idzie z tego forum. Nie podoba mi się to mówię, przy okazji spróbowałem doradzić i tyle.

Akurat jeżeli chodziło by o mnie miqs nie miałem na celu ani Cię skrytykować, ani nie chce żebyś słodził, że coś niesamowitego bo to ma być twoja opinia.Twoja rada jest jak najbardziej celna, ale wyjaśniłem Ci jak to jest jak potem to wszystko nabiera barw.

Pozdr. Krystian

Nawet o tobie Krystian nie pomyślałem jak pisałem tego posta Bo zrozumiałem, że też tak próbowałeś robić, widocznie się nie da. Nie wiem nie próbowałem malować czegoś takiego więc nie mogłem przewidzieć, że tak to wygląda

Dobry wieczór

Od razu przepraszam, że piszę post pod postem. Prace nad modelem powolutku do przodu pomalowałem jeszcze raz przednie błotniki bo trochę nie tak tamte były, zrobiłem mocowania nadkoli (jedno jeszcze się robi), doszło pare detali przy silniku i drobna kosmetyka nie widoczna na zdjęciach.

Zdjęcia

Widać mocowanie jakie jest w orginale i ogólnie zarys tyłu jak ma wyglądać

DSC00752.jpg

Rama

DSC00730.jpg

DSC00740.jpg

DSC00732.jpg

DSC00744.jpg

DSC00734.jpg

Silnik

DSC00747.jpg

Nadkole wyszlifowane stare mocowania i łączenia

DSC00727.jpg

DSC00751.jpg

Pozdr. Krystian

Edytowane przez Gość

Tył ramy jest zupełnie inny w oryginale. Trudno będzie Ci uzyskać takie zejście. Tym bardziej, że Twój koniec ramy nie jest płaski.

A z pozytywnych wrażeń bardzo podobają mi się przednie felgi. Chromopodobny lakier wyszedł całkiem ładnie.

Fakt Smal - Gafe popełniłem nawet się na to nie przyjrzałem, ale co będę marudzić zaraz będę obmyślał co zrobić.

Dzięki Paweł

Pozdr. Krystian

Co do felg jest to KFS chyba TQ-20B. Jak dla mnie o wiele lepsze koła niż to co daje producent. Te śruby...

Volviaczek wygląda, bardzo fajnie, te tylne błotniki maja w sobie coś takiego że aż miło sie na nie patrzy. To chyba jest prostota, żadnych przetłoczeń czy innych wzorków.