eKrystian Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Witam , Chciałem wam przedstawić projekt nad, którym ostatnio pracuje. Mianowicie Volvo FH12 Sweet Candy 10. Oczywiście model będę się starał jak najlepiej odwzorować od prawdziwego Volva. W modelu aktualnie pracuje nad kolorystyką rysunkami itd, ponieważ po co robić ramę jak się nie zrobi rysunków itp, więc tak co z malunkami ? Odpowiadam, że będę malował pędzelkiem na zdjęciu poniżej już widać efekt prac. Orginał na którym się wzoruje Dotychczasowy efekt prac, oczywiście malunki dopiero początek : Od razu wyjaśniam że rama nie jest od tego modelu nie miałem po prostu jak przymierzyć. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 (edytowane) Podjąłeś się trudnego zadania. Trzymam więc kciuki coby Ci się powiodło. Dużo łatwiej byłoby Ci malowanki robić na podkładzie do kalkomani i potem naklejać na model, a w razie pomyłki zawsze można zacząć wtedy od nowa. Edytowane 14 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Bardzo fajny projekt, tylko jak możesz to wklejaj lepsze zdjęcia, bo na tych nic nie można powiedzieć o jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Tak,Tak rozumiem Miqs tylko już wieczorek w dzień porobię dokładne i jakościowo lepsze. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Zaprawdę zacny projekt ergie ma rację co do malowania, a już widać niewielkie różnice w malunkach pod reflektorami. Duchem jestem z Tobą i mam nadzieję, że poradzisz sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Niestety pod reflektorami jest strasznie trudno namalować cokolwiek i tak mi się udało namalować w miarę przyzwoicie jeszcze postaram się to poprawić. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archi Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Pomysł super. "Na zachodzie" temat już przećwiczony. Duński modelarz, Jens Hannibalsen wykonał model tej pięknej ciężarówki: Zdjęcia pochodzą ze strony duńskiego klubu modelarzy ciężarowych. Link do galerii: http://www.dtmc.dk/Gallery.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Tak wiem Archi, widziałem na niemieckim forum już dosyć dawno, ale dziękuje. Ciesze się, że wypowiedziałeś się w moim temacie. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Nie zapominajmy, że ten element jest bardzo mały, więc to co zrobił Krystian pod reflektorem po drobnej kosmetyce będzie całkiem przyzwoite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Ciekawie się zapowiada, a patrząc na zdjęcia oryginału myślę, że model będzie wyglądał fantastycznie. Zasiadam i podziwiam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Jak powiedział tak zrobił , brawo za podjęcie projektu , no i myśle że podołasz wyzwaniu , czekam na reszte malowideł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Ciekawie się zapowiada.Powodzenia w malowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Oby Twoja 10-tka wyglądała co najmniej 2x lepiej niż moja 11-tka. Dokładności malunków nie mogę ocenić, bo zdjęcia są kiepskie, ale zaczynasz dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Września 2008 Autor Share Napisano 15 Września 2008 Witam, dzisiaj pracowałem przy malunkach jeszcze dojdzie trochę detali itp. Dam takie zdjęcie z bliska jak to wygląda. Na żywo oczywiście wygląda o wiele lepiej, dzisiaj już znów wieczór nie mogę zrobić porządnego zdjęcia, ale jutro w południe postaram się zrobić już normalne. Zdjęcie za bardzo wszystko rozjaśniło. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Normalnie maestro mnie sie podoba , i pewnie jeszcze fajniej bedzie jak doprawisz o te "smaczki" czyli detale i położysz klar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Malunki na 80% podobne, troszkę jest różnicy w kształtach Czarna ramka wokół szyb źle zrobiona, polecałbym przed pracami zdobyć dokładne fotki oryginału, albo lepiej się wzorować na nim, bo czarny miał być zaokrąglony równo z uszczelką, a nie zrobiony kąt 90 stopni prosty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Fajnie to wszystko wygląda i te malunki...może nie są w 100% identyczne jak te na prawdziwym trucku, nie mniej jednak zasługują na nalezyty szacunek za wkład pracy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Trucknology wiem ten czarny na pewno będzie poprawiony. A malunki naprawdę nie są łatwe dla tego może być różnica chodż staram się jak najlepiej też będą jeszcze poprawki. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Wygląda bardzo ładnie dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Witam , więc tak jak mówiłem porcja fotek w normalnym świetle dziennym. Już to czarno poprawiłem, jeszcze trochę czarne widoczne, ale zniknie.W ramie już zmienione zawieszenie na "prawidłowe" heh. Zdjęcia Rama Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Kabina wygląda bardzo fajnie model zapowiada się super Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Model nabiera samku.A czym psikana rama??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Rama dostała pierw podkład, a potem czarny mat. . Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Nieźle, ale dalej widać ten czarny kąt 90 stopni... tak spod czerwonego idealnie ten kant widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Pisałem że jeszcze będę się starał, ale to nie takie łatwe jak są te malunki. Zapomniałem przez malunkami o tym no niestety teraz są skutki. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi