fw1 Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 Witam. Oto zdjęcia gotowego yaka-23. Liny robiłem pierwszy raz, z czarnej nici. Rurkę pitota wykonałem z drutu, niestety na zdjęciu jej nie ma, ponieważ mi odpadła i musiałem przykleić nową. Proszę o uwagi, ocenę i rady. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 5 minut temu, fw1 napisał: yaka-23 Ten samolot to Jak-23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 Linkę albo z nici wyciągniętych z rajstop lub lepiej z żyłki wędkarskiej. Samolot był dociążony z przodu? Oszklenie zdaje mi się lekko odstaje. I czy były użyte maski do oszklenia? Przydałoby się też info o skali i producencie. Generalnie przy pierwszych modelach NMF nie jest prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 No, ja bym jednak nie odważył się wstawiać czegoś takiego na forum. Trochę więcej krytycyzmu... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 1 godzinę temu, rtx napisał: No, ja bym jednak nie odważył się wstawiać czegoś takiego na forum. Trochę więcej krytycyzmu... Ok, nie wstawiaj Myślę, że cenzura i autocenzura jest tu nie na miejscu. Wszyscy się uczymy. Koledze autorowi radzę pooglądać galerie, poszukać też fajnych źródeł internetowych. I wówczas - miast autocenzury - poproszę o autokrytykę: co chcesz poprawić w następnym modelu? PS. Przy tym poziomie wykonania skala nie interesuje mnie bardziej niż sam wiek modelarza powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 2 godziny temu, rtx napisał: No, ja bym jednak nie odważył się wstawiać czegoś takiego na forum. Trochę więcej krytycyzmu... Każdy przecież jakoś zaczynał w hobby. Wielu w czasach gdy internetu nie było. Też ciekawi mnie wiek autora modelu Dajmy szansę człowiekowi. Nikt nie zbudował za pierwszym razem arcydzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 A ja bym zachęcał, abyś wstawiał swoje prace na forum. To miejsce jest właśnie po to. Może rozważ założenie warsztatu przy następnym projekcie? Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 Tylko co on taki zardzewiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yachieku Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 Samo użycie nitek mi nie przeszkadza, chociaż są zbyt grube do skali, ale na Twoim miejscu bym je bardziej napiął. Czy przy weatheringu kierowałeś się zdjęciami? Bo wydaje się dużo tej rudej jak na duralową konstrukcję. Ciesze się, że wstawiłeś galerię, bo pomimo kilku niedociągnięć, to fajnie pooglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 18 minut temu, Yachieku napisał: pomimo kilku niedociągnięć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yachieku Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 7 minut temu, Grzes napisał: Zobaczyłbyś moje pierwsze modele. Tam to nie było dociągnięć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 19 godzin temu, fw1 napisał: ponieważ mi odpadła i musiałem przykleić nową Ze złej strony się ten maszt antenowy przykleił A reszta to tak.............ok, niech będzie jak na fejsie: 19 godzin temu, Grzes napisał: Ten samolot to Jak-23. A to nie jest przypadkiem kolega Shcherbakov-a Oj, Grzesiu, jak Don Kichot co z tymi, no wiatrakami walczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 15 minut temu, abtb napisał: Shcherbakov Mniam! Wiesz co lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 22 minuty temu, abtb napisał: co z tymi, no wiatrakami walczył Na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi