Grzes Napisano 5 Stycznia 2024 Napisano 5 Stycznia 2024 1 godzinę temu, jacek napisał: W zasadzie wszystko pomalowane. A skąd miałeś rozpiskę barw? Tu zastosowano kamuflaż "Meduza", którego kolorki wydają się nieco inne na fotkach. Cytuj
jacek Napisano 5 Stycznia 2024 Autor Napisano 5 Stycznia 2024 5 minut temu, Grzes napisał: A skąd miałeś rozpiskę barw? Tu zastosowano kamuflaż "Meduza", którego kolorki wydają się nieco inne na fotkach. To są kolory od Choroszego. Być może przekłamuje różne światło i tło bo dwa różne zdjęcia tego samego modelu jakie zrobiłem dają rożny efekt. Po za tym na opracowaniu Olejniczaka i Sikory o korekcie malowania z którego także korzystałem barwy tez nieco się różnią. Cytuj
jacek Napisano 5 Stycznia 2024 Autor Napisano 5 Stycznia 2024 Mała rzecz a cieszy. Jeszcze trochę zostało tych pierdół do wklejenia. 4 Cytuj
BRAVO112 Napisano 5 Stycznia 2024 Napisano 5 Stycznia 2024 a te biale linie na schemacie malowania, to tylko bajer, czy tez beda? i jak zrobione? Cytuj
jacek Napisano 5 Stycznia 2024 Autor Napisano 5 Stycznia 2024 9 minut temu, BRAVO112 napisał: a te biale linie na schemacie malowania, to tylko bajer, czy tez beda? i jak zrobione? Te białe linie to korekta tego co wymalowano w muzeum. Pokazują jak ma przebiegać prawidłowy kamuflaż. Na modelu oczywiście ich nie będzie. Cytuj
jacek Napisano 5 Stycznia 2024 Autor Napisano 5 Stycznia 2024 Nasza ci ona, nasza. Nie jakaś Indyjska czy inna ale Polska!!! Tą Iskrą otwieramy oczy niedowiarkom. Mówimy, patrzcie to nasze, przez nas wykonane i nie jest to nasze ostatnie słowo. Szybko poszło bo kalek najmniej w całej mojej modelarskiej karierze. 6 Cytuj
Moses Napisano 5 Stycznia 2024 Napisano 5 Stycznia 2024 No nie powiem, fiu fiu, ładnie gniota wyprowadziles Cytuj
kozborn Napisano 5 Stycznia 2024 Napisano 5 Stycznia 2024 22 minuty temu, jacek napisał: Szybko poszło bo kalek najmniej w całej mojej modelarskiej karierze. A nie ma jakiegoś zestawu z napisami eksploatacyjnymi do dokupienia? Cytuj
jacek Napisano 5 Stycznia 2024 Autor Napisano 5 Stycznia 2024 1 minutę temu, kozborn napisał: A nie ma jakiegoś zestawu z napisami eksploatacyjnymi do dokupienia? Jest i nawet takowy zakupiłem i posiadam. Po zakupie wczytałem się trochę w historię tego egzemplarza i okazało się że nie naniesiono na niego znaków eksploatacyjnych a tyko nr. boczne i szachownice. Tak więc będę miał do oddania dla zainteresowanego kalki i „Single” nr39 Cytuj
jacek Napisano 5 Stycznia 2024 Autor Napisano 5 Stycznia 2024 Zastanawiam się jak ją teraz „wykończyć”. Linie podziału blach są fatalne i po podkładzie czarne wiec nie chcę ich zalewać żadnym ustrojstwem. Ponieważ samolot był prototypem to ślady eksploatacji raczej odpadają. Może zostawię go jako nówkę? Cytuj
Grzes Napisano 5 Stycznia 2024 Napisano 5 Stycznia 2024 57 minut temu, jacek napisał: Szybko poszło Niezły jesteś Zerknij tylko - numer był jednolity, bez przerw. Cytuj
BRAVO112 Napisano 5 Stycznia 2024 Napisano 5 Stycznia 2024 Godzinę temu, jacek napisał: i nie jest to nasze ostatnie słowo. nie mow, bedzie Iryda??? Cytuj
jacek Napisano 5 Stycznia 2024 Autor Napisano 5 Stycznia 2024 37 minut temu, BRAVO112 napisał: nie mow, bedzie Iryda??? Iryda jest dwumiejscowa. Ja takich nie umiem. A tak serio to kleję tylko jednomiejscowe. Pisałem o tym wcześniej. Cytuj
jacek Napisano 5 Stycznia 2024 Autor Napisano 5 Stycznia 2024 50 minut temu, Grzes napisał: Niezły jesteś Zerknij tylko - numer był jednolity, bez przerw. I jako całość go przykleiłem. Nie wiem co masz na myśli? Cytuj
Grzes Napisano 5 Stycznia 2024 Napisano 5 Stycznia 2024 6 minut temu, jacek napisał: Nie wiem co masz na myśli? Chodzi mi o przerwy "szablonowe" Cytuj
jacek Napisano 5 Stycznia 2024 Autor Napisano 5 Stycznia 2024 18 minut temu, Grzes napisał: Chodzi mi o przerwy "szablonowe" Aaaa, rozumiem. Teraz dopiero do mnie dotarło. Może Choroszy bal się że podniesie zbytnio standard. Trzeba się cieszyć że szachownice są biało czerwone a nie np. niebiesko zielone. 1 Cytuj
jacek Napisano 6 Stycznia 2024 Autor Napisano 6 Stycznia 2024 Jednak zapuściłem te linie podziału Panel Linerem Dark Brown od Tamii bo jakoś to blado wyglądało. 4 Cytuj
jacek Napisano 6 Stycznia 2024 Autor Napisano 6 Stycznia 2024 Trzeba się brać za wyposażenie kabiny. Przedtem jeszcze pomaluję uszczelkę. 1 Cytuj
Grzes Napisano 6 Stycznia 2024 Napisano 6 Stycznia 2024 6 minut temu, jacek napisał: zapuściłem te linie podziału Lepiej, zdecydowanie lepiej 1 Cytuj
Moses Napisano 6 Stycznia 2024 Napisano 6 Stycznia 2024 17 godzin temu, jacek napisał: Iryda jest dwumiejscowa. Ja takich nie umiem. A tak serio to kleję tylko jednomiejscowe. Pisałem o tym wcześniej. to zrób Orkana Cytuj
jacek Napisano 6 Stycznia 2024 Autor Napisano 6 Stycznia 2024 37 minut temu, Moses napisał: to zrób Orkana Aż mnie podniosło z fotela. Czy i gdzie to można kupić w 1/48? W życiu nie widziałem takiego w sprzedaży no chyba że to taki sam wynalazek jak Belfegor czy Skorpion. Już przyszło mi na myśl przerobienie Irydy. Siadam do internetów poczytać o tym cudeńku. Cytuj
Grzes Napisano 6 Stycznia 2024 Napisano 6 Stycznia 2024 3 minuty temu, jacek napisał: W życiu nie widziałem takiego w sprzedaży no chyba że to taki sam wynalazek jak Belfegor czy Skorpion. Orkan to jeszcze lepszy wynalazek, bo w porównaniu z Belfegorem (zbudowano 175 szt.) czy Skorpionem (zbudowano makietę), Orkan nie wyszedł poza kartki. Miał być samolotem dla Lotnictwa Marynarki Wojennej. 6 minut temu, jacek napisał: Już przyszło mi na myśl przerobienie Irydy. To jedyna opcja. Cytuj
jacek Napisano 6 Stycznia 2024 Autor Napisano 6 Stycznia 2024 Grzes, Moses jesteście panowie niezastąpieni. Być może kiedyś jak już pokleję czekającego na półce Mig-29 a w planie Su-22 i Mig-21 to wezmę się za tego Orkana. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi