TAW Napisano 17 Kwietnia Autor Share Napisano 17 Kwietnia Robercie, mi się pojawiło światełko w tunelu, że na Babarybę nim dojadę a Ty mi jeszcze biurokracji dokładasz Teraz jeszcze po urzędach trzeba będzie latać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia Brudzenie głównej bryły nie licząc zawieszenia i spodu zakończone. Postawiłem na w miarę zrównoważony kurz i nalot ziemny. Z daleka może być ciężko dostrzegalny, ale zyskuje na widoczności po przybliżeniu się do modelu. Po zabezpieczeniu lakierem matowym powinno się to lepiej oglądać bo gdzie nie gdzie przebija spod spodu lakier błyszczący i wprowadza trochę zamieszania dla oka. Trzeba będzie też jeszcze parę miejsc podciągnąć washem ale to jak oleje trochę ostygną. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia Szczerze powiem, że Panie szanowny jest wspaniale i szanuję bardzo efekt powyższej pracy, jednocześnie liczę na spotkanie na Babarybie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia Dziękuję bardzo Panie Kapitanie. Spotkanie na Babarybie właściwie pewne jeśli nic się nie wysypie. No i cichutką nadzieję mam, że to co odbierałem od Ciebie w Poznaniu w częściach, już gotowe w Warszawie Ci pokażę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia W dniu 17.04.2024 o 20:20, TAW napisał: Robercie, mi się pojawiło światełko w tunelu, że na Babarybę nim dojadę a Ty mi jeszcze biurokracji dokładasz Teraz jeszcze po urzędach trzeba będzie latać Olać urzędy. Brama dla Twardego to nie przeszkoda. No niezłe cacko tu się szykuje. Będzie co oglądać na Babarybie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 14 godzin temu, Endrju napisał: Andrzej to wygląda jak nawoływanie do anarchi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja Prawie koniec Stanął na własnych pobrudzonych kołach i gąsienicach. Z przodu przybyła osłona dolnej płyty i priorytety drogowe. Z tyłu założona belka i liny a po bokach z weatheringu dodane zacieki w wypluwanego oleju pod wydechem. Na wieży numer na numeratorze, imitacja optyki strzelca, wiatrochron dowódcy, worek na gaśnicę, czujnik meteo i siatka maskująca na lufie. Na zdjęciach brakuje tylko anteny i WKM, które zostaną założone jak już ostatecznie ogarnę jakieś gałązki (bardziej do ozdoby niż zamaskowania sylwetki). 18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Prawdziwy ,,TWARDY'' krytyki się nie boi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja To nie priorytety drogowe tylko oznaczenie pojazdu specjalnego Mam wrażenie że określenie "priorytety drogowe" sobie w Toro Model wymyślili A model aligancki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja 20 minut temu, robertmodelarz napisał: Prawdziwy ,,TWARDY'' krytyki się nie boi. Tylko czo on twardy czy on miętki ? A krytykować jak najbardziej można, bo choć już niewiele pola do manewru pozostało to zawsze coś jeszcze można poprawić. 9 minut temu, halset napisał: To nie priorytety drogowe tylko oznaczenie pojazdu specjalnego Ot i zawsze można się czegoś dowiedzieć. Co prawda znałem tą nazwę ale myślałem, że można ją stosować zamiennie z "priorytetem". Od dziś zmieniam nomenklaturę Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Wygląda super! ostatnie zdjęcie jest moim ulubionym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Gratuluję super modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Jest na czym oko zawiesić:) 10/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja Piękny. Bez dwóch zdań. Prawdziwy majstersztyk. To gdzie go będzie pokazywał? Babaryba? 9 godzin temu, halset napisał: To nie priorytety drogowe tylko oznaczenie pojazdu specjalnego Mam wrażenie że określenie "priorytety drogowe" sobie w Toro Model wymyślili Masz rację, że zgodnie z ustawą o pojazdach specjalnych jest to oznaczenie pojazdu specjalnego. Ale nazwa "Priorytet drogowy" funkcjonuje w wielu obszarach poza modelarskich. Funkcjonowała w wojsku jeszcze w latach 80-tych i 90-tych. Nie wymyślili tego w ToroModel. Niestety nie wiem skąd się to określenie pojawiło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sam100 Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja (edytowane) Dobrze wyszedł. Gratulacje. * Trumpeter wypuścił już nowe T-72M1 http://www.trumpeter-china.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=3996&l=en Jeżeli konwersja wróci do sprzedaży to jest różnica czy zrobimy Twardego na bazie T-72 Trumpetera użytego w tym warsztacie czy może jednak powinno użyć się T-72M1 z ich nowego wypustu ? Edytowane 10 Maja przez Sam100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja Godzinę temu, Sam100 napisał: Dobrze wyszedł. Gratulacje. * Trumpeter wypuścił już nowe T-72M1 http://www.trumpeter-china.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=3996&l=en Jeżeli konwersja wróci do sprzedaży to jest różnica czy zrobimy Twardego na bazie T-72 Trumpetera użytego w tym warsztacie czy może jednak powinno użyć się T-72M1 z ich nowego wypustu ? Już widzę, że nie ma co robić konwersji na tej 72M1. Brezentowa osłona armaty jest tragiczna, wygląda jakby została zaprojektowana na sztukę. Mam wrażenie, że również wieża jest zrobiona na odp... Póki co 72A wypada lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sam100 Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja O dzięki. To już wiadomo co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 10 Maja Autor Share Napisano 10 Maja 14 godzin temu, Endrju napisał: Piękny. Bez dwóch zdań. Prawdziwy majstersztyk. To gdzie go będzie pokazywał? Babaryba? Dziękuję bardzo Pokazywany będzie w rejonach południowej Polski, ale w tym roku przyjedzie też do Warszawy póki jeszcze nie wprowadzona strefa czystego transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja Super. Będziemy go oglądać w Warszawie razem z Jankiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja (edytowane) 1 godzinę temu, TAW napisał: Dziękuję bardzo Pokazywany będzie w rejonach południowej Polski, ale w tym roku przyjedzie też do Warszawy póki jeszcze nie wprowadzona strefa czystego transportu Zastęp aniołów uniesie twojego starego diesla i uroczyście wprowadzi Twój niebiański model przez wrota do hali na modelarski festiwal BABARYBA. Edytowane 10 Maja przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja 15 minut temu, robertmodelarz napisał: Zastęp aniołów uniesie twojego starego diesla i uroczyście wprowadzi Twój niebiański model prze wrota do hali na modelarski festiwal BABARYBA. Robert, czy do klejenia modeli nie używasz zbyt dużo kleju? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja (edytowane) 11 minut temu, Endrju napisał: Robert, czy do klejenia modeli nie używasz zbyt dużo kleju? U mnie w robocie jest klimat, ale nie ma atmosfery,,,,,Chce Pan wiatrak na podwórku? Wiem, że klej śmierdzi!!! Damy radę i ze starym dieslem!!! Edytowane 10 Maja przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 10 Maja Autor Share Napisano 10 Maja (edytowane) @robertmodelarzPopatrzyłem na zdjęcie i się przestraszyłem, że niebiański orszak moją dusze przyjmie... Tzn niech przyjmie, ale jeszcze nie w najbliższym czasie bo na półce wstydu roboty jest jeszcze na parę lat . Mam benzyniaka i nawet jakieś Euro tam też ma, ale nie chce mi się kombinować nalepki na szybę. 51 minut temu, Endrju napisał: Robert, czy do klejenia modeli nie używasz zbyt dużo kleju? Jest piątek wieczór... To wcale nie musi być klej Może Robert już ropuje swojego T-54 na defiladę Babaryby. W końcu coś o dieslu wspominał Edytowane 10 Maja przez TAW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Maja Autor Share Napisano 16 Maja (edytowane) Ostatnio bawiłem się trochę w działkowca: kładzenie murawy, sadzenie drzew, malowanie trawy na zielono itp. Nie jest to moje ulubione zajęcie modelarskie ani też nie mam miejsca na to żeby zrobić podstawkę na większość modeli, ale takiemu okazowi w kolekcji jak Twardy nie będę szczędził sił i środków. Niech ma swój kawałek podłogi. Edytowane 16 Maja przez TAW 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja Dosadziłbym jeszcze parę krzaczków albo wysokiej trawy przy samych drzewach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi