tees Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Witam. Przedstawiam kolejne wcielenie Intechowskiej dwójki tym razem pod szyldem Mastercraftu. Kalkomanie Przykłady czterech malowań zestawowych Co do polskiego malowania policyjnego bo przypuszczam ze ono będzie cieszyło się największym powodzeniem , to niejest tak różowo. Mianowicie porównując ze zdjęciami egzemplarza SN-07XP to numer F-007 który jest na kalkach powinie być F-005. W zestawie są białe napisy UWAGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Pozwulcie koledzy że dokończe poprzedni post . Napis UWAGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 O kurcze, prawdziwa reaktywacja!!! A gdzie go kupiłeś i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Naprawde już będzie w porządku . Ujarzmiłem machine. Dokończe poprzedni wątek. Napis UWAGA SMIGLO jest na kalce biały a powinien być czerwony wpisany w biały prostokąt. Czerwone obramowania na okna są ale nie nate co być powinny. No ale to chyba nie jest wielki mankament. Grześ. Kupił mi go kolega w Zywcu za jedyne 17 PLNów . Są jeszcze conajmniej dwa zestawy oprucz tego. Malowania morskie w tym jedno nasze i wojsk lądowych i też jedno polskie kamo łaciate brązowo -zielone . P.S. dotarła przesyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 No, zajrzałem na stronke Mastercraftu i faktycznie, Marynarka Wojenna Meksyku i 2 wersje Lotnictwa Wojsk Lądowych... Liczę na jakieś ciekawe kalki tees jeśli pytasz o przesyłkę z SW-4 to wyleciał do mnie wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajot75 Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 http://www.hobbysta.pl/modele-plastikowe-helikoptery-smiglowce-c-31_317.html - są 4 różne modele, ale brakuje zdjęć zawartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Ostatnio już miałem go kupić, w wersji oczywiście Intechu, a tu taka niespodzianka. Mam gdzieś błędy w kalkomaniach - i tak się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Są w Jadarze: http://www.jadarhobby.pl/mastercraft-d150-mexico-marina-p-16286.html http://www.jadarhobby.pl/mastercraft-d151-urpg-snake-p-16287.html http://www.jadarhobby.pl/mastercraft-d152-mi2t-comandos-transport-p-16288.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Jeszcze gdyby dodali naklejkę na przednią szybę pilota byłoby gites. Jak na razie nie wymyśliłem sposobu by ją jakoś zabarwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Mam drobne pytanie - czy Intech to jeszcze istnieje? Produkują coś nowego, czy też czasem wypuszczą reedycję jakowąś i tyle? Chyba te śmigłowce były ostatnim produktem ww firmy, jaki widziałęm, ale to już kawał czasu temu - najlepszym dowodem ten przepak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Tak naprawdę to modele intech mam na myśli mi-2 ił-2 me262 to produkty czeskiej firmy smer a przynajmniej są pakowane w ich pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Ba. Nawet czesi te wypraski puścili. Konkretnie OKit. Narazie nigdzie ich zdobyć nie można a mają rewelacyjne kalki nawet na nasze z LPRu. Bomba. http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.helikitnews.com/issues/okit_mi-2_decs.jpg&imgrefurl=http://www.hems.pl/index.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dblogcategory%26id%3D23%26Itemid%3D40&h=323&w=923&sz=85&hl=pl&start=1&um=1&usg=__9FpbM77_8f8OChu0W4T7f2suIPc=&tbnid=8JMh5vBoGnM6bM:&tbnh=51&tbnw=147&prev=/images%3Fq%3Dokit%2Bmi-2%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Tak naprawdę to modele intech mam na myśli mi-2 ił-2 me262 to produkty czeskiej firmy smer a przynajmniej są pakowane w ich pudełka. Tomaszu. Trochę namieszałeś. Jak już to już Me-262 to oryginalnie Heller, następnie pakowany przez Smer a potem Intech. Natomiast ten konkretny Mi-2 o którym piszemy to produkt Intechu ,a Czesi robili kiedyś midwójkę swoją pod szyldem Aerotimu którą następnie konfekcjonował Ariex Promodel. Ta dwujeczka była owiele gorsza od Intechowskiej. Smer puścił serie do składania zwaną KLIK-KLAK. Co do Ił-2 niewypowiadam się bo nigdy go nie widziałem i niewiem co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Ja mam w malowaniu starego SAR z Darłowa. Jedyne 15 złociszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 kalkomanie rewelacja!!! I maja ratowniczego LWL... Ja takie chcę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Wygląda naprawdę obiecująco ale szkoda, że nie 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_K Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Jest gdzieś in-box tego zestawu? EDIT: Ok,znalazłem, przepraszam za zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Tees, modele Okit ja kupilem tu.. http://www.hlj.com/product/OKT72300 http://www.hlj.com/product/OKT72301 nadal so.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 23 Września 2008 Autor Share Napisano 23 Września 2008 Dzięki piekne za cynk gdzie są. A tak sobie myślę. Polski sprzęt, praktycznie polski model a niemożna go kupić w Polsce tylko u Japońców. Jakaś paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Robertas czy możesz napisać cosik o tym zestawie? To jest to samo co Intech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Kalki wyglądają ładnie. Blacha żywcem wzięta z ExtraTechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Mi-2 Hoplite 1/72 Okit- Plastyk-: Intech Resin-: 9 csz. PE-: 25 csz. Decal-: 12 schematow malovania PE ExtraTech jest wienkszy, bogadszy (37 csz.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszD Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Wtrące swoje 3 grosze :-) Kolega Tess troszkę namieszał w kwestii przepaków Mi-2. Produkt Ariex Promodel (z dumnym napisem na pudełku: Edycja Limitowana) to również nasz rodzimy Intech zawierający obok kalek produkcji Techmodu także arkusz kalkomani do wersji URP-G sygnowany logo... Intech :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 27 Września 2008 Autor Share Napisano 27 Września 2008 Wtrące swoje 3 grosze :-)Kolega Tess troszkę namieszał w kwestii przepaków Mi-2. Produkt Ariex Promodel (z dumnym napisem na pudełku: Edycja Limitowana) to również nasz rodzimy Intech zawierający obok kalek produkcji Techmodu także arkusz kalkomani do wersji URP-G sygnowany logo... Intech :-) Lukaszu. Niemasz racji. Tak się sklada że początkiem 90lat bylem w projekt arieksu zaangażowany a wtedy to intech miał midwójke dopiero w planach w dalekiej przyszłości. A tak poza tym to jeszcze mam tą dwójke Ariexowską to można porównać z iIntechem. Oto wypraska Ariexu Intechowską to chyba wszyscy znają i prezentować nie trzeba. Co do kalek to były tylko i wylącznie Techmodowskie na wersje ratownictwa morskiego z oznaczeniami 18 Eskadry Ratownictwa Morskiego Gdynia Babie Doły 1990r , Mi-2 T Eskadry Minowej 49 PSB z Pruszcza Gdanskiego z 1993r i na wersje wojsk armi Irackiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Miałem oba śmiglaki w rękach, więc jest dokładnie jak pisze tees - to dwa różne modele!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi