Truckerek93 Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Właśnie, czytałem ze może stać sie giętka, a chce tego uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Dobra, teraz postąpiłem bardzo źle, ale to częściowo przez was. Chciałem przerobić podłogę, ale nie wyszło. Teraz mam pytanie, czy jest możliwość zrobienia takiej podłogi z żywicy ponownie, może ktoś ma dojście do kogoś kto tak robi, lub ktoś tam tak robi. Najgorsze jest to ze nie mam jak tego wymiarować. Pomocy, bo postąpiłem bardzo źle, i chcę naprawić swój błąd, podłoga niech będzie taka jak w oryginale z KFS'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 To napisz co zrobiłeś, że tego tak żałujesz?. Podłogę będzie ciężko dostać.. Nie lepiej z polistyrenu dorobić?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Może być z polistyrenu, nawet z plasteliny( przesadziłem) nie mam wymiarów, a jak bym miał wymiary to wole z żywicy, bo boję się o swoje umiejętności. A to co sknociłem to wyciąłem cały dół z oryginalnej podłogi aby była niżej tak jak w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Truckerek93 chodzi Ci o podłogę Scanii (modelu) czy podłogę konwersji KFS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Konwersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Mogę spróbować Ci zwymiarować moją podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Był bym bardzo wdzięczny. Napisze do ciebie na PW bo jeżeli ja posiadasz, to mam mały pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2009 No wiec tak dawno nic nie pisałem. Podłoga doszła za co jestem bardzo wdzięczy Jarkowi jak i Łukaszowi ten drugi bal się ze będzie nie pasować jest super. No ale do rzeczy. Model idzie jak krew z nosa. Kabina dostała bazę i jedna warstwę lakieru. Przyszło mi nakładanie kalek, Jedna strona wyszła super a druga po prostu do niczego i tu mam prośbę jeżeli ktoś by miał Kalki od Scanii Seri 4 (srebrne) to niech da znać na PW lub gg. Do tego chciałem byś sprytny ale to nie wyszło i tylko zepsułem przedni grill jego też szukam w dobrym stanie. Sama kabina na ramie pasuje ale osłony miedzy osiowe idą pod katem( nie wiem czemu) myślę ze to wina ramy? do tego zapomniałem ze błotniki są żywiczni i nie powinno się ich kapać w dotcie ale je wykąpałem i zrobiły się miękkie. W miedzy czasie zamówiłem Kalki z MF-Zone tylko nie wiedzieć czemu rwały się przy najmniejszym dotknięciu i nic z nich nie zostało. Dodatkowo KFS zrobi ogromnego babola w kabinie. A mianowicie jest ona tylko i wyłącznie do r'ki ponieważ ma boczki( te na gorze) od eRki i nie pasuje dodatkowe łózko od 4'ki. TAk pozatym jest bardzo fajnie. Zamówiłem blachę ryflowaną fototrawiona Aber'a z Martoli ( czekam od piątku a wybrałem wysyłkę priorytetem). I zamowiłem przed chwilą osłonę słoneczną i trąbki od J.C.Lescrenier z Modelltrucks & parts. Teraz wkleje parę fotek żeby pokazać taki ogół modelu. Fotki: Tylko mnie nie bijcie Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Wiem, że to pierwsza warstwa lakieru, ale nie wygląda zbyt ciekawie . Trochę niespodzianek miałeś już z tym modelem, życzę pomyślnego ukończenia, bez kłopotów . PS. A osłona międzyosiowa idzie pod kątem, bo jest krzywo przyklejona, popatrz nie dolega do błotnika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Lakier wygląda jak by był kładziony na jakimś kawałku skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 No to powiem ci, że ten lakier to ci troszkie nie wyszedl ;) Kalki też nie zaciekawie wyglądają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Co do kalek to dalej myślę o zamówieniu z mf-Zone takich które są bardziej oryginalne. Lakier jest jeszcze nie skończony, bo muszę dać najsampierw kalki. Osłona nie przyklejona inaczej nie pasuje. jak przykleję to będzie tak jak jest teraz. Nie wiedzieć czemu? P.S przyszło potwierdzenie wysłania blachy ryflowanej. I mam pytanie siodło powinno być równo miedzy osiami? Swoja droga to mój pierwszy i ostatni model z dodatkami żywicznymi( aż w tak dużym stopniu). Samo zawieszanie tylne (żywicznie) jest dobre ale kabina masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Siodło powinno być chyba umiejscowione tak jak TUTAJ . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 A tak apropos to czy lakier nie powinien byc jaśniejszy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Raczej nie. Zresztą trudno jest dobrać.A fotki wyszły jakieś ciemnie postaram się to poprawić. Nie odbiega to za bardzo od oryginału. dzięki za fotko z siodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 No nie wiem ... Może to wina fotek, ale na twojej Long lakier zalatuje pod brąz,a w oryginale jest on bordowy . Ja bym jeszcze przemyślał pomalowanie kabinki ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Wydawałoby się, że siodło jest miedzy osiami... Ja znalazłem coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Bodzio na bank nie jest to Brąz. Kolor jaki użyłem to RAL 3005 tak dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Co Ty byś beze mnie zrobił... Ja myślę, że jest to matowy bordowy. Brązowy też pasuje, zależy od upodobań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Tak dodaj błyszczący lakier i jest pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Kabina i międzyosiówki docik ;) Kabina wiadomo za co, a osłony za to, że wyglądają jak pomalowane srebrzanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 miki29021, człowieku, czy Ty umiesz czytać??. Słyszysz, że żywica w połączeniu z DOT'em robi się miękka.. Weź się sam do roboty i pokaż nam jakiś porządny model, bo jak narazie to sypiesz nam teorią, a w praktyce u Ciebie nie jest najlepiej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Co do kabiny. Będzie o wiele lepiej po kolejnych warstwach lakieru A osłony Jeżeli Humbrol 11 to dla ciebie srebrzanka to wybacz on taki już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Bilonzo ;)... przepraszam- mistrzu. Jade na 7 do roboty, wracam od 20 zdarza sie 22 a nawet późna noc. Więc nie mam czasu na modele a co dopiero pokazywać na forum. Jak już robię to robię nie wiele w nocy i ide spać ;) A z tą teorią... jakoś pierwszy raz mi ktoś zwrócił że nie miałem racji ?? Fakt nie czytałem dokładnie że dot zmiękcza żywice, ale to nie oznacza żeby od razu jeździć po ludziach... troszkę się człowieku opanuj ;) Fakt jest faktem że mało modeli w życiu zlepiłem, ale troszkę już się naczytałem, naoglądałem i mam swój rozum. Więc na następny raz spokojnie napisz żebym doczytał a nie od razu z buta bo i ja zaczne Ciebie butować co na pewno nie będzie miłe. Sam nie zlepiłeś dużo modeli i nie każdy jest taki profi jak ty i od razu klei nie wiadomo jakiego gabaryta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi