makinen Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Do roboty jedzie Szakal brytyjski od Hobby Boss. Na pudełku Jacka 1 blednie opisany, bo jest to wersja „2”. Z dodatków żywiczne koła, granatnik H&K od Live Resin i zestaw blaszek Eduard. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Dajesz Piotrek. Piszesz, że błednie opisany jako 1, bo w rzeczywistości jest to 2... A co z zestawem, który podpisany jest jako 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Jest "jedynką", to pewne! Czadowy pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Fajnie się go kleiło:) będę podglądać:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 45 minut temu, SnajperTBG napisał: Fajnie się go kleiło:) będę podglądać:) Pochwal się jakimś zdjęciem..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2023 Stanął na kołach na ślinę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Stycznia Autor Share Napisano 3 Stycznia Racja- to jest Jackal 1. Tak wiec trzeba trochę przerabiać. Kabina- tu producent się nie popisał. Mam masę zdjęć i świetny film pojazdu z Mali. Szafki pod półka w kabinie wyglądają tak, a powinny tak. Doszedł tez przedni panel. Gdzie tez trzeba było dorobić elementy na zewnątrz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia Walka trwa… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia ładnie zmalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia Powraca pytanie- jaka to wersja Szakala? http://www.tetramodel.com/?act=shop.goods_view&GS=315&GC=GD01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia 2 godziny temu, makinen napisał: Powraca pytanie- jaka to wersja Szakala? Kto jak kto, ale brytyjczycy powinni chyba najlepiej wiedzieć, który Jackal to 1 a który 2. Podobno przy tych modelach jak i Defender'ach, ludzie z AA konsultowali się ze specjalistami od uzbrojenia armii brytyjskiej i mieli wsparcie z ich strony. Chińczycy ewidentnie pomieszali wersje, zresztą jest to wspomniane przy okazji in-boxów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Stycznia Autor Share Napisano 8 Stycznia Dzięki za klarowną treść. Odetchnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Stycznia Autor Share Napisano 8 Stycznia Tak wiec wychodzi na to, ze Hobby Boss 84521 Jackal 2 High Mobility Weapon Platform, to Jackal 1, a HOBBY BOSS 84520 - 1:35 Jackal 1 High Mobility Weapon Platform, to Jackal 2. Nie dość, ze tu jest pomyłka, to jeszcze w moim modelu, czyli J2 producent wrzucił elementy J1- szafka boczna, a właściwie jej wnętrze, boczne elementy przy desce rozdzielczej (przerobiłem na J2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Noo, srogo Pan idziesz z tematem! Piękna sprawa! Tablicę rejestracyjną pomijasz świadomie, czy po prostu nie widać jej na zdjęciu? Może następny Coyote, a jako ze lubisz tematy krajowe, to wersja z wypadku pod Ełkiem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Stycznia Autor Share Napisano 8 Stycznia Coyote fajny, ale dlubanina taka sama, ale o jedna oś dłuższa. Bez sensu (wiem, to mówi gość po 70 humvee) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Stycznia Autor Share Napisano 9 Stycznia Walki ciąg dalszy. Żeby to wszystko poskładać do kupy trzeba montować w mniejsze zestawy, malować itd, żeby dotrzeć wszędzie z farba, washem itd. Na dziś tak to wyglada zabezpieczona po malowani lakierem bezbarwnym błyszczącym. Zadowolony jestem z szafki, która wyglądała tak, jak widać w postaci elementu plastikowego. Eduard dał blaszki to starego typu zasobnika- widać go w piaskowej wersji oryginału. Ja potrzebowałem wersje, który widać na zielonym oryginale. Takie tez podobieństwo stworzyłem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia Sprawa ma się tak- musiałem przerobić tył pod platformę ECM. Producent dał stelaż taki jak widać na piaskowej wersji, a powinien być taki, jak na zielonej . Dodatkowo powinien tam być stół (który dorobiłem) z otworami. Z tychże zrezygnowałem, ponieważ, jak zobaczycie na zdjęciu oryginału z Mali całość jest zawalona gratami, zgrzewkami z woda mineralna. Pojemnik pod stołem ma plandekę. Rownież dorobiłem. Drzwi przednie maja dodatkowy element opancerzenia, który uwzględniłem. Teraz czas na platformę ECM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia Wygląda sztosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Lutego Autor Share Napisano 1 Lutego Do mety jeszcze daleko, ale postępy jakieś są. Czy ktoś ma wiedzę nt możliwości zakupu fototrawionych siatek hesco, lub zbliżonych? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi