JollyMonk Napisano 20 Marca Autor Share Napisano 20 Marca Cześć wszystkim! Na belkach po prawej stronie zrobiłem „woltomierz” oraz imitacje przełączników. To prawda, że urządzenie okazało się pozbawione kontrastu i nie można było ukryć przewodów. Tablica przyrządów z zestawu trawienia była przewymiarowana, jak stwierdził kolega @PiterATS - ledwo ją zmieściłem. Musiałem to przyciąć. Ale i tak wygląda lepiej niż kalka. Prace nad kokpitem można uznać za zakończone. Fotel pilota zamontuję na końcu, żeby nie wyrwać zagłówka. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Coraz fajniej to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Dokładnie. Jak na tak mało popularny i udokumentowany temat, to jest ba rdzo dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Godzinę temu, barszczo napisał: Dokładnie. Jak na tak mało popularny i udokumentowany temat, to jest ba rdzo dobrze . Temat owszem mało popularny, ale za to jest jednak, wbrew pozorom, wyśmienicie udokumentowany Miałem jednak rację z tą eduardowską tablicą przyrządów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 21 Marca Autor Share Napisano 21 Marca 11 hours ago, jachud3 said: Coraz fajniej to wygląda 8 hours ago, barszczo said: Dokładnie. Jak na tak mało popularny i udokumentowany temat, to jest ba rdzo dobrze . 7 hours ago, PiterATS said: Temat owszem mało popularny, ale za to jest jednak, wbrew pozorom, wyśmienicie udokumentowany Miałem jednak rację z tą eduardowską tablicą przyrządów. Dziękuję koledzy! Niedługo będzie kontynuacja - teraz nie mam wystarczająco czasu na publikację) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca Zestaw fototrawiony sugeruje skręcenie dwóch rurek - bardzo smutna imitacja silników. Te rury właściwie nie są wcale potrzebne i nie wyglądają jak silniki, ale jeśli w ogóle ich nie ma, to wnęka przedniego koła wygląda na zupełnie pustą. Postanowiłem je zrobić, ponieważ taki szczegół istnieje. Ogólnie rzecz biorąc, w oparciu o tę logikę, można tam przykleić absolutnie dowolne rurki. Dolna płyta (podłoga) kokpitu, której nie ma w prawdziwym prototypie, została zaszpachlowana, ponieważ będzie bardzo widoczna. Krzyżyk pod podłogą kokpitu w miejscu montażu podwozia przedniego koła ma być fototrawiony, ale wygląda tam zupełnie śmiesznie. Zrobiłem go również z wlewu ciągnionego. Pomalowałem i przykleiłem tylne elementy silników. Skleiłem ze sobą górną i dolną połowę kadłuba. We wnękach podwozia dodałem kilka „rur” do już istniejących. Na zewnątrz górnej części kadłuba za silnikami pomalowałem powierzchnie „aluminium”. Dołożyłem trochę ciężaru do przodu kadłuba. Zamaskowałem wnętrze silników z przodu, pomalowane aluminium. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi