Skocz do zawartości

Leopard 2PL konwersja dla Leo 2A4 Meng 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 minuty temu, Endrju napisał:

No to czekamy do soboty. :super:

Ja odpadam, nie mam modelu Leoparda 2A4 MENG, czekam na konwersję do modelu Hobbyboss.

Napisano

Pewnie kwestia czasu jak Mang wróci. Jeszcze 3 tygodnie temu był na spokojnie do kupienia (wiem bo sama brałam). 

Wersja na Hobby Bossa również jest aktualna i powstanie. 

Napisano (edytowane)

Edytowane przez grzesioc
Napisano

Ja tylko pragnę przypomnieć w roli ścisłości, że w zestawie z konwersją jest kalomania do wyboru jeden z 4 wariantów. 

• Like 1
Napisano
1 minutę temu, TAW napisał:

Przybyłem, zobaczyłem, zamówiłem.

Szczęśliwi, którzy listę podpisali :banan:

Miło było poznać zacnego modelarza!!!!!

Napisano (edytowane)

I mi było również bardzo miło. Temu służą właśnie takie imprezy. Kolejne postacie znane dotąd tylko z forum stają się realnymi twarzami.

Edytowane przez TAW
  • Like 1
Napisano
4 godziny temu, robertmodelarz napisał:

W pierwszym momencie pomyślałem że jesteś tym pierwszym który dostąpił zaszczytu budowy Leosia 2PL .

• Like 1
Napisano
1 minutę temu, bulik58 napisał:

W pierwszym momencie pomyślałem że jesteś tym pierwszym który dostąpił zaszczytu budowy Leosia 2PL .

O jak miło.....ale nie mam modelu Menga. Na chwilę obecną muszę się zadowolić macaniem wydruków.

Napisano
1 minutę temu, robertmodelarz napisał:

O jak miło.....ale nie mam modelu Menga. Na chwilę obecną muszę się zadowolić macaniem wydruków.

Jakie odniosłeś wrażenie widząc to dzieło na żywo

Napisano
Teraz, bulik58 napisał:

Jakie odniosłeś wrażenie widząc to dzieło na żywo

Perfekcyjne dopasowanie, wszystkie szczegóły idealnie odtworzone, wydruk z żywice dobrej jakości.  Zgodność wymiarowa z oryginałem, duet pancerno artystyczny, który wykonywał projekt- przyłożył się do roboty.

• Like 2
  • Thanks 1
Napisano

Chciałabym podziękować wszystkim za wasze słowa uznania i komentarze. Zainteresowanie konwersją przerosło nasze najśmielsze oczekiwania.  To w jak licznym gronie odwiedzaliście nasze stoisko na Babarybie to coś niesamowitego. Jednocześnie jeszcze raz przepraszamy za brak możliwości zakupu na miejscu ale wiąże się to tylko i wyłącznie z tym, że chcemy dać wam najlepszą jakość. Zamówień jest tyle, że mam nadzieję że damy radę wygrzebać się z nich wszystkich w przeciągu najbliższych dwóch miesięcy.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim, daliście nam niesamowity kop motywacji i poczucie satysfakcji, że ostatni niesamowicie ciężki miesiąc pracy, był wart poświęcenia. Mam nadzieję, że już nie długo będziecie mogli cieszyć się swoimi konwersjami we własnych warsztatach. 

• Like 7
Napisano
W dniu 30.05.2024 o 19:21, robertmodelarz napisał:

Ja odpadam, nie mam modelu Leoparda 2A4 MENG, czekam na konwersję do modelu Hobbyboss.

Robert to żaden problem , Aliexpres

Meng Model TS-016 1/35 Niemiecki czołg główny Leopard 2 A4 - zestaw modelarski w skali

194,52

Szacowany termin dostawy: Cze 13 - 20 

Napisano
1 godzinę temu, bulik58 napisał:

Robert to żaden problem , Aliexpres

Meng Model TS-016 1/35 Niemiecki czołg główny Leopard 2 A4 - zestaw modelarski w skali

194,52

Szacowany termin dostawy: Cze 13 - 20 

Do tego koszty dostawy 83 zł. Czasem można znaleźć coś taniej. Na początek powalczę w Hobbybosem.

• Like 1
Napisano
25 minut temu, robertmodelarz napisał:

Do tego koszty dostawy 83 zł. Czasem można znaleźć coś taniej. Na początek powalczę w Hobbybosem.

Może warto poprosić ,,  duet pancerno artystyczny, ,, o dodanie poprawnej tylnej części kadłuba (blędna ilość żeberk ) do konwersji  Leosia z HB? Błąd ten powtarzany jest we wszystkich modelach Leoparda/i pochodnych pojazdów tej firmy

Napisano
2 minuty temu, bulik58 napisał:

Może warto poprosić ,,  duet pancerno artystyczny, ,, o dodanie poprawnej tylnej części kadłuba (blędna ilość żeberk ) do konwersji  Leosia z HB? Błąd ten powtarzany jest we wszystkich modelach Leoparda/i pochodnych pojazdów tej firmy

Przemyślimy to zagadnienie. Ale na pewno wszystkie wasze sugestie odnośnie tego co można poprawić w HB zostaną wysłuchane. Z drugiej strony jest to model gorszej jakości, nie bez powodu wybraliśmy Menga. Także dobrze by było zmieścić się w rozsądnej ilości poprawek, tak by cena nie musiała ulegać zmianie w stosunku do Menga. 

Jednocześnie informuję, że wstrzymujemy zapisy na listę chętnych do zakupu konwersji.

Podkreślam, wstrzymujemy nie zamykamy. W tej chwili jest już tak ogromna liczba chętnych, że musimy zrealizować to co jest obiecane. Także, jeśli ktoś się jeszcze namyśla, to polecam śledzić ten wątek lub instagrama/facebooka. Tam pojawi się informacja kiedy wznawiamy zapisy. 

• Like 1
Napisano
10 godzin temu, robertmodelarz napisał:

i kalki do tego zestawu:

w Heli brak m.in drugiego diabełka widocznego na zdjęciach...
Ponadto "husarskie skrzydła" na lewej stronie i na prawej stronie pojazdu nie są identyczne, a w "prawie lustrzanym" odbiciu - tak jak syrenka...

• Like 1
Napisano

Dzień dobry,

Warto może dodać, że czołg HELA był używany przez dowódcę 11DKPanc gen. bryg. Piotra Fajkowskiego podczas ćwiczeń DRAGON 24. W kalkomanii przedstawionej powyżej brak jeszcze małej żółtej tabliczki (naklejki) umieszczonej na prawym błotniku.  Trzeba też we własnym zakresie dorobić proporzec dowódcy i flagę państwową, ponieważ te dwa elementy chyba w kalkach nie wyjdą.

Pozdrawiam

Andrzej