indus Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 (edited) Model świetnie dopracowany, jedyna zmora to gąsienice. Niestety pakują za mało sworzni, ale i tak nie mają sensu i lepiej łączyć ogniwa drutem. Musiałem tylko dorobić zakończenia sworzni. Winieta pokazuje lądowanie w Oslo. Edited February 6, 2024 by indus 22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 Genialny super diorama tylko ten kolor wody dlaczego jest zielony 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
indus Posted February 6, 2024 Author Share Posted February 6, 2024 Glony w wodzie. Dzięki za opinię. 3 minuty temu, Adamo722 napisał: Genialny super diorama tylko ten kolor wody dlaczego jest zielony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 Tam chyba za niskie temperatury na glony i raczej inne falowanie wody. Byłem w Oslo latem i raczej zielonej nie widziałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 Super fura, figurki doskonałe, beczki i kanistry robią robotę. Fajna scenka, jedyna uwaga to kolor gaśnicy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
indus Posted February 6, 2024 Author Share Posted February 6, 2024 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Super fura, figurki doskonałe, beczki i kanistry robią robotę. Fajna scenka, jedyna uwaga to kolor gaśnicy: Już poprawione. Dziękuję za uwagę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted February 8, 2024 Share Posted February 8, 2024 Super praca, brawo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
indus Posted February 8, 2024 Author Share Posted February 8, 2024 W dniu 6.02.2024 o 13:49, Adamo722 napisał: Tam chyba za niskie temperatury na glony i raczej inne falowanie wody. Byłem w Oslo latem i raczej zielonej nie widziałem. Woda poprawiona. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted February 8, 2024 Share Posted February 8, 2024 Super to wszystko wygląda nie mam się czego czepić 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted February 13, 2024 Share Posted February 13, 2024 świetnie całość się prezentuje 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted February 16, 2024 Share Posted February 16, 2024 super robota, jest fajny klimat! Czy możesz "łopatlogicznie" podać kolejność roboty tej zardzewiałej beczki? wyszła super. Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
indus Posted February 18, 2024 Author Share Posted February 18, 2024 W dniu 17.02.2024 o 00:57, jerzype napisał: super robota, jest fajny klimat! Czy możesz "łopatlogicznie" podać kolejność roboty tej zardzewiałej beczki? wyszła super. Pozdro Na początku pomalowałem beczki jasnym szarym. Potem przygotowałem różne odmiany szarości i niebieskiego i używając gąbki nanosiłem je na beczki "mokre na mokre" wzorując się na zdjęciach referencyjnych. Potem zestaw rdzy z Life Color (polecam gorąco), plamy benzyny z AK i gotowe:). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz 72 Posted February 26, 2024 Share Posted February 26, 2024 (edited) Bez czerwonej zdecydowanie ładniej Kloce drewna powinien być bardzo ciemnobrązowy. Gąsienice zapasowe raczej czarne, nie srebrne. Łopata i inne przedmioty stalowe raczej w kolorze kamo... Edited February 26, 2024 by Mariusz 72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted February 26, 2024 Share Posted February 26, 2024 Bardzo fajna praca. W końcu jakieś fajne wykonanie tego pojazdu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
indus Posted February 26, 2024 Author Share Posted February 26, 2024 (edited) 16 minut temu, Mariusz 72 napisał: Bez czerwonej zdecydowanie ładniej Kloce drewna powinien być bardzo ciemnobrązowy. Gąsienice zapasowe raczej czarne, nie srebrne. Łopata i inne przedmioty stalowe raczej w kolorze kamo... Gąsienice zapasowe nie sa srebrne tylko mają piaskowy kolor, a co do drewnianego klocka, to raczej masz różne kolory drewna. Edited February 26, 2024 by indus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz 72 Posted February 28, 2024 Share Posted February 28, 2024 To jest zdjęcie rekonstrukcji... raczej bym się nim nie sugerował. Gąsienice tu też są zardzewiałe... czyli w niewłaściwym kolorze. Z tego co było kiedyś wałkowane na forach zapamiętałem, że kloce były impregnowane na ciemny brąz. Piaskowy kolor... Były malowane na czarno fabrycznie. Może zapytaj kogoś bardziej obeznanego (np. kolegę Meser) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted February 28, 2024 Share Posted February 28, 2024 Beczki jak prawdziwe, szczególne ta bardziej jasnordzawa. Oczka figurantom sam malowałeś, czy kalki? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
indus Posted February 28, 2024 Author Share Posted February 28, 2024 28 minut temu, Lipstein napisał: Beczki jak prawdziwe, szczególne ta bardziej jasnordzawa. Oczka figurantom sam malowałeś, czy kalki? Malowałem, choć nakląłem się przy tym zdrowo. Nawet nie wiedziałem, że są kalki do oczu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur_12 Posted February 28, 2024 Share Posted February 28, 2024 (edited) Gdzie kupiłeś te figurki? Czy były już zapakowane razem z modelem.. Bardzo fajna diorama z wieloma szczegółami! Będzie jeszcze jakaś inna diorama? Jest nawet odwzorowany moment gdzie niemieccy czołgiści ,,umilają" sobie jazdę czołgiem... Co tu dużo gadać świetna robota! Edited February 28, 2024 by Artur_12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted February 29, 2024 Share Posted February 29, 2024 Skoro już czepiają się szczegółów to jeszcze nad wydechem popracuj, jaka sadza na wylocie itd , będzie poziom wystawowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
indus Posted March 1, 2024 Author Share Posted March 1, 2024 23 godziny temu, Evildead napisał: Skoro już czepiają się szczegółów to jeszcze nad wydechem popracuj, jaka sadza na wylocie itd , będzie poziom wystawowy Dzięki za uwagę, na szczęście już wcześniej wychwyciłem brak sadzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
indus Posted March 1, 2024 Author Share Posted March 1, 2024 W dniu 28.02.2024 o 16:11, Artur_12 napisał: Gdzie kupiłeś te figurki? Czy były już zapakowane razem z modelem.. Bardzo fajna diorama z wieloma szczegółami! Będzie jeszcze jakaś inna diorama? Jest nawet odwzorowany moment gdzie niemieccy czołgiści ,,umilają" sobie jazdę czołgiem... Co tu dużo gadać świetna robota! Dziękuję za opinię. Figurki z Dragona, czapki mają od figurek z Miniartu. Wrzucam dla Ciebie link z mojej innej pracy: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts