indus Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego (edytowane) Model świetnie dopracowany, jedyna zmora to gąsienice. Niestety pakują za mało sworzni, ale i tak nie mają sensu i lepiej łączyć ogniwa drutem. Musiałem tylko dorobić zakończenia sworzni. Winieta pokazuje lądowanie w Oslo. Edytowane 6 Lutego przez indus 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Genialny super diorama tylko ten kolor wody dlaczego jest zielony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 6 Lutego Autor Share Napisano 6 Lutego Glony w wodzie. Dzięki za opinię. 3 minuty temu, Adamo722 napisał: Genialny super diorama tylko ten kolor wody dlaczego jest zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Tam chyba za niskie temperatury na glony i raczej inne falowanie wody. Byłem w Oslo latem i raczej zielonej nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Super fura, figurki doskonałe, beczki i kanistry robią robotę. Fajna scenka, jedyna uwaga to kolor gaśnicy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 6 Lutego Autor Share Napisano 6 Lutego Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Super fura, figurki doskonałe, beczki i kanistry robią robotę. Fajna scenka, jedyna uwaga to kolor gaśnicy: Już poprawione. Dziękuję za uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Super praca, brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 8 Lutego Autor Share Napisano 8 Lutego W dniu 6.02.2024 o 13:49, Adamo722 napisał: Tam chyba za niskie temperatury na glony i raczej inne falowanie wody. Byłem w Oslo latem i raczej zielonej nie widziałem. Woda poprawiona. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Super to wszystko wygląda nie mam się czego czepić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego świetnie całość się prezentuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 16 Lutego Share Napisano 16 Lutego super robota, jest fajny klimat! Czy możesz "łopatlogicznie" podać kolejność roboty tej zardzewiałej beczki? wyszła super. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego W dniu 17.02.2024 o 00:57, jerzype napisał: super robota, jest fajny klimat! Czy możesz "łopatlogicznie" podać kolejność roboty tej zardzewiałej beczki? wyszła super. Pozdro Na początku pomalowałem beczki jasnym szarym. Potem przygotowałem różne odmiany szarości i niebieskiego i używając gąbki nanosiłem je na beczki "mokre na mokre" wzorując się na zdjęciach referencyjnych. Potem zestaw rdzy z Life Color (polecam gorąco), plamy benzyny z AK i gotowe:). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego (edytowane) Bez czerwonej zdecydowanie ładniej Kloce drewna powinien być bardzo ciemnobrązowy. Gąsienice zapasowe raczej czarne, nie srebrne. Łopata i inne przedmioty stalowe raczej w kolorze kamo... Edytowane 26 Lutego przez Mariusz 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Bardzo fajna praca. W końcu jakieś fajne wykonanie tego pojazdu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 26 Lutego Autor Share Napisano 26 Lutego (edytowane) 16 minut temu, Mariusz 72 napisał: Bez czerwonej zdecydowanie ładniej Kloce drewna powinien być bardzo ciemnobrązowy. Gąsienice zapasowe raczej czarne, nie srebrne. Łopata i inne przedmioty stalowe raczej w kolorze kamo... Gąsienice zapasowe nie sa srebrne tylko mają piaskowy kolor, a co do drewnianego klocka, to raczej masz różne kolory drewna. Edytowane 26 Lutego przez indus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego To jest zdjęcie rekonstrukcji... raczej bym się nim nie sugerował. Gąsienice tu też są zardzewiałe... czyli w niewłaściwym kolorze. Z tego co było kiedyś wałkowane na forach zapamiętałem, że kloce były impregnowane na ciemny brąz. Piaskowy kolor... Były malowane na czarno fabrycznie. Może zapytaj kogoś bardziej obeznanego (np. kolegę Meser) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Beczki jak prawdziwe, szczególne ta bardziej jasnordzawa. Oczka figurantom sam malowałeś, czy kalki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 28 Lutego Autor Share Napisano 28 Lutego 28 minut temu, Lipstein napisał: Beczki jak prawdziwe, szczególne ta bardziej jasnordzawa. Oczka figurantom sam malowałeś, czy kalki? Malowałem, choć nakląłem się przy tym zdrowo. Nawet nie wiedziałem, że są kalki do oczu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego (edytowane) Gdzie kupiłeś te figurki? Czy były już zapakowane razem z modelem.. Bardzo fajna diorama z wieloma szczegółami! Będzie jeszcze jakaś inna diorama? Jest nawet odwzorowany moment gdzie niemieccy czołgiści ,,umilają" sobie jazdę czołgiem... Co tu dużo gadać świetna robota! Edytowane 28 Lutego przez Artur_12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego Skoro już czepiają się szczegółów to jeszcze nad wydechem popracuj, jaka sadza na wylocie itd , będzie poziom wystawowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 1 Marca Autor Share Napisano 1 Marca 23 godziny temu, Evildead napisał: Skoro już czepiają się szczegółów to jeszcze nad wydechem popracuj, jaka sadza na wylocie itd , będzie poziom wystawowy Dzięki za uwagę, na szczęście już wcześniej wychwyciłem brak sadzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 1 Marca Autor Share Napisano 1 Marca W dniu 28.02.2024 o 16:11, Artur_12 napisał: Gdzie kupiłeś te figurki? Czy były już zapakowane razem z modelem.. Bardzo fajna diorama z wieloma szczegółami! Będzie jeszcze jakaś inna diorama? Jest nawet odwzorowany moment gdzie niemieccy czołgiści ,,umilają" sobie jazdę czołgiem... Co tu dużo gadać świetna robota! Dziękuję za opinię. Figurki z Dragona, czapki mają od figurek z Miniartu. Wrzucam dla Ciebie link z mojej innej pracy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi