jachud3 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca W dniu 6.03.2024 o 09:33, Thalgonis napisał: To nie jest preshading na marmurku tylko marmurek na czarnym podkładzie z pomijaniem linii łączenia blach. Tak, to widać - chodzi mi o to że właśnie to pomijanie wyszło perfekcyjnie jak od linijki, a to już dyscyplina ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Ile czasu zajmuje zrobienie takiej podmalówki (tak mniej więcej w godzinach)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca 4 godziny temu, jachud3 napisał: Tak, to widać - chodzi mi o to że właśnie to pomijanie wyszło perfekcyjnie jak od linijki, a to już dyscyplina ręki Ale wiesz, że Thalgonis zamaskował łączenia wąska taśmą, potem machnął marmurek i po zdjęciu taśmy wygląda, jakby mu się ręka nie trzęsła? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca (edytowane) Godzinę temu, lord_karton napisał: Ile czasu zajmuje zrobienie takiej podmalówki (tak mniej więcej w godzinach)? 3-4 godzinki (obie strony) <- oczywiście mówimy tu o tym małym bydlaku - przy takim meśku 109 to o wiele mniejsza powierzchnia 57 minut temu, slawbo napisał: Ale wiesz, że Thalgonis zamaskował łączenia wąska taśmą, potem machnął marmurek i po zdjęciu taśmy wygląda, jakby mu się ręka nie trzęsła? Thalgonis nic nie maskuje, co najwyżej ciosy publiki Edytowane 7 Marca przez Thalgonis 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca 6 godzin temu, slawbo napisał: zamaskował łączenia wąska taśmą, potem machnął marmurek to chyba jedyne rozsadne wyjscie....ale ja sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca (edytowane) Dobra, dziura na plecach „zatkana” PS. ma ktoś może zdjęcie z jakiegoś wydawnictwa jak wysoko podnosiły się klapy na silnikach? Wszystko co znajduję w sieci to albo ze zdjęctymi całkowicie albo zamknięte... Edytowane 11 Marca przez Thalgonis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Tu jest kilka fotek, może pomogą: https://www.destinationsjourney.com/historical-military-photographs/dornier-do-17-in-finnish-service/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Zostaw jak jest zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca 12 godzin temu, Thalgonis napisał: ma ktoś może zdjęcie z jakiegoś wydawnictwa jak wysoko podnosiły się klapy na silnikach? Wszystko co znajduję w sieci to albo ze zdjęctymi całkowicie albo zamknięte... Jak wrócę do domu to pogrzebię, coś powinno być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Marca Autor Share Napisano 12 Marca 10 godzin temu, Adamo722 napisał: Zostaw jak jest zamknięte. Dlaczego? Z taką jedną stroną podniesioną też fajnie wygląda... Godzinę temu, barszczo napisał: Jak wrócę do domu to pogrzebię, coś powinno być . Już dziękuję - w tym linku od Wojtu204 znalazłem podniesione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca Nie zrozumieliśmy się dla mnie klapy to te żaluzje z tyłu silnika (klapki) natomiast tobie chodziło o osłony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Marca Autor Share Napisano 12 Marca No fakt, źle określiłem o co mi iiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca 8 godzin temu, Thalgonis napisał: Już dziękuję - w tym linku od Wojtu204 znalazłem podniesione Dokładnie te zdjęcia chciałem wrzucić, są na fińskiej stronie SA-Kuva. Generalnie jest tam mnóstwo zdjęć używanych przez Finów samolotów i sprzętu w doskonałej jakości. Jakbyś chciał te fotki w większej rozdzielczości to pisz. A co do osłon, to dość istotne są tam charakterystycznie wygięte ich podpórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Marca Autor Share Napisano 13 Marca Ciąg dalszy nastąpi(ł) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Już wygląda dobrze. Tak z ciekawości w celu samodoskonalenia. Na jakim ciśnieniu i przy jakim rozcieńczeniu malujesz? Ile warstw (jak dotychczas)? Pytam, bo cały czas mam tendencję do zalewania i całe wcześniejsze przygotowania idą się kochać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Malowanie fajnie się zapowiada, ale ta szpara na przodzie oszklenia dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Marca Autor Share Napisano 13 Marca 1 godzinę temu, Baas ArK napisał: Już wygląda dobrze. Tak z ciekawości w celu samodoskonalenia. Na jakim ciśnieniu i przy jakim rozcieńczeniu malujesz? Ile warstw (jak dotychczas)? Pytam, bo cały czas mam tendencję do zalewania i całe wcześniejsze przygotowania idą się kochać. Wszystko co robię - czy to lotniki czy lądowniki - jadę na w miarę niskim ciśnieniu i dobrze rozrzedzonej farbie. Te czarno białe przygotowanie pod spodem to biała farba 1:10 (na czarnym podkładzie). Kolory bazowe czy też camo to najczęściej 1:5 lub 1:6. Przy takim rozrzedzeniu oczywiście kilka cienkich warstw na niskim ciśnieniu. Pomiędzy warstwami często pomagam sobie suszarką, bo farba mokra wyraźni inaczej kryje tę całą misterną robotę pod spodem A ilość warstw to już różnie - trzeba patrzeć czy jeszcze widać coś na spoddzie… Trudno to opisać, bo też zależy to od koloru i farby. Ja 90% tego o psikam to gunziaki na mlt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca Skalkowany 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Bardzo ładnie . Silniki jednak pozamykane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca Nie, będzie z jednej strony otwarte. To jeszcze nie koniec przecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca No i się zrobił - zapraszam do galerii 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi