wiec4-13 Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 (edited) Model FORD Tc1:35 RPM, 60% wykonane od podstaw, waloryzowane zawiasami abera, lufa od tankietki RPM Sorry za zdjęcia ale nie umiem lepszych. Krytyka mile widziana. Edited September 23, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart72 Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Całkie fajny! To 1/72? Tylko ten kaem trochę jak z drewna. Podstawka fajnie Ci wyszła. Z czego robiłeś trawę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBat Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 A cóż to za cudo? Czyje to, jaka skala? Bo prezentuje się fajniusio, choć malowanie przynosi mi na myśl kartonówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 No toż jest napisane już w pierwszym zdaniu, że to RPM skala 1-35! A co do modelu. Fajny oraz ciekawie 'zainscenizowany' z tym bolszewickim sztandarem (flagą). Mam jeno dwa tzw. 'ale' Pierwsze - czemu nie nawierciłeś lufy karabinu? Włożyłeś w model dużo pracy i wysiłku, a taki 'drobiazg' psuje cały efekt. Rozwierć ją koniecznie. Druga sprawa to obicia. Wg mnie są trochę pretensjonalne, a do tego za duże i mało subtelne. To też jeszcze sie da poprawić, więc tragedii nie ma. Ogólnie model jak najbardziej na plus pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiec4-13 Posted September 23, 2008 Author Share Posted September 23, 2008 (edited) Pierwsze - czemu nie nawierciłeś lufy karabinu? Włożyłeś w model dużo pracy i wysiłku, a taki 'drobiazg' psuje cały efekt. Rozwierć ją koniecznie. Właśnie sie wahałem czy nawiercić(nie dokleiłem w tym celu wierzy) bo na żywo nie widać tego, ale sądząc po zdjęciach innego wyjścia nie mam Trawa to mieszanka trawki Fallera (krótka) i Polak (6mm) plus jakieś zboża ufarbowane Edited September 23, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szlachcik1 Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Gdzie można to cudo zakupić? Bardzo mi się podoba!!!!!!!!!!! a dziurę wylotową nawierć koniecznie!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek14147 Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Ciekawy i niespotykany model. Ładne kurzenie i podstawka. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JŚ Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Wady jakie były wypomnieli poprzednicy. Ja powiem tak: ładniusio, fajnie wyrzeźbiłeś tego gniota od RPM i stworzyłeś ciekawą replikę. Diorki to nie moja działka, ale Twoja prezentuje się ciekawie. No, a flaga zsrr pod kołami polskiego pojazdu, bardzo mi się podoba - dodaje smaku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBat Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 No toż jest napisane już w pierwszym zdaniu, że to RPM skala 1-35! No toż tego zdania nie było, jak się pytałem! A wracając do modelu, nasunęły mi się jeszcze dwa pytania - na jaki kolor pomalowałeś trzonek od siekiery? I czym maskowałeś kamuflaż? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 No, a flaga zsrr pod kołami polskiego pojazdu, bardzo mi się podoba - dodaje smaku. ZSRR jeszcze wtedy nie było To jest bolszewicka flaga Czerwonych z wczesnym godłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam juszczak Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 W miejscu łączenia blach na przodzie widać dość duży zaciek.A poza tym fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 jak zrobiles kurzenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzelu Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Bardzo ciekawa maszyna i fajna kompozycja. Rzeczywiście szkoda ze nie nawierciłeś lufy km-u. Ale bardziej razi mnie ta pękata siekiera, która kojarzy się z Warhammerem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jager27 Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Całość jest ładnie wykonana. Najbardziej podoba mi się ta rozjechana, zmiażdżona flaga przyszłego związku radzieckiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reni18 Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 najlepsza to jest diorama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kat Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Trzonek od siekiery nie za gruby? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts