jonnym Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Witam.na prozbę kilku osob postanowilem załozyc ten temat. Chwilowo prace nad mańkiem wstrzymane ale mysle ze niedługo beda nowe fotki. Narazie to co zrobilem- poczatki prac... created by picasa2html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 no nareszcie się kolega ujawnił z pracami czekam na dalszy ciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 Tak jest. A tu macie juz podwodzie prawie w całosci złozone...Tak w skrocie- Koła przod na ss ale i przod i tyl zaklejony blatami.Panele boczne juz prawie gotowe, czekaja tylko na oswietlenie na dole i bedzie jeszcze jeden kolor... cos pod granatowy, ale to jeszcze musze pomyslec nad tym. Błotniki beda biale pod kolor auta i moze zmienie cały panel na przewody pod naczepe ( blacha ryfel). Narazie tyle. created by picasa2html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Wszystko pięknie ,i fajnie ze wkońcu cos pokazałes . Ale jedno mam ... dekle na kołach , zdejmij je , a bedzie dużo lepiej , zreszta to twój wybór ale tylko doradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 A mi sie podobają te dekle, wkońcu jakaś odmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 no takie bylo załozenie od poczatku bo trzymam sie tego co znalazlem na necie....tak szczerze? jak je zalozylem to srednio mi sie podobaly ale zobacze jak wyjdzie calosc. jak bedzie razic to sie sciagnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Mi też podobają się te dekielki. Jak na razie u nikogo ich nie widziałem więc jest to jakaś odmiana i aż tak źle nie wyglądają by z nich rezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Pokaż jeszcze jak zrobiłeś SSy , dla mnie te dekle w ogóle niszczą piękność kół trucka , żadko gdzie one pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 No i fajnie jest. Podobają mi się pomalowane światła. Sam miałem kupić sobie ostatnio Mana, ale wybrałem Magnumkę, bo ma cały silnik, ramę do sklejania i podnoszoną kabinę, czego Manie brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Mi się wszystko podoba oprócz tych SS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Dekle to porażka, na całej linii, Ale tak po za tym to bardzo ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 No może na przednich kołach można by z nich zrezygnować ale na tylnej osi jak najbardziej się podobają. Mam lekki sentyment do nich bo w moim jelczu (autobusie) też takie były. Niestety szef go sprzedał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 25 Września 2008 Autor Share Napisano 25 Września 2008 Panowie nie nie przypuszczalem ze narobie tyle zamieszania deklami. Tak jak powiedzialem jak juz skoncze model to sie jeszcze pomysli czy sciagac je czy nie, narazie czasu malo i za kabine sie bede brał. Tak wyglada orginał ale sie tez w 100% go nie trzymam- od siebei cos bedzie.jak widac dekle nawet na naczepie sa no ale tego to juz nie zrobie...hehe pozdrawim created by picasa2html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 No może na przednich kołach można by z nich zrezygnować ale na tylnej osi jak najbardziej się podobają. Mam lekki sentyment do nich bo w moim jelczu (autobusie) też takie były. Niestety szef go sprzedał. Ty jelcza do mana porównujesz A co do tych dekli to na oryginale wyglądają całkiem nieźle , ale na modelu niezbyt , w ogóle to chyba przez to ze italeri je jakies dziwne zrobiła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Masz racje KRUGER_MAN Man do jelcza się nie równa. To była prosta technika i każdy kierowca wiedział co autku dolega. A teraz weź się w tym wszystkim połap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Sugerujesz że jelcz był lepszy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Zapytaj każdego kierowce z dużym stażem za kółkiem to ci powie że nie było lepszych od Jelcza a i teraz niewiele aut jest lepszych od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 No np. mój tata jeździł manem tga i był z niego bardzo zadowolony, a teraz jeździ mercedes axsorem i jest on podobno dużo gorszy od mana, a wracając do jelcza to nie wiem bo nie jeździłem (podobno się trzeba było nieźle natrudzić żeby skręcić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Na oryginale dekielki wyglądają super i pasują do całości. Może jak na podwoziu modelu spocznie kabina to też co niektórzy zmienią zdanie co do tych dekielków... mi tam się bardzo podoba i jestem za tym aby dekle pozostały... Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin97 Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 ja bym zostawił dekle ale ostatnia decyzja nalezy do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 a wracając do jelcza to nie wiem bo nie jeździłem (podobno się trzeba było nieźle natrudzić żeby skręcić ) Jak to kiedyś mawiali - kto smaruje ten jedzie, jeżeli ktoś nie dbał o stan techniczny i nie uzupełniał płynów to tak miał. Ja w swoim jelonku kręciłem kierownicą jedną ręką (mowa o placu manewrowym na postoju i podczas cofania z przyczepą). Ps. Manik zapowiada sie dosć ciekawie Dekle może teraz kiepsko prezentują się ale na finiszu mogą prezentować sie całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Prace nad Manikiem idą . Szakal85 To ja pojadę TGA na Hiszpanię, a Ty Jelczem i zobaczymy czy dalej będziesz uważał, że Jelcz jest lepszy od dzisiejszych trucków... Technika posunęła się ostro do przodu i nie widzę sensu porównywania Jelcza z Manem TGA np. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 28 Września 2008 Autor Share Napisano 28 Września 2008 a to tak dzis udało mi sie znalezc chwilke na błotniki...pomału ale do przodu idzie... created by picasa2html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Elegancko świetnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 fajne chlapacze, sam drukowałeś napisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi