karlos Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego (edytowane) Cześć, nabyłem namiot bezcieniowy, odważę się więc pokazać pierwszy raz fotki wykonanego przeze mnie modelu. Najsamprzód Tomcata, którego zawsze chciałem skleić, a skleiłem dopiero teraz - w sensie - jak Tamiya wydała ostatnie Tomcaty w 1/48. Ponieważ mam bardzo mało czasu na hobby, doceniam modele niewymagające godzin szpachlowania, szlifowania, przerabiania, itp, itd. Nie jestem też super obyty z detalami tych samolotów, więc nie weryfikuję idealnej poprawności modeli, polegam na tym co w pudle i ewentualnych dodatkach. Składam do swojej gabloty, na konkursy i wystawy jeszcze jestem "za cienki". Ten złożony z pudła, składa się rewelacyjnie, nośnik kalkomanii trochę gruby, dołożyłem/wymieniłem rurkę pilota. Generalnie jestem zadowolony i polecam ten model. Edytowane 19 Lutego przez karlos 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlos Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego Jeszcze kilka fotek ... 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Elegancki jest Bardzo czysta staranna robota, ja osobiście b lubię takie niezmęczone maszyny, nadawałby się na fotki prezentacyjne gotowego modelu na bok pudła Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Bardzo przyjemny Kocurek, podoba się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego nie było uchwtów do katapultowania przy fotelach,nad głową pilotów?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlos Napisano 19 Lutego Autor Share Napisano 19 Lutego w wersji D już są przy siedzisku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dranio Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego 35 minut temu, maverick0909 napisał: nie było uchwtów do katapultowania przy fotelach,nad głową pilotów?:) F-14D jest wyposażony w fotele Martin Baker SJU-17 (Mk. 14; NACES)) inne niż w wersjach F-14A/B (Martin Baker GRU-7). Fotele SJU-17 nie mają uchwytów do katapultowania w zagłówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Piękna maszyna i równie zacna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlos Napisano 19 Lutego Autor Share Napisano 19 Lutego dziękuję wszystkim za dobre słowo będę częściej wrzucał foty swoich modeli ... marzy mi się zobaczyć takiego "kocura na żywca", ale z tym może być problem bo o ile SR-71 jest w muzeum w Anglii, to kocurki chyba tylko w USA ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolejny-Wojtek Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego Gwiazdkę ci odwróciło na górze skrzydła, dolna jest ok. Możliwa poprawa? Tomkowy cat bardzo ładnie wykonany, masz potencjał kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlos Napisano 21 Lutego Autor Share Napisano 21 Lutego 6 godzin temu, kolejny-Wojtek napisał: Gwiazdkę ci odwróciło na górze skrzydła, dolna jest ok. Możliwa poprawa? Zaufałem instrukcji Tamiya i chyba mają rację, co potwierdzają foty oryginału - ten typ (no.164) tak miał źródło zdjęć : https://www.airport-data.com/aircraft/photo/001369726.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlos Napisano 21 Lutego Autor Share Napisano 21 Lutego 6 godzin temu, kolejny-Wojtek napisał: Tomkowy cat bardzo ładnie wykonany, masz potencjał kolego. dziękuję, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego Świetnie! Kolejny kocurek Do tego malowania mam sentyment, gdyż właśnie w takim wykonałem swój drugi model po powrocie do hobby. Mam jednak dwie uwagi. 1. Samo malowanie - jest niedosyt, na tych zdjęciach, które wstawiłeś widać, że na górnych powierzchniach się dużo dzieje. Jest tu spore pole do popisu 2. Uzbrojenie - Squadron VF-101 "Grim Reapers" to jednostka szkolna (pomocnicza) i jako tako nie latała z uzbrojeniem na bojowo a AD-164 w skład, którego wchodził to był egzemplarz przeznaczony na pokazy, więc z zasady latał na czysto, bez uzbrojenia. Pomimo tych moich uwag całość sprawia bardzo pozytywne wrażenie i jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolejny-Wojtek Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego A to nie wiedziałem o gwiazdce, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlos Napisano 22 Lutego Autor Share Napisano 22 Lutego W dniu 21.02.2024 o 09:05, burzatg napisał: 1. Samo malowanie - jest niedosyt, na tych zdjęciach, które wstawiłeś widać, że na górnych powierzchniach się dużo dzieje. Jest tu spore pole do popisu 2. Uzbrojenie - Squadron VF-101 "Grim Reapers" to jednostka szkolna (pomocnicza) i jako tako nie latała z uzbrojeniem na bojowo a AD-164 w skład, którego wchodził to był egzemplarz przeznaczony na pokazy, więc z zasady latał na czysto, bez uzbrojenia. Bardzo się cieszę z uwag i sugestii. Bardzo za nie dziękuję. Model stoi w gablocie w moim skromnym biurze, ale oglądający go nie mają pojęcia o modelarstwie, więc o konstruktywne uwagi ciężko 1. Wiem, że więcej się dzieje, miałem nawet dokładniejsze foty z przemalowanymi fragmentami, ale ... 2. Nie miałem o tym pojęcia, ale ... ... no właśnie to ale, robię modele dla siebie, więc robię, żeby mi się podobały i nie dbam o super zgodność z oryginałem. Nie chciałem przesadzić z brudzeniem i zdecydowałem się na "zadbanego kocurka". Tak samo z uzbrojeniem, nawet gdybym wiedział, że latał "na pusto" i tak byłby jaki jest, obwieszony jak choinka, bo to wersja D - bombcat, ale chciałem , żeby miał choć jednego AIM-54 Phoenix'a, bo pewnie innego Tomcata już nie skleję, a Tomcat + Phoenix to komplet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi