Marudek Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Hej, Zabieram się za projekt, który marzył mi się od dawna. I już bardzo dawno temu zrobiłem sobie żywiczny model z dodatkami ciętymi laserowo. Ale niestety nie podobał mi się poziom detalu osiągnięty ręcznym rzeźbieniem. Dlatego narysowałem sobie model w 3d A tak wyglądają wydruki: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Podglądam z cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego 11 godzin temu, Marudek napisał: Wgniata w fotel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Piękna sprawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 26 Lutego Autor Share Napisano 26 Lutego Hej, Dzięki Powoli maluję. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 4 Marca Autor Share Napisano 4 Marca (edytowane) Namalowałem insygnia narodowe i zacząłem robienie naciągów. Dla ułatwienia składać go będę stopniowo Edytowane 4 Marca przez Marudek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca jest moc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca Robienie tej drobnicy (jak np. śruby rzymskie) to już nie na moje kaprawe ślepia. Ale wytrwale podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Marca Autor Share Napisano 5 Marca Hej, Na moje też - robię je pod lupą x10 Ale większym problemem jest nałożenie gluta farby tak żeby śruby były w miarę powtarzalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Do tych naciągów to chyba jakiegoś pajączka zatrudniłeś? Ledwo je widać. Właściwie to ich nie widać. Bardziej domyślam się gdzie są.. Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Marca Autor Share Napisano 5 Marca Tak - mam tresowanego pająka A tak na serio to przed budową zastanawiałem się w którą stronę pójść - widoczne z daleka czarne, grube nici - czy większy realizm i srebrne nitki widoczne jedynie pod światło. Wybrałem tą drugą opcję - cienkie srebrne nitki na naciągi i czarne nici tej samej grubości na linki sterowe. Zależy mi, żeby na zdjęciach model miał szanse sprawiać wrażenie, że jest w mniejszej podziałce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Ze srebrną nitką to świetny pomysł. Już jestem ciekaw efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Pomysł ze srebrną nicią bardzo dobry. Można wiedzieć jakiej nici srebrnej używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafly Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Piękna robota, kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca Hej, Ta nić to pojedyncze włókno z szarych podkolanówek lycra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Świetny jest! Ostatnio spodobały mi się modele w 144. Czy dałoby się kupić od ciebie kopię tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca Szczerze mówiąc nie polecam tego zestawu Budowa tego modelu wzbudza we mnie tak skrajne uczucia, że nawet nie wiedziałem, że mam taką gamę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Jeżeli model rozwija modelarza, to znaczy, że model jest dobry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Świetne. Te srebrne pajęczynki z czego są robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca (edytowane) Hej, Tak jak pisałem wyżej - ta nić to pojedyncze włókno z szarych podkolanówek lycra Ten model na przemian wzbudza we mnie euforię i rozpacz Mam już gotowy ogon - jeśli nie oszaleję to będzie reszta Edytowane 8 Marca przez Marudek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Nie żebym marudził, bo sam na pewno nie zrobiłbym lepiej (o ile wogóle), ale ten wspomniany wcześniej tresowany pająk, chyba trochę sobie poluzował rygor jak nikt nie patrzył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca Tocchyba jakieś kłaczki się przyczepiły. Jeszcze muszę namalować śruby rzymskie to wtedy je zdejmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca Hej, Z części z poprzedniego modelu wziąłem pachołki do podparcia ogona: Zrobiłem silniki. Zacząłem wklejać słupki między płatami, ale to chyba był błąd - naciągi je przekrzywiają. To będzie trzeba jakoś odkręcić... Przymiarka górnego płatu - na razie zna sucho. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca W dniu 6.03.2024 o 09:05, Marudek napisał: Budowa tego modelu wzbudza we mnie tak skrajne uczucia, że nawet nie wiedziałem, że mam taką gamę Znaczy się, że model edukacyjny Śledzę ten wątek po cichu. Podziwiam zapaleńców, którzy kleją i malują maleńkie 144. To skala dla mnie, jak mi się wydaje, nieosiągalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi