Jump to content

Kyushu J7W Shinden | Hasegawa 1:72

Fixer
 Share

Recommended Posts

Mój "ulubieny".

Troszkę ten zielony jest chyba za zielony no chyba że trochę aparat(i monitor) przekłamuje.

No i jeszcze kwestia uzbrojenia. Wiadomo że powstał 1 prototyp, wykonał kilka lotów i ... nie był uzbrojony, otwory w nosie na działka były podobno zaślepione.

Ale ogólnie jestem na 👍

A, jeszcze pytanko, przerabiałeś linie na wgłębne? Pytam bo ja mam tego pokraka z Hasy ale 48 i tam linie są wypukłe.

Edited by jmx62

12 godzin temu, jmx62 napisał:

Mój "ulubieny".

Troszkę ten zielony jest chyba za zielony no chyba że trochę aparat(i monitor) przekłamuje.

No i jeszcze kwestia uzbrojenia. Wiadomo że powstał 1 prototyp, wykonał kilka lotów i ... nie był uzbrojony, otwory w nosie na działka były podobno zaślepione.

Ale ogólnie jestem na 👍

A, jeszcze pytanko, przerabiałeś linie na wgłębne? Pytam bo ja mam tego pokraka z Hasy ale 48 i tam linie są wypukłe.

W 1/72 są delikatnie wgłębne

• Like 1

W dniu 20.02.2024 o 11:45, BRAVO112 napisał:

moj ulubiony samolot

tez stoi u mnie na polce, tez z blachami Edka

i oczywiscie budowalem go przed laty z MM

teraz szukam jeszcze J7W2

Zadzwoniłem do swoich kontaktów w Shizuoce i obiecali wznowić:

https://www.scalemates.com/kits/hasegawa-02468-kyushu-j7w2-interceptor-fighter--1534611

Edited by Fixer
  • Thanks 1

W dniu 20.02.2024 o 11:45, BRAVO112 napisał:

teraz szukam jeszcze J7W2

szkoda czasu / kasy na szukanie /kupowanie   J7W2, ma raptem trzy inne części niż W1 ( szersze wloty powietrza na bokach kadłuba i dyszę wylotowa silnika Ne-20) oba łatwo samemu wystrugać.  Ja sobie tak poradziłem. 

A Kolegę Fixer'a namawiam jeszcze na .... W2.