kolejny-Wojtek Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Do Airfixa , historycznie, podchodziłem jak pies do jeża. Sparzyłem się kilka razy znajdując w pudełku wypraski z lat 70tych. Nowa produkcja Airfixa nie przemawiała do mnie. Podejrzewałem zdradę! Aż do momentu gdy wypuścili Whitley'a. Samolot z serii "brzydki aż ładny" albo "latająca łopata". Ryzyk-fizyk i zakupiłem. Po otwarciu pudełka stwierdziłem- nowa jakość! Wypraski czyste i ładnie zdetalowane. Polecam. Model z ubiegłego roku. Malowany akrylami bodajże Tamiya. Oczywiście kalki są najsłabszym ogniwem- twardawe. Pozdrawiam Wojtek 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca (edytowane) Taki brzydki, że aż ładny. Podoba mi się. Trochę mało subtelnie wyglądają anteny radaru, ale w tej skali i tak jest nieźle. Ewidentnie Airfix postawił na rozwój i przesuwa się z lat 70tych do 90tych Edytowane 17 Marca przez kelly9mm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Brzydal świetny, bardzo lubię ten samolot . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek62 Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Fajny.zawsze mi sie podobal od czasow gdy dowiedzialem sie o nim z planow w modelarzu lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca z tego, co ogladalem w pudle - rewelacyjne szklo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Brzydal ale wyszedł ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Piękny brzydal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Model na forach praktycznie niespotykany, a szkoda, bo konstrukcja nietuzinkowa. Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca £oooo Łytlij Mój ulubieny. Wyszedł zarąbiście. Nie ma do czego się doczepić. No może trochę do masztów anten na kadłubie, mogły być troszkę delikatniejsze, no ale to wina A-xa. Miałem ten model prawie czterdzieści lat temu zakupiony na PchlimTargu we stolycy z wyprasek Froga tyle że w przepaku Novo w wersji export czyli z pudełkiem(tragiczny boxart) i kalkami. Kolega dawał mi za niego na wymianę B-17ke z A-xa ale nie dałem się zmanipulować. Urzekła mnie ta charakterystyczna sylwetka z obwisłym nosem jak guziec przy ataku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolejny-Wojtek Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca A ja pamietam 40 -ci lat temu model Beaufightera Novo przywieziony z podróży poślubnej z Budapesztu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Świetny model. Ciekawe malowanie. Nietuzinkowy samolot. Oto przepis na sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi