zenek_65 Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Lada dzień zacznę relację z budowy modelu An-26. Jaki to będzie egzemplarz to jeszcze się nie zdecydowałem. Napewno w zielonym kamo - biały 1508 lub czarne 1403. Wykorzystam blaszki Extratech, koła Armory i maski KV Models Kilka rzeczy chciałbym dodać od siebie, ale brakuje mi jeszcze zdjęć. Jednym z takich elementów jest stojak z wyposażeniem elektroniki na wrędze od strony ładowni - lewa strona, która jest zasłonięta chyba kawałkiem brezentu. Jeśli ma ktoś fotki z tym fragmentem kadłuba będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca (edytowane) Czy szukałeś na stronach rosyjsko języcznych? Jeśli nie szukałeś to przetłumacz sobie w tłumaczu Google dowolną frazę np. "samolot An-26" na język rosyjski i tłumaczenie wrzuć do wyszukiwarki. Edytowane 28 Marca przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca Tak, przeglądałem, ale na nic sensownego się nie natknąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca Polecam wizytę w MSP w Dęblinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca WDęblinie jest niestety "wydmuszka". W Krakowie natomiast jest przeniesione wyposażenie z 1509 - " Pueblo", które uniemożliwia zrobienie zdjęć. Z tego co wiem, to na terenie 8 BLT jest w miarę kompletny, ale nie mam tam dostępu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca 3 godziny temu, zenek_65 napisał: na terenie 8 BLT jest w miarę kompletny, ale nie mam tam dostępu Mam tam kontakt.. Napisz dokładnie co potrzebujesz. Zapytam czy się da załatwić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca 6 minut temu, Grzes napisał: Mam tam kontakt.. Napisz dokładnie co potrzebujesz. Zapytam czy się da załatwić. Byłoby super, może coś z poniższej listy by sie udało: 1. Napewno to o czym pisałem wczoraj, czyli to co jest za tą zasłona po lewej stronie - pomiędzy ładownią a pokładową toaletą. 2. Wypozaszenie stojaka zaraz za drzwiami wejściowymi. 3. Wnęki podwozia głównego- oddzielnie prawa i lewa, bo nie wiem czy się przypadkiem nie różnią. 4. Wnęka z gaśnicami w lewej gondoli silnika. 5. Fotkami detali silników też nie pogardzę - AI-24 oraz RU-19A. Trochę ich mam, ale zawsze warto mieć więcej 6. Wnęka z uziemieniem płatowca Zdaję sobie sprawę, że odkrecenie śrub pokryw wnęk może być kłopotliwe lub nawet niemożliwe. Za każdą pomoc bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca Też mogę pomóc. Brat tam pracuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 2 Kwietnia Autor Share Napisano 2 Kwietnia (edytowane) Podłoga ładowni prawie gotowa, tak samo jak i kokpit. Teraz czas na radiooperatora i nawigatora. Edytowane 2 Kwietnia przez zenek_65 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia Jest dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 11 Kwietnia Autor Share Napisano 11 Kwietnia Trochę podłubałem - stanowiska nawigatora i radiooperatora. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 12 Kwietnia Autor Share Napisano 12 Kwietnia (edytowane) A tak to wygląda po złożeniu w całość. Teraz czas na pokładową toaletę. Edytowane 12 Kwietnia przez zenek_65 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Ladnie idzie !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Świetna robota, aż szkoda że tego dobrze widać nie będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 12 Kwietnia Autor Share Napisano 12 Kwietnia Coś tam widać będzie - otwarty zostanie górny właz ewakuacyjny i okienka w kokpicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 14 Kwietnia Autor Share Napisano 14 Kwietnia Za dużo w ten weekend nie zrobiłem - drzwi do kokpitu, wręga toalety ze stojakiem na urzadzenia elektroniki i poprawki na wręgach za drzwiami wejściowymi. Na razie jeszcze wszystko "surowe". Trzeba to jeszcze wyczyścić, pomalować i uzupełnić półki z wyposażeniem. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia po skonczeniu i pokazaniu w galerii dostaniesz dozywotnio i bezplatnie kazdy model od A-Modela z komentarzem: da sie??? pierwsza klasa ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia Coraz lepiej, to będzie naprawdę świetny Antek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 16 Kwietnia Autor Share Napisano 16 Kwietnia Mały upgrade - moduł wregi/ ścianki za drzwiami wejściowymi skończony. No prawie - muszę jeszcze drzwi pomalować i skleił razem z tym modułem. Nie będzie potem problemu z wklejaniem ich po zamknięciu kadłuba. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia Człowieku, co Ty wyprawiasz!? Opamiętaj się, jeszcze nie jest za późno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia 47 minut temu, Grzes napisał: Człowieku, co Ty wyprawiasz! A-Model dojdzie do wniosku, ze robi rewelecyjne modele..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 16 Kwietnia Autor Share Napisano 16 Kwietnia 18 minut temu, BRAVO112 napisał: A-Model dojdzie do wniosku, ze robi rewelecyjne modele..... Przy modelach Mach2 to A-Model wygląda całkiem nieźle . Godzinę temu, Grzes napisał: Człowieku, co Ty wyprawiasz!? Opamiętaj się, jeszcze nie jest za późno! Podobno ktoś takie przypadki leczy, ale nie mam do niego kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia (edytowane) 43 minuty temu, zenek_65 napisał: Podobno ktoś takie przypadki leczy, ale nie mam do niego kontaktu Kolega Zaruk potrafi fachowo uszkodzić centralę pomysłów. Obejrzę w Inowrocławiu? Edytowane 16 Kwietnia przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia Godzinę temu, zenek_65 napisał: Przy modelach Mach2 to A-Model wygląda całkiem nieźle . sama prawda !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi